اختلالات اندام فوقانی (ULDs)
اختلالات اندام فوقانی (ULDs)
اختلالات اندام فوقانی (ULDs)
فهرست مطالب:
- مقدمه
- انواع اختلالات اندام فوقانی
- علل اختلالات اندام فوقانی
- علل اصلی اختلالات اندام فوقانی
- دیگر عوامل مداخله کننده
- درجه حرارت
- ارتعاش
- عوامل سازمانی
- عوامل فردی
- نحوه مقابله با اختلالات اندام های فوقانی
- درمان
- گزارش علائم
- ارزیابی ریسک
- خلاصه نکات مورد توجه در رابطه با ULDs
- مسئولیت های کارفرمایان در قبال اختلالات اندام های فوقانی
سال ها قبل (۱۷۱۳) برنادینو رامازینی (Bernadino Ramazzini) وضعیتی را در بین منشی های آن زمان شناسایی کرد که به آسیب ناشی از تنش تکراری Repetitive Strain injury) RSI) مشهور شده است. با گذشت زمان آشکار گردید که فقط کار تکراری سبب بوجود آمدن گستره ای از علائم و بیماریهایی نیست که انسان ها در دست ها، بازوها، شانه ها و گردن خود تجربه کرده اند. بنابراین برای توصیف این وضعیت ها از عبارت دیگری تحت عنوان اختلالات اندام فوقانی Upper limb disorder) ULD) استفاده شد. این واژه ها در برگیرنده ی توصیف قابل قبول تری است از آنچه که یک فرد مبتلا تجربه می کند.
علی رغم این واقعیت که در بریتانیای کبیر از واژه ی ULD بصورت گسترده ای استفاده می شود، تعدادی از افراد هنوز بر صحت یک واژه که بصورت جهانی پذیرفته نشده است بحث دارند. بعنوان مثال، در ژاپن از عبارت بیماری حرفه ای گردن و بازو OCD و در ایالات متحده ی آمریکا از عبارت اختلالات تجمعی ضربات مکانیکی CTD برای اشاره به همین شرایط استفاده می شود. گاهی اوقات بحث این است وقتی که روی نام این اختلالات توافق وجود ندارد چگونه می توان با علل بوجود آورنده ی آنها در محیط کار مقابله کرد؟ عده ای دیگر می گویند در واقع مهم نیست که این شرایط چه نامیده می شوند، مهم این است وقتی تشخیص داده شود که شخص در اثر فرآیند ساز و کار موجود در کار به طریقی آسیب دیده است باید قدم های لازم برای مقابله با آن را برداشت.
اگرچه بعضی ها اختلالات اندام فوقانی (ULDs) مرتبط با کار را مورد تردید قرار داده و یا منکر می شوند، در این اینجا مطالبی مورد بحث قرار خواهد گرفت که نشان می دهد ULDs وجود داشته و ممکن است در اثر عوامل موجود در محیط کار و کار بوجود آمده و یا تشدید پیدا کنند.
پس از جلب توجه به عوامل مرتبط با کار بوجود آورند ه ی انواع ULDs باید دانست که اینها تنها عوامل بوجود آورنده ی این اختلالات نمی باشند. هم اکنون همگان قبول دارند که بعضی سرگرمی ها، فعالیت های خانگی و شرایط پزشکی می توانند در بوجود آمدن یک ULD ایفای نقش بنمایند. بنابراین وقتی فردی از وجود درد و ناراحتی در اندام فوقانی خود شکایت می کند، برای مشخص کردن علت یا علل احتمالی آن باید رویکردی همه جانبه را اختیار نمود. در اینجا نباید تصور کرد که کار تنها علت می باشد.
این مطلب بروزرسانی شد و فایل پاورپوینت اختلالات اندام فوقانی در 36 اسلاید پیوست شد
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید:
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
اختلالات آسیب های تجمعی (CTDs)
اختلالات اسکلتی – ماهیچه ای ناشی از کار (WMSDs)
اختلالات تجمعی ناشی از ترومای اندام فوقانی CTD- cumulative trauma disorders
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)