ارزیابی ارگونومی با روش WERA
ارزیابی ارگونومی با روش WERA
ارزیابی ارگونومی با روش WERA
ناراحتی های اسکلتی عضلانی بخش عمده ای از بیماری و ناتوانی های شغلی در محیط های کاری را به خود اختصاص میدهند. به منظور پیشگیری از بروز اختلالات، نیاز به ارزیابی ارگونومیکی محیط کار و فعالیت های شغلی می باشد. این مطالعه به منظور ارتباط ناراحتی های اسکلتی عضلانی با ریسک فاکتورهای ارگونومیکی مشاغل براساس روش WERA در پروژه ی عمرانی می باشد.
ساخت و ساز، از مشاغل دارای ریسک بالا می باشد. ریسک موجود، نه تنها ایمنی فرد را به خطرمی اندازد، بلکه به لحاظ سلامت هم تاثیرگذار است. به طوریکه هزاران کارگر در بخش ساخت و ساز، سالانه به دلیل حوادث، جان خود را از دست می دهند و عده ای دیگر به دلیل بیماریهای مرتبط، ازکار افتاده می شوند.
اختلالات اسکلتی و عضلانی، یکی از شایعترین بیماریهای مرتبط با کار می باشد برطبق بررسی های صورت گرفته، تقریبا 30 درصد از کارکنان بخش
ساختمان سازی دچار اختلالات اسکلتی و عضلانی می باشند. از اختلالات رایج در ساختمان سازی شامل پوسچر نامطلوب کمر و گردن، پوسچر استاتیک و چرخشی، حرکات تکراری، ارتعاش تمام بدن و دست بازو و کارهایی که دست بالاتر از سطح شانه قرار می گیرد می باشد که همگی برای سیستم اسکلتی عضلانی بدن به عنوان خطر شناخته می شوند. به طوریکه کارگران قدیمیتر صنعت ساخت و ساز به عنوان گروه دارای ریسک بالاتر می باشند
در مطالعه ای در فنلاند، اختلالات اسکلتی عضلانی که از عوامل اصلی غیبت و از کار افتادگی های دائم محسوب می شود، بیش از یک سوم تمام بیماری های مرتبط با کار در 9 روز کاری را به خود اختصاص داده است. ازاینرو صنعت ساخت و ساز، سبب ایجاد و پرورش محیطی بسیار خطرناک را برای کارگران محافظت نشده فراهم می کند و همین امر سبب شده تا کارگران ساختمان قبل از بازنشستگی به دلیل اختلالات اسکلتی و عضلانی شغل خود را ترک کنند.
برای مثال در آمریکا، مطالعات آماری در سال 2006 نشانداد که 30 درصد از صدمات و بیماریها با روزهای از دست رفته ی کاری مربوط به اختلالات اسکلتی
عضلانی بوده است. در نروژ برآورد شد که 45 درصد از کل غیبت های ناشی از بیماریها، به دلیل اختلالات اسکلتی عضلانی است و در ایران بیماریهای اسکلتی و عضلانی رتبه ی چهارم از کارافتادگی ها را دارا می باشد. به طوریکه برطبق آمار سال 1383 ، اختلالات اسکلتی و عضلانی در حدود یک سوم بیماریهای مرتبط با کار را تشکیل می دهند.
مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که اختلالات اسکلتی – عضلانی از نظر اقتصادی نیز پر هزینه اند به طوریکه سالانه بیش از 1.2 میلیارد دلار هزینه مستقیم و 90 میلیون دلار هزینه غیر مستقیم در بر دارند.
در گزارشی از مرکز کنترل (CDC) بیشترین اختلالات کارگران ساختمانی, بیماریها به دلیل افزایش تقاضای کاری و هل دادن اجسام می باشد.
حتما بخوانید:
⇐ ارزیابی ارگونومی خطای انسانی
⇐ ارزیابی ارگونومیکی پوسچر به روش OWAS
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)