اختلالات اسکلتی – ماهیچه ای ناشی از کار (WMSDs)
اختلالات اسکلتی – ماهیچه ای ناشی از کار (WMSDs)
بر پایه امار منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی (۱۹۹۵)٬ در حدود ۵۸ درصد از بالای ۱۰ سال در جهان٬ یک سوم از وقت خود را در سر کار می گذرانند. این حجم کار به تولید ۲۱.۶ تریلیون دلار در جهان منجر شده و موجب حفظ و بقای تولید اجتماعی – اقتصادی می گردد. با وجودی که دستاوردهای بسیار سودمند دارد٬ اما تقریبا ۳۰ تا ۵۰ درصد از شاغلین با خطرات جسمانی شغلی قابل توجهی روبه رو هستند و به همین شمار نیز شاغلان در برابر فشارهای روانی ناشی از استرس قرار دارند (WHO 1995).
در جهان بر آورد می شود که هر ساله نزدیک به ۱۲۰ میلیون حادثه شغلی٬ ۲۰۰ هزار مرگ ناشی از عوامل شغلی و ۶۸ تا ۱۵۷ میلیون موارد جدید بیماری های شغلی ناشی از تماس با عوامل زیان آور گوناگون روی می دهد (WHO 1995). تنها ۵ تا ۱۰ درصد از شاغلان در کشورهای در حال توسعه و ۲۰ تا ۵۰ درصد از شاغلین در کشورهای صنعتی به خدمات بهداشت حرفه ای دسترسی دارند (البته استثناهایی در این زمینه وجود دارد). خدمات بهداشت حرفه ای می تواند شاغلان و سازمانها را در حل و مدیریت مشکلات ایجاد شده کمک کند. در این باره نگرش پیشگیری اولیه برای حمله به ریشه ی مشکلات مناسب تر است. درک سازوکار علل اسیب ها و حوادث شغلی ما را در طراحی راهبردهای موثر کنترل و پیشگیری در موقعیتی بهتر قرار می دهد.
موضوعات:
- انواع اختلالات اسکلتی – ماهیچه ای (MSDs)
- علایم اختلالات اسکلتی – ماهیچه ای (CTDs)
- آسیب: ماهیت٬ اساس و عوامل خطر
- نظریه رخداد آسیب های اسکلتی – ماهیچه ای
- نظریه اعمال نیروی بیش از اندازه
- الگوی کلی ایمنی و خطر
- جنبه های روانی – اجتماعی اختلالات اسکلتی – ماهیچه ای شغلی
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوست شده مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)