پاورپوینت مباحثی در خصوص عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار
پاورپوینت مباحثی در خصوص عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار
پاورپوینت مباحثی در خصوص عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار
فرمت: PPT تعداد صفحات: 111
فهرست:
- ارزیابی جامع میزان مواجهه با عوامل شیمیائی
- اثرات بهداشتی کروم
- فسفر، سلنیوم و نقره
- فرم آلدهید
- کار ایمن با حلال ها
- بررسی کربن دی سولفید
- اصول ایمنی هیدروژن فلوراید
- ارزیابی کمی هود آزمایشگاهی جهت ایمنی کارگر
- روش های نمونه برداری از سطوح محیط کار و سطح پوست
- استفاده از روش های نمونه برداری از سطح جهت تماس های پوستی
- نمونه برداری از آئروسل ها در محیط های صنعتی تولید کننده محصولات جنگلی
- پرسش و پاسخ در خصوص ماسک های کربن فعال
- برگه اطلاعات ایمنی مواد (Material Data Safety Sheet (MSDS
ارزیابی جامع میزان مواجهه با عوامل شیمیایی
- معرفی
- رشد تنوّع خطرات موجود و آینده
- سوالات اساسی
معرفی: کارشناسان بهداشت صنعتی بایستی خطرات بهداشتی و خطرات مرتبط با آن در محل کار راپیش بینی، شناسایی، ارزیابی و کنترل نمایند. تمرکز این تلاش روی ارزیابی مواجهه شغلی است. ارزیابی جامع مواجهه یک مرور سیستمیک، روش ها، فرایندها، مواد و بخش های کاری موجود در محل کار است جهت تعریف و کارشناسی تمامی تماس ها برای تمامی کارگران در تمامی روز انجام می شود. این قبیل استدلالها نگرش ها برای شناسایی تماس و ارزیابی آنها کمک می کند که تمامی خطرات سلامتی مدیریت شوند تا خطرات مربوطه مورد توجه قرار بگیرند تا تمامی سازمانها را شامل می شود و برنامه های بهداشت حرفه ای و منابعی که بیشتر خطراتشان مهم است تمرکز می شود. آن همچنین برنامه های بهداشت حرفه ای را در بهترین وضعیّت برای پیش بینی و مدیریت خطرات آینده، قرار می دهد.
رشد تنوّع خطرات موجود و آینده: محل های کاری مدرن بیشتر پیچیده شده اند، تنوّع خطرات مرتبط با محل کار مواجهه با عوامل شیمیائی، فیزیکی و بیولوژیکی است که افزایش یافته است. تا جایی که اولین اولویت کارشناس بهداشت حرفه ای محافظت از سلامت کارگران است. خطر سلامتی فقط خطری که او درخواست مدیریت آن را می کند نمی باشد. خطرات دیگری شامل خطراتی که توسط عدم مقبولیت قوانین، خطرات قانونی از قبیل آن دسته از دادخواهی هایی است یا تعهدات و خطرات همراه با اضطراب. ذاتاً پاسخ های بیشتر مردم به خطرات بالقوه می باشد. در عوض کارشناس بهداشت حرفه ای بایستی مطمئن شود که خصوصیات تماس شناخته شده کافی است و به اندازه کافی کنترل می شود تا خطرات را در حد قابل قبول قرار دهد تا سازماندهی جهت مدیریت خطرات آینده در وضعیت مناسبی قرار گیرد.
سوالات اساسی
سؤالاتی که بایستی مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:
- میزان توانائی تأثیر روی سلامتی کارگران توسط این مواجهه چقدر است؟
- حدود میزان مواجهه چقدر است؟
- این مواجهه چه خطرات اضافه ای برای سازمان بوجود می آورد؟
جواب قبول نمودن حدود جاری کافی نیست. اکثر مواد شیمیائی حدود مواجهه مجاز ندارند OEL و اطلاعاتی که برای تعیین حدود موجود مورد استفاده قرارگرفته اغلب ناقص است. همچنین حدودی که تعیین شده برای محافظت تمام کارگران طراحی نشده اند یا بروز نباشد. (تاریخشان گذشته باشد)
اطلاعات جدید سم شناسی و اپیدمیولوژیکی هر روزه جمع آوری می شوند. که باعث تولید حدود مواجهه جدید برای عوامل محیطی که شکلی ندارند و خیلی از حدودهای جاری تغییر خواهد کرد. تجربه نشان داده که بیشتر حدود مواجهه وقتی تغییر می کنند، پائین می آیند (کمتر می شوند) و هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم این گرایش ادامه نخواهد یافت. متأسفانه زمانی که حدود جدید تنظیم می شوند یا حدود قدیمی تغییر می کنند، ممکن است تعدادی از کارگران در همان زمان با غلظت بالاتر از حدود جدید، مواجهه با مواد شیمیایی باشند.
کارشناسان بهداشت صنعتی امروزه بایستی در مورد چگونگی وضع برنامه های بهداشت حرفه ای که توانائی مدیریت تغییرات و کاهش خطراتی که در آینده مطرح خواهد شد را داشته باشد، فکر نمایند. داشتن اطلاعاتی از پیشینه تمامی مواجهات اغلب اجازه شناسایی کارگرانی را که بالاتر از حد مجاز تماس کاهش یافته، در تماس بوده اند و توانایی عمومیت دادن مواجهه زیاد قبلی را به ما می دهد. این سپس شکل استراتژی برای مدیریت درمانی سلامتی این قبیل کارگران را به ما می دهد.
اثرات بهداشتی کروم
- اشنایی با کروم
- موارد استفاده از کروم
- راه های ورود کروم به بدن
- خطرات بهداشتی کروم
- اثرات کوتاه مدت شامل
- کنترل بهداشتی
- اقدامات لازم
آشنایی با کروم:
کروم و ترکیبات آن یک گروه از مواد شیمیایی را تشکیل می دهند که خطرات آنها به شکل شیمیایی آنها وابسته است این خطرات در کروم فلزی 2 ،3 ،4، و 6 مشاهده شده است که مواجهه با نوع 6 ظرفیتی ان بیشترین خطرات بهداشتی و سلامتی را در پی دارد.
موارد استفاده از کروم:
کروم و ترکیبات آن در بسیاری از فرایند ها و تولیدات مورد استاده قرار می گیرند از جمله :
- استفاده از کروم در تولید فولاد زنگ نزن و دیگر آلیاژهای کروم
- استفاده از کروم در تولید رنگدانه ها برای استفاده در صنعت رنگ سازی و همچنین سفال سازی
- استفاده از کروم در ساخت مواد نگهدارنده چوب
- استفاده از کروم در تولید کاتالیزورها به منظور تولید مواد شیمیایی در کارخانه ها
- در تولید مواد رنگی در رنگرزی ها
- در ساخت صفحات الکتریکی و باتری ها
راه های ورود کروم به بدن:
- استنشاق گرد و غبارات، فیوم ها یا میست ها
- تماس پوستی با محلول های دارای کروم یا کروم جامد
- خوردن، نوشیدن و یا سیگار کشیدن در مناطقی که ممکن است کروم وجود داشته باشد.
- خطرات بهداشتی کروم:
ترکیبات کروم 6 ظرفیتی شامل کرومات، بی کرومات و اسید کرومیک خطرات ویژه ای دارند که شامل اثرات کوتاه مدت و اثرات بلند مدت می باشد.
اثرات کوتاه مدت شامل سوزش و التهاب در نواحی بینی و قسمت فوقانی دستگاه تنفس سوختگی پوستی که می تواند منجر به اولسر و زخم گردد. آسیب چشمی در اثر پاشش مواد به درون آن
اثرات بلند مدت آن می تواند شامل موارد زیر باشد: آسیب بینی، زخم و سوراخ شدن تیغه میانی بینی، سوزش در ریه ها، آسیب کلیوی، واکنش احتمال سرطان ریه و بینی در فرایند های مشخص، آلرژیک در پوست و نواحی پوستی
اقدامات لازم:
- اجتناب از تنفس گرد و غبارات فیوم ها یا میست و همچنین تماس پوستی
- استفاده از وسایل تهویه یا ارزیابی های کنترلی صحیح
- استفاده از لباس مناسب و تجهیزات حفاظتی استفاده از شوینده های مخصوص که متناسب با مقدار نیاز ما باشد
- استفاده از کروم های پوستی مخصوص
- در صورت نیاز اجباری به استفاده از ماسک تنفسی باید مطمئن شد که این ماسک ها کاملا متناسب با صورت فرد استفاده کننده باشد، تمیز بوده و فیلتر آن به طور مرتب تعویض می شود و همچنین فرد استفاده کننده طرز استفاده صحیح از آن را آموزش دیده است.
- شستن سریع هر ناحیه ای که در تماس با کروم و ترکیبات آن قرار گرفته است بخصوص در موارد تماس پوستی و چشمی
- ارائه گزارش از عملکرد تجهیزات تهویه و دیگر ارزیابی های کنترلی موجود
- اجتناب از خوردن، آشامیدن و سگار کشیدن در محیط هایی که احتمال تماس با فیومها یا میست های کروم وجود دارد
کنترل بهداشتی:
برای کنترل بهداشتی افرادی که در مواجهه با گرد و غبارات، فیوم و یا میست کروم و ترکیبات آن هستند نیاز به وجود پرستار یا پزشک طب کار در واحد مربوطه است .
- ابتدا باید جزئیاتی از سابقه بهداشتی فرد به ویژه مشکلات پوستی و تنفسی وی بررسی شود.
- مشارکت کارگران با کار فرمایان یا مدیران در نظارت بهداشتی و ارائه گزارش از مشکلات تنفسی.
- بررسی مرتب پوستی و ارائه گزارش از مشکلات آن
فسفر ، سلنیوم و نقره
- فسفر Health &Hazard
- حدود مجاز
- مراقبت های پزشکی
- حدود مجاز سلنیم SELENIUM
- SILVER نقره
- Health &Hazard
- حدود مجاز
فسفر
فسفر به 4 یا تعداد بیشتری وجود دارد که شامل فسفر سفید یا زرد، فسفر قرمز، سیاه و یا بنفش می باشد. فسفر جامد بوده و در حالت خالص به صورت بیرنگ یا شفاف موجود می باشد. اما سمیت آن در اشکال مختلفش ظاهر می شود که: فسفروس عنصری، اسید فسفریک، و ترکیبات کلر و سولفید آن همچنین گاز سئولفید و سولفید فلزی آنرا می توان نام برد مهمترین منبع آن سنگ فسفات بوده که شامل آپاتیت و تری کلسیم فسفات ناخالص می باشد .بیشترین ذخایر آن در فلوراید، تنس، اووتا، روسیه و موروکو می باشد.
از ترکیبات فسفر در عرصه وسیعی از صنایع استفاده می شوند برای مثال در تولید نمک فسفات، دترجنت ها، کودها، و ضد زنگ روی فلزات همچنین در کاتالیست اسید ها استفاده می شوند. فسفات کلسیم در صنایع چینی سازی همچنین در ساخت منو کلسیم فسفات که در بکینگ پودر کاربرد دارد به کار میرود.
ادامه مطالب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)