بهداشت روانی در شرایط اضطراری
بهداشت روانی در شرایط اضطراری
بهداشت روانی در شرایط اضطراری
فرمت: pdf تعداد صفحات: 23
چگونه شجاع باشیم؛
شجاعت ترکیبی از قدرت ذهنی، دانش و اعتماد به نفس است که همگی در یک خصوصیت اخلاقی جمع شده اند. شجاعت به شما کمک می کند که بتوانید تصمیم های دشوار بگیرید، بدون اتلاف وقت دست به اقدام بزنید و به آسانی با موقعیت های دشوار مواجه شوید. زمانی که وظایف جدیدی به شما محول می شود، نیاز به شجاعت دارید؛ زمانی که می خواهید با کسانی رو در رو شوید که به نوعی باعث رنجش شما شده اند، نیاز به شجاعت دارید و حتی زمانی که عملکرد ضعیفی دارید (چرا که می ترسید کارتان کاملا بی نقص نباشد) نیز نیاز به شجاعت دارید. وقتی شجاعتر می شوید، با قدرت بیشتری وارد عمل می شوید و اتفاقاتی را که ممکن است بیفتند، بهتر مدیریت می کنید.
نکاتی کاربردی برای اینکه بتوانیم ترس خود را کنار بگذاریم
شجاعت چیزی نیست که با آن متولد شده باشید، اگرچه چیزی هم نیست که بتوانید یکشبه آن را کسب کنید. مانند همه ی خصوصیات اخلاقی مطلوب، برای پرورش شجاعت نیز باید تلاش کنید.
اگر می خواهید شجاع شوید باید:
- از چیزی بترسید.
- هر طور که شده با آن روبه رو شوید.
- نسبت به اولین باری که با آن روبه رو شدید، کمتر بترسید.
- آن را تکرار کنید.
در غیر این صورت تنها یک راه دیگر وجود دارد:
- از چیزی بترسید.
- هیچ کاری انجام ندهید.
- همچنان از آن بترسید
تفاوت شجاعت و حماقت
البته همیشه هم اینطور نیست که بگوییم «هر طور شده با آن روبه رو شوید» (شاید شما از شیر و گرگ و پلنگ بترسید. در این صورت اصلا توصیه نمی شود که بروید و با آنها روبه رو شوید!) باید توجه کرد که شجاعت همان قدر که در مورد درک خطرهاست، در مورد پذیرفتن آنها نیز هست. اینکه بی مقدمه بپریم وسط ماجرا، لزوما شجاعت محسوب نمی شود، بلکه می تواند کاملا احمقانه باشد. شجاعت به معنای آن است که چطور بتوانیم به دفعات، حس عدم اطمینانی را که در اغلب موارد باعث شکل گیری ترس می شود، به یک ریسک محاسبه شده و قابل پذیرش تبدیل کنیم.
بهداشت روان
بروز هیجان، پریشانی و افسردگی پس از وقوع حوادث ناگهانی به شکلی برجسته و فوق العاده ظاهر نگردیده بلکه آنچه در این گونه موارد ملاحظه می گردد، وجود مشکلات حاد بهداشت روانی است که اکثر آنها دچار انواعی از اختلالات روانی می شوند که برخی از آنها تا آخر عمر باقی می ماند که حتی المقدور با بازتوانی و دلجویی خانواده ها و همسایگان به صورت موقت کاهش می یابد. انسان در رویارویی با بلایا و حوادث، واکنش های از خود بروز می دهد که می توان آنها را به پنج دسته تقسیم کرد:
- مرحله تماس یا ضربه: که این مرحله در چند دقیقه اول پس از حوادث بروز می کند و افراد دچار ترس و وحشت می شوند و برخی از افراد وحشت زده شده و برخی گیج و درمانده هستند و قدرت انجام هیچ کاری را ندارند و این حالت معمولا گذرا و کوتاه است.
- مرحله برخورد شجاعانه یا قهرمان گرایی: که این مرحله در ساعات اولیه وقوع حادثه بروز می کند و بین مردم همبستگی ایجاد شده و افراد احساس می کنند باید کاری انجام دهند. مردم شروع به بیرون آوردن اجساد عزیزان خود می کنند و تا رسیدن نیروهای کمکی بسیاری از کارها را خودشان انجام می دهند و افراد گستاخانه عمل کرده و به موانع اداری کاری ندارند و ممکن است عصبانی و تحریک پذیر باشند و مردم با گذشت و ایثار زیاد عمل می کنند.
- مرحله شادمانی یا فراموش کردن غم: این مرحله یک هفته تا چند ماه بعد از حادثه بروز می کند و همزمان با رسیدن نیروهای کمکی و توزیع کمک ها افراد امیدوار می شوند و ممکن است حالت آرامش و نشاط پیدا کنند و یک حالت سرخوش و شادمان دارند.
- مرحله مواجهه با واقعیت: این مرحله 2-3 ماه بعد از وقوع حادثه بروز می کند و افراد متوجه وسعت خسارات می شوند و در این حال افراد مجددا روحیه خود را از دست می دهند. ناآرام، خسته و درمانده می شوند. ممکن است به این نتیجه برسند که کمک های رسیده به آنان کفایت نمی کند و شروع به مقایسه دریافتی های خود با دیگران می کنند و افراد در این مرحله افسرده و مضطرب و حساس می باشند و احساس تنهایی شدید می کنند.
- مرحله تجدید سازمان یا ترمیم: این مرحله 6 ماه تا یکسال بعد از وقوع حادثه اتفاق می افتد و افراد شروع به بازسازی زندگی خود کرده و به تدریج درک می کنند که باید متکی به خود باشند و عدم رسیدگی کافی در این مرحله منجر به باقی ماندن احساس ناراحتی، پر خاش و دشمن درونی می گردد.
در صورت امکان باید کوشش به عمل آید تا در هنگام وقوع حوادث ناگهانی بنیان های اجتماعی جامعه حفظ گردد، مصرف مکرر و ادامه آن بدون تشخیص در شرایط اضطراری باید به شدت ممانعت گردد، طبق گزارش های دریافتی از ممالک پیشرفته در طی دوره های طولانی توانبخشی و نوسازی بروز بیماری های روانی افزایش یافته و لازم است در این دوران به این گونه مشکلات توجه خاصی مبذول گردد.
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پیوستی مشاهد کنید.
-
واکنش های روانی گروه های آسیب پذیر
-
حمایت اولیه روانی – اجتماعی برای کودکان آسیب دیده
-
علایم شایع اختلالات روانی در آسیب دیدگان
-
مراحل و جلسات حمایت روانی – اجتماعی
-
بازگویی روانشناختی تعدیل شده
-
کار بر روی افکار مزاحم
-
مدل های آرام سازی برای کنترل بر انگیختگی
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بهداشت روانی سازمان و نقش های جدید مدیریتی
⇐ نحوه اندازه گیری عوامل زیان آور روانی محیط کار (پرسشنامه JCQ)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)