مصاحبه با رتبه های برتر ارشد بهداشت حرفه ای سال 1401
نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: کنکور و تحصیلات تکمیلیلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=59119مصاحبه با رتبه های برتر ارشد بهداشت حرفه ای سال 1401
3 دیدگاه/در کنکور و تحصیلات تکمیلی/توسط Sirvan Sheikhiمصاحبه با رتبه های برتر ارشد بهداشت حرفه ای سال 1401
مصاحبه با رتبه های برتر ارشد بهداشت حرفه ای سال 1401
دانشجویان بهداشت حرفه ای قبولی داوطلبان را در کنکور ارشد بهداشت حرفه ای سال 1401 تبریک عرض می نماید.
این مصاحبه ها هر ساله برای معرفی افراد برتر, افزایش اطلاعات داوطلبین از منابع, درصد, مدت زمان مطالعه و … در سایت قرار می گیرد.
داوطلبان قبولی جهت مصاحبه می توانند فایل زیر را دانلود و بعد از پاسخگویی به سوالات از طریق لینک قرار گرفته فایل را برای ما ارسال کنند تا در این قسمت ثبت شود و مثل همیشه از توصیه ها و نکات سازندشان بهره ببریم.
از همکاری شما سپاسگزاریم.
با توجه به اینکه هر سال مصاحبه انجام می شود و تعداد مصاحبه ها بالا می رود از این پس مصاحبه های سال قبل به صورت فایل pdf تنظیم و پیوست می شود و هر سال این پست بروزرسانی می شود.
رتبه 3
۱- لطفاً خودتان را به طور کامل معرفی نمایید. سلام و عرض وقت به خیر در ابتدا برای همه دوستانی که رتبه مورد نظرشون رو کسب آرزوی موفقیت داشته و خدمتشون تبریک عرض میکنم.
بنده میلاد بهرامی هستم
۲- نام رشته تحصیلی و رتبه قبولی خود را ذکر نمایید. من فقط در رشته مهندسی بهداشت حرفهای شرکت کردم و موفق شدم رتبه سه سهمیه و کل رو کسب کنم.
۳- فارغ التحصیل از کدام واحد دانشگاهی و در چه سالی هستید؟ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بهمن ۱۴۰۰ فارغ التحصیل شدم
۴- آیا برای اولین بار است در کنکور ارشد شرکت کرده اید؟ بله اولین بار بود.
۵- از چه زمانی مطالعه برای کنکور را به طور جدی آغاز کردید و تعداد ساعات مطالعه شما به طور میانگین چقدر بوده است؟
بنده به دلیل اشتغال در طول دوران تحصیل کمی دیر مطالعه رو شروع کردم و تقریبا از اوایل اسفند مطالعه رو شروع کردم. ساعت مطالعه هم به صورت میانگین هشت تا ده ساعت بود.
۶- علت ادامه تحصیل خود را بیان فرمایید.
دلایل متعددی وجود داشت که اولین دلیل هدف برای کسب تخصصی فراتر از آموخته های کارشناسی بود و البته به دلیل اشتغال به کار علایق خودم رو به صورت بهتری متوجه شدم و تلاشم دستیابی به اون موارد بوده.
۷- درصد دروس شما به چه صورت بوده است؟
- فیزیک: 60
- شیمی : 35
- ریاضی: 56.7
- ارگونومی: 36.7
- زبان: 64.2
- تخصصی: 34
۸- منابعی درسی را که مطالعه کرده اید ذکر کنید. چون من وقت کمی داشتم درنتیجه سعی کردم مفیدترین مطالب رو در کمترین زمان مطالعه کنم
برای زبان تا زمانی که کمی راه افتادم از درسنامه جامع زبان ارشد دکتر لزگی استفاده کردم و سپس روی سوالات سالهای قبل تاکید داشتم. البته یک کانال تلگرامی هم هست به اسم زبان ارشد وزارت بهداشت که یکی از ادمین های محترم که مهندس پاییزی ( رتبه یک HSE سال ۱۴۰۰) هستند هم تقریبا یک ماه و نیم الی دو ماه استفاده کردم. بسیار گروه و کانال عالی دارن و به معنی واقعی کلمه هر سوال و نکتهای داشتم در بیشتر اوقات پیدا میکردم.
شیمی ریاضی و فیزیک با وجود داشتن درسنامه گروه آموزشی سیگما به دلایلی از جمله اشتباهات تایپی و گاهی علمی و در درسی مثل شیمی هم کلا سوالات سالهای قبل موجود نبود نتونستم باهاشون ارتباط بگیرم و راه جایگزینی پیدا کردم که وبسایت گروه آموزشی آلا بود که اگر استادی که باهاشون راحت هستید رو پیدا کنید بسیار مفید خواهد بود. البته من برای شیمی کمی هم از کتاب مورتیمر و همینطور جزوات استاد محترم خانم دکتر خالو رو هم استفاده کردم که متاسفانه در کنکور کمی وقت و تمرکز کم آوردم و آنطور که میخواستم توانایی پاسخگویی نداشتم
برای تخصصی ها من ترکیبی از کتب اصلی موجود و کتاب درسنامه سیگما رو استفاده کردم.
ایمنی: جز درس هایی بود که سیگما صرفا در حد مرور و گاهی مکمل بود و خودم کتب ایمنی کاربردی در صنایع دکتر حبیبی، جلد اول و بخش هایی از جلد سوم کتاب سه جلدی ارزیابی ریسک دکتر جهانگیری، اصول ایمنی حریق دکتر جهانگیری و خلاصه ای که از کتاب ایمنی حریق دکتر گلمحمدی که از ترم های اول دانشگاه داشتم، ایمنی و بهداشت برای مهندسین ترجمه دکتر محمد فام و در نهایت بخش هایی از آیین نامه های حفاظت فنی. البته متاسفانه دو یا سه سوال توی دفترچه بود که در کتب مورد مطالعه من نبود.
دروس عوامل فیزیکی: در این مجموعه دروس درسنامه سیگما بسیار عالی بود و جز در موارد خاص چندان به کتب اصلی مراجعه نکردم. شاید در ۸۰ درصد موارد صرفا سیگما رو مطالعه کردم.
تهویه: برای تهویه من در مرحله اول سیگما رو مطالعه کردم سپس جزوه دانشگاه خانم دکتر فرهنگ استاد بنده در این درس رو و سپس به کتاب تهویه صنعتی دکتر جعفری مراجعه کردم و به دوستان توصیه میکنم اگر دچار فراموشی شدهاند اصلا با کتاب دکتر جعفری شروع نکنند چون ممکن است زده شوند.
سم شناسی: برای سم شناسی مستحضر هستید که مطالب بسیار زیاد و فرار هستند من سعی کردم با سیگما شروع کنم و بخشهایی که به نظرم کفایت نمیکرد به کتب اصلی یعنی سمشناسی استیسی، سم شناسی دکتر شاه طاهری و سم شناسی دکتر حاج قاسمخان مراجعه کنم و تاکید زیادی روی نکته برداری و خلاصه نویسی به شیوه مورد علاقه خودم داشتم.
نمونه برداری و تجزیه آلاینده های هوا: برای این درس بنده چند فصل اول جلد یک و فصل اول کتاب سه جلدی دکتر بهرامی را مطالعه کردم اما به دلیل گاهی انجسام پایین از سیگما سایر بخشها را مطالعه کردم.
ارگونومی: برای ارگونومی بنده تقریبا هیچ مطالعهای نداشتم و تعداد کمی که پاسخ دادم با استفاده از مطالبی بود که در دوران تحصیل یاد گرفته بودم.
امیدوارم درسی را فراموش نکرده باشم.
۹- در صورتی که در آزمون قبول نمیشدید چه برنامه ای برای سال آینده خود داشتید؟ خدمت سربازی
۱۰- چه عواملی در موفقیت شما تاثیرگذار بوده است؟ قطعا همانند همه افراد تلاش خود شخص اهمیت دارد اما بنده دوستان و خانواده فوق العادهای دارم که از لحاظ روحی واقعاً تک تک لحظات در کنارم بودند و مدیون اونها هستم. عامل دیگهای که بود که واقعا تاثیرش قابل لمس بود استفاده از دوران پاندمی و اشتغال به کار بود که اثرات مثبتی زیادی برام داشت.
۱۱- اگر موردی هست که در سوالات موجود نیست در اینجا بیان کنید.
ضمن تشکر از شما فقط یک توصیه باقی خواهند ماند که اون هم تاکید بر سوالات سنوات قبل است.
برای شما و همه عزیزانی که قصد ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه خودشون رو دارند آرزوی موفقیت میکنم.
رتبه 5
1- لطفا خودتون رو معرفی کنید؟
فاطمه درفشان هستم، رتبه 4 سهمیه آزاد و رتبه 5 کشوری.
2- مقطع کارشناسی رو در کدوم دانشگاه سپری کردین و دانشگاه دوره کارشناسیتون چقدر در میزان قبولی شما تاثیر داشته؟
مقطع کارشناسی رو در دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گذراندم. با تشکر از زحمات اساتید گرانقدرِ خودم در دانشگاه شهید بهشتی، بنده در پاسخ به این سوال شما معتقدم با توجه به سبک و سیاق آزمون کارشناسی ارشد، آنچه که از اهمیت بیشتر و بالاتری برخوردار است، تلاش و پشتکار خود داوطلب است.
3- سال اولتون بود ک کنکور میدادید؟ مطالعه رو از چه زمانی شروع کردین؟ و در روز چقدر زمان میذاشتید؟
برای درس خوندن سال گذشته با توجه به دلایل متعدد امکان آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد رو نداشتم اما برای کنکور امسال تونستم با برنامه ریزی و هدف گذاری که از اواخر پاییز 1400 برای خودم تعیین کرده بودم استارت مطالعه رو زده باشم و میتونم بگم تو این مسیر به طور میانگین روزی ۶ ساعت مطالعه داشتم.
4- شیوه مطالعتون به چه شکل بود؟
برنامه ریزی من به صورت هفتگی بود و هیچ هفته ای رو بدون برنامه شروع نمیکردم، شیوه کار هم به این صورت بود که با توجه به سطع پیشرفتم در دروس مختلف (چه کمی، چه کیفی) و شناسایی نقاط ضعف برنامه مطالعاتی هفته های قبل، برای هفته آینده برنامه ریزی ۳مرحله ای میکردم.
5- در تایم کنکور مشغول به کار بودین؟ یا مشغله دیگه ای داشتین؟
بله تا اسفندماه 1400 به عنوان مشاور HSE مشغول به فعالیت بودم که رفته رفته و با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور از میزان فعالیتم کم کردم. تو این ایام سعی کردم تفریحات و برنامه های شخصی خودم رو هم درکنار مطالعه داشته باشم، حتی این تفریحات رو در برنامه هفتگی خودم به صورت مکتوب قید میکردم.
6- آیا در طول مسیر ناامید هم شدین؟ اِلٰهی ما قَطَعتُ رَجائِی مِنکَ (الهی هرگز رشته امیدم از تو قطع نمی شود) خسته شدم ولی ناامید هرگز.
7- نظرتون برای استفاده از جزوه ها و پکیج های موجود در بازار؟ قطعا هر موسسهای سعی میکنه بهترین خودش رو ارائه بده و ما داوطلبان هستیم که باید با توجه به نیاز و شناختی که از خودمون داریم انتخابی درست داشته باشیم.
8- منابع مطالعاتیتون، فصولی که از هر منبعی مطالعه کردین رو ممنون میشیم در اختیار دوستان علاقه مند بگذارید. من دروس اختصاصی رو از روی درسنامه سیگما؛ زبان رو از روی کتاب لغات سیگما و آزمون های لزگی مطالعه کردم ولی برای دروس عمومی منابع دیگهای داشتم.
رتبه 12
۱. لطفا خودتون رو معرفی کنید.
سلام و عرض ادب. حدیث حاتمی هستم رتبه ۱۲ ارشد ۱۴۰۱.
۲. مقطع کارشناسی رو در کدوم دانشگاه سپری کردین و دانشگاه دوره کارشناسیتون چقدر در میزان قبولی شما تاثیر داشته؟
دانشگاه علوم پزشکی اراک. در این دانشگاه یکی از اساتید ما جناب آقای دکتر مهدی اصغری بسیار دلسوزانه راهنمایی و تشویق میکردند و من نهایت تشکر رو از ایشون دارم. به نظرم دانشگاه مقطع کارشناسی خیلی میتونه موثر باشه، هم نحوه تدریس اساتید(به عنوان مثال تدریس از رفرنس باشه یا خیر) و هم ارتباط آنها با دانشجویان.
۳. سال اولتون بود ک کنکور میدادید؟ مطالعه رو از چه زمانی شروع کردین؟ و در روز چقدر زمان میذاشتید برای درس خوندن؟
من سال دوم بود که شرکت میکردم و سعی میکنم تمام مواردی که باعث شد سال اول رتبهی مورد نظرم رو کسب نکنم بگم که داوطلبان استفاده کنند. من برای امسال مطالعه رو از اواسط بهمن ماه شروع کردم ولی خیلی پراکنده و در حد روزی ۱ الی ۲ ساعت تا اوایل اسفند ماه. از اسفند ماه تا قبل از کنکور به طور مستمر روزی ۵ الی ۶ ساعت مطالعهی مفید داشتم. توصیه من این هست که ملاک داوطلبان این میزان ساعت مطالعه نباشه چون من اگرچه تا حدودی فراموش کرده بودم مباحث رو ولی هم با منابعی که قرار بود مطالعه کنم آشنایی کامل داشتم هم خلاصه های سال اول رو داشتم و فقط نیاز به تکمیل یک سری فصول بود. از طرفی من وقت کم آوردم هم برای مطالعهی یک سری مباحث و هم مرور کامل. هر چه زودتر مطالعه شروع بشه بهتره چون به همون میزان از استرس و دغدغه ها کم میشه و تسلط بالا میره.
۴. شیوه مطالعتون به چه شکل بود؟
من امسال سعی کردم خیلی تست محور پیش برم با توجه به تجربهای که از سال قبل داشتم و توصیه ی جدی من کار کردن تست های ۱۰ سال اخیر هست. اصلا از تستهای سالهای قبل غافل نشید دوستان.
۵. در تایم کنکور مشغول به کار بودین؟ یا مشغله دیگه ای داشتین؟ بله اما تا قبل از شروع کردنم برای مطالعه. بهتره مشغلهها رو تا حد امکان کم کرد و یا با برنامهریزی درست مدیریت کرد.
۶. ایا در طول مسیر ناامید هم شدین؟ بله حس میکردم چون زمانم خیلی کمه نمیتونم نتیجهی دلخواهم رو کسب کنم. اما سعی میکردم در کمترین زمان ممکن به روال عادی برگردم و روحیم رو حفظ کنم و به تواناییهام اطمینان داشته باشم.
۷. نظرتون برای استفاده از جزوه ها و پکیج های موجود در بازار؟ بهتره تمرکز روی رفرنس و تستهای ۱۰ سال اخیر باشه بعد کتابها و جزوههای متفرقه برای نکات تکمیلی.
۸. منابع مطالعاتیتون، فصولی که از هر منبعی مطالعه کردین رو ممنون میشیم در اختیار دوستان علاقه مند بگذارید.
زبان انگلیسی: زبان ارشد علوم پزشکی لزگی+ کتاب نودپلاس سنا+ تستهای ۱۰ سال اخیر از IQB زبان به دلیل کمبود وقت موفق نشدم کتاب لزگی رو کامل مطالعه کنم(تا مهارت ۸ خوندم) ولی کتاب فوقالعاده ای هست و پیشنهاد میکنم اگر سطح زبانتون متوسط رو به بالا هست حتما از این کتاب استفاده کنید. روش مطالعهای که برای این کتاب داشتم این بود که فقط قسمت جداول لغت رو مطالعه داشتم و تستهارو نمیزدم(پارسال قسمتی از تستهاشو زدم خیلی وقت گیر بود به دلیل حجم زیاد). همونطور که میدونید لغات جدول، مترادف لغات داخل متون هست؛ معانی لغت رو در جدول پیدا میکردم بعد لغت اصلی رو از متن پیدا و یادداشت میکردم. کتاب نودپلاس سنا فوق العاده کتاب کم حجم و عالیای هست و واقعا به من کمک کرد و متاسفانه من ماه آخر با این کتاب آشنا شدم و فقط فصل یکم رو مطالعه داشتم. من برای حفظ لغات از جعبه لایتنر هم کمک گرفتم. اگر روش کار با این جعبه رو بلدید حتما امتحانش کنید. در مورد تست هم به نظرم ۱۰ سال اخیر خیلی مهمه و سعی کنید لغات رو یادداشت کنید و اگر زمانتون اجازه داد از هر سال نوبتهای مختلف رو حتما کار کنید.
ریاضی: کتاب ریاضیات کارشناسی ارشد وزارت بهداشت بسیار کتاب خوبی هست و البته من پایه ریاضیم نسبتا قوی هست ولی فکر میکنم برای هر سطحی مناسب باشه چون متن روان و خوبی داره. این کتاب تست رشتههای مختلف (ارگونومی، انفورماتیک پزشکی و…) از سال ۹۱ تا ۹۷ رو داره. من تستهای ۱۰ سال اخیر رو کامل و از رشتههای دیگه هم از این کتاب به صورت پراکنده کار کردم. مباحثی که باید از ریاضی بخونید: حد و مشتق و انتگرال بسیار مهم هست و لازمه حتما با تست به تسلط برسید اما از سایر مباحث هم غافل نشید. هر سال از مباحث مختلف تعداد سوالات مختلفی طرح میشه و قانون ثابتی نداره و ریسک نکنید. فیزیک: من تنها منبعم برای فیزیک فرمولنامه فیزیک بود از انتشارات مهروماه(سری کتابهای لقمه) برای نظام جدید. فرمولهای هر فصل رو میخوندم و تستهای اون فصل رو از ۱۰ سال اخیر پیدا میکردم و فرمولهای مهم رو هایلایت میکردم.
شیمی: شیمی مورتیمر جلد ۱ و ۲+ کتاب تست IQB شیمی عمومی مهمترین فصلها رو انتخاب کردم. ابتدا نگاهی سطحی به اون فصل از مورتیمر داشتم و بعد از IQB تست کار میکردم و نکات تستی رو خلاصه میکردم. مباحثی که من مطالعه کردم از شیمی: مقدمه و نظریه اتمی_ استوکیومتری_ گرماشیمی _ ساختار الکترونی اتم_ خواص اتم و پیوند یونی_ پیوند کووالانسی_ شکل هندسی مولکول و اوربیتال_محلول واکنش در محلولهای آبی_ سینتیک شیمیایی_ تعادل شیمیایی_ نظریه اسید و باز_ تعادل یونی_ اصول ترمودینامیک شیمیایی_ الکتروشیمی به علت کمبود وقت شیمی آلی رو مطالعه نداشتم. ولی مبحث مهمیه و اگر تونستید بخونید.
عوامل فیزیکی: مهندسی صدا و ارتعاش دکتر گلمحمدی مهندسی روشنایی دکتر گلمحمدی انسان و تنشهای حرارتی در محیط کار دکتر گلبابایی جنبههای بهداشتی پرتوهای یونساز دکتر منظم تستهارو حتما قبل از مطالعه نگاه کنید تا فصول مهم براتون مشخص بشه. من فصولی رو که اهمیت کمتر داشتند یا مطالعشون از رفرنس بسیار وقتگیر بود از درسنامههای سیگما کمک گرفتم و فقط درسنامهی مربوط به اون فصل رو مطالعه میکردم.(مثل فصل ۷ و ۸ روشنایی)
نمونهبرداری: روشها و وسایل نمونهبرداری دکتر چوبینه+ جلد ۱ تا ۳ دکتر بهرامی من وقت نداشتم و برای نمونهبرداری، تستهای ۱۰ سال اخیر رو کار کردم و نکات تستی رو در صفحه مربوطه در کتاب یادداشت میکردم. توصیه من این هست کتاب دکتر چوبینه چون متن روان و سادهتری داره رو ابتدا مطالعه کنید و بعد به طور کامل جلد ۱. جلد ۲ و ۳ رو هم تست محور پیش ببرید.
سمشناسی: سمشناسی شغلی نیل استیسی فصول ۱ تا ۵ و ۱۲ تا ۱۵ فصل ۶ تا ۸ رو نرسیدم ولی سعی کنید مطالعه داشته باشید. من کتاب سم شناسی شغلی دکتر شاهطاهری رو هم داشتم ولی نرسیدم مطالعه کنم. پیشنهادم اینه بعد از کتاب نیل استیسی اگر فرصت داشتید از این کتاب، فصول سم شناسی فلزات و سه فصل اول رو مطالعه کنید.
ایمنی: فقط نکات تستهای ۱۰ سال اخیر رو در کتابها یادداشت و مطالعه کردم. کتابهایی که برای درس ایمنی داشتم: مدیریت و ارزیابی ریسک دکتر جهانگیری جلد اول ایمنی و بهداشت برای مهندسین دکتر محمدفام مهندسی حریق دکتر گلمحمدی ایمنی کاربردی در صنایع دکتر حبیبی ایمنی کاربردی و شاخص های عملکرد در صنعت دکتر حبیبی تهویه صنعتی: فقط تستهای ۱۰ سال اخیر رو با استفاده از کتاب تهویه صنعتی دکتر جعفری مطالعه کردم.
ارگونومی: فقط تستهای ۱۰ سال اخیر با استفاده از کتابهای “شیوههای ارزیابی پوسچر در ارگونومی شغلی” دکتر چوبینه و “مکانیک بدن و اصول طراحی ایستگاه کار” دکتر ارمکی
۹. توصیه آخر ️مرور و استمرار دو اصل مهمه که باعث موفقیتتون میشه. من اگرچه ۳ ماه خوندم اما مستمر بود و روزِ بدون مطالعه نداشتم. حتی روزی یک ساعت هم که شده بخونید. مرور هم با اینکه همهی دروس رو نرسیدم مرور کنم ولی همون مرور کم نتیجه داد. این دو مورد دقیقا همون مواردی بود که من برای سال پیش نداشتم. ️من هر درس رو جداگانه و زماندار تست زدم مثلا زبان جدا فیزیک جدا.سر جلسه وقت کم آوردم و به همینخاطر پیشنهادم اینه که حداقل یک سال رو انتخاب کنید و همهی دروس رو پیوسته زماندار بزنید(به روشی که سر جلسه هستید). ️دوستان در سوالات بهداشت حرفهای ریسک کنید و سوالی رو که درجهی اطمینان بالاتری نسبت بهش دارید حتما بزنید. ابدا منظورم این نیست که شکدار زدن مشکلی نداره بلکه منظورم اینه برای شکِ بی دلیل سوالی رو کنار نگذارید.(علت کمتر بودن درصد بهداشت حرفهای من همین بود).حتما درصد هر درس رو هم محاسبه کنید (با استفاده از سایت هایی مثل کانون قلمچی) تا نسبت به وضعیت خودتون آگاه باشید. ️یک توصیه ی غیر درسی: اگر کمالگرا هستین سعی کنید کنار بگذارید. کتاب “چگونه کمالگرا نباشیم” کتابیه برای ترک کمالگرایی که فوقالعادهس و همچنین کتاب “قدرت شروع ناقص” رو پیشنهاد میکنم قبل از شروع مطالعه کنید. ️توکل و اعتماد به خدا رو فراموش نکنید. تلاش کنید و نتیجه رو به خدا واگذار کنید که بهترینهارو براتون رقم میزنه. در آخر هم آرزوی موفقیت دارم برای همهی دوستان. مطمئن باشید که هیچ تلاشی بی نتیجه نمیمونه.
رتبه
حتما بخوانید:
ممنونم تشکر
سلام من دانشجوی ترم دوم مهندسی بهداشت حرفه ای هستم زبانم ضعیفه چه منابعی بهم معرفی میکنید تازبانم روتقویت کنم
سلام.
منبع اصلی زبان کتاب لزگی می باشد که برای ارشد مناسب است.