اجرای ایمن عملیات هم زمان یا SIMOPS
اجرای ایمن عملیات هم زمان یا SIMOPS
اجرای ایمن عملیات هم زمان یا SIMOPS
Run-time operation safety
معمولا مرحله پایانی فاز ساخت و ساز واحدهای پالایشگاهی با شروع فازهای راه اندازی و بهره برداری هم زمان می شود . این هم زمانی فازها به دلیل ماهیت کاملا متفاوتشان و به لحاظ وجود خطرات متنوع و بالقوه ای که هر کدام دارند سطح ریسک را بسیار بالا برده و لذا برقراری و اعمال یک سیستم مدیریت یکپارچه ، دقیق و آماده را در این دوره الزامی می نماید .
فعالیت های متفاوت در اجرای این فازها و تخصصی بودن هر کدام ، حضور و شراکت گروه های کاری متنوع با سیستم های مدیریتی متفاوت ، حضور افراد با شرح وظایف، مسئولیت ها و اختیارات متفاوت ، تداخل کاری و بعضا عدم رعایت اولویت بندی در انجام فعالیت ها ، عدم برقراری صحیح برای هماهنگی گروه های کاری، عدم وجود دستورالعمل ها و رویه های کاری لازم و مشخص، عدم ارائه آموزش های تخصصی و مرتبط همگی از مواردی هستند که می بایستی قبل از شروع SIMOPS پیش بینی و ارزیابی گردند .
- فرایند شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک را متناسب با فعالیت های جدید بازنگری کنید.
- سطوح و وجوه مشترک عملیاتی را شناسایی و ارزیابی کنید . مکانیسم های ارتباطی جدید را تعریف و برقرار کنید .
- اقدامات پیشگیرانه و روش های اجرایی مقابله با شرایط اضطراری را بازنگری و متناسب با خطرات و پیامدهای بالقوه این دوره برقرار کنید . روش های اجرایی جدید مقابله با شرایط اضطراری را طی انجام مانورهای مرتبط و مناسب تمرین کنید .
- منابع لازم مدیریتی ، منابع انسانی ، تجهیزات مناسب ، دستورالعمل ها و رویه های لازم و کاربردی را پیش از شروع SIMOPS پیش بینی و تامین نمایید .
- آموزش ها و هماهنگی های لازم را برای توجیه بخش های مختلف عملیاتی ، خدماتی ، پشتیبانی ، پیمانکاران و سازمان های برون سازمانی مرتبط برگزار و فراهم نمایید .
- آموزش های تخصصی را برای فازهای راه اندازی و بهره برداری برگزار کنید .
- نمودار سازمانی که نمایانگر نقش ها ، وظایف ، مسئولیت ها و اختیارات لازم و جدید میان بخش ها و گروه های مختلف کاری است را بازنگری و طراحی نمایید .
- دستورالعمل سیستم مجوز کار را متناسب با فازهای راه اندازی و بهره برداری بازنگری و برقرار کنید .
- مبحث مدیریت تغییر را جدی بگیرید و رویه های لازم را اجرایی نمایید .
- یک روش اجرایی برای مدیریت دوره زمانی SIMOPS ایجاد و برقرار کنید . این روش اجرایی می بایستی موارد زیر را شامل شود :
- ارائه برنامه زمان بندی و پیش بینی واحدهایی که قرار است راه اندازی شوند و هم سازی و ادغام آن با برنامه زمان بندی واحدهای در حال ساخت و ساز.
- شرح وظایف و مسئولیت های افراد ذیربط در قبال موضوعات HSE .
- تعیین مناطق حفاظت شده برای واحدهای راه اندازی و جدا سازی آنها با فنس از مناطق در حال ساخت و ساز .
- سیستم مجوز کار را در مناطق حفاظت شده برقرار و اجرایی نموده و ورود کلیه افراد به این مناطق را منوط به اخذ مجوزهای مربوطه نمایید .
- پیش بینی و تعیین لوله ها ، خطوط و تجهیزاتی که قرار است راه اندازی شوند و به نوعی تحت فشار و حاوی جریان گردند . برای این کار می توان از روش کدگذاری با رنگ و علائم استفاده نمایید .
- محل تجمع و راه های خروج اضطراری را با علائم مناسب مشخص کنید .
- برای مناطق حفاظت شده دروازه های به تعداد مکفی در جهت های مختلف تعبیه کنید . مبادی ورودی و خروجی به این مناطق می بایستی همواره کنترل گردند .
- برای ورود افراد به مناطق حفاظت شده کارت های مخصوص سرشماری صادر نمایید . تعداد نفرات حاضر در این مناطق می بایستی کاملا مشخص و دقیق باشند .
- استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب قبل از ورود الزامی است .
- ورود افراد ، ماشین آلات و تجهیزات به مناطق حفاظت شده بایستی تا حد امکان محدود و منوط به اخذ مجوز گردند .
- کلیه ماشین آلات ، تجهیزات و ابزار آلات می بایستی با استاندارد های مناطق حفاظت شده و خطرناک مطابقت داشته باشند . به عنوان مثال دستگاه های ارتباطی مانند بی سیم می بایستی ضد انفجار باشند .
- سیگار کشیدن ، افروختن آتش ، استفاده از فندک و یا کبریت ممنوع می باشد .
- استفاده از تلفن همراه ممنوع است .
- علائم ایمنی و هشدار دهنده متناسب با نوع خطرات بالقوه نصب گردند .
- برای ورود ماشین آلات و نفرات اورژانس مانند ( آمبولانس و آتش نشانی ) نیازی به مجوز کار نیست و همیشه حق تقدم با این گروه ها می باشد .
- آموزش های لازم در خصوص آلارم های صوتی و بصری که هر کدام موید یک حالت اضطراری خاص می باشند را برگزار نمایید .
- تمرین ها و مانورهای مربوط به نقش افراد در زمان دریافت این آلارم ها را اجرا نمایید و چگونگی استفاده از وسایل حفاظت فردی خاص مانند ماسک فرار و…… و خروج از محل و تجمع در محل های ایمنی را آموزش دهید .
- قبل از شروع کار جلسات توجیهی را در خصوص موارد فوق برگزار کنید .
- شماره تلفن ها و کانال های ارتباطی و اضطراری بازنگری و در دسترس همگان قرار گیرد .
- دستورالعمل های اجرایی نصب قفل و برچسب متناسب با نوع و شرایط کاری عملیات اجرایی گردند .
- از سلامت و کارایی کلیه سنسورها و دستگاه های تست گاز و دود ( ثابت و پرتابل) اطمینان حاصل نمایید . این تجهیزات می بایستی به صورت دوره ای بازدید گردند .
- کلیه افراد شاغل می بایستی دارای کارت سلامت باشند . به خصوص در مواجهه با گازها ، بخارات و مواد شیمیایی قدرت فیزیکی شخص بسیار مهم می باشد .
- قبل از راه اندازی تجهیزات و واحدها ، امکانات مناسب اورژانس را پیش بینی و در محل مستقر کنید . دستورات لازم را برای مواقع و شرایط اضطراری تهیه و ارائه نمایید .
- شیرآلات ، کلیدهای برق و … را دستکاری نکنید و موارد مشکوک و غیر معمول را به مسئول مربوطه گزارش کنید.
پیام HSE: یک آتش سوزی بزرگ و غیرقابل مهار تنها با یک جرقه آغاز می شود .
این مطلب بروزرسانی شد و فایل پاورپوینت ایمنی فعالیت های هم زمان (SIMOPS) پیوست شد.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)