کاستیک و خطرات آن
کاستیک و خطرات آن
کاستیک و خطرات آن
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 10
فهرست:
- پیشگفتار
- مقدمه
- کاستیک
- مشخصات فیزیکی و شیمیایی
- خطرات بهداشتی
- عوارض حاد
- عوارض مزمن
- هشدارهای حفاظتی
- اطفاء حریق
- پایداری و برهمکنش
- ملاحظات زیست محیطی
- جابجایی و انبار
- لوازم حفاظت فردی
- کمک های اولیه
این مجموعه حاوی اطلاعات مفیدی در خصوص کاستیک و خطرات آن است. این ماه به سهولت می تواند رطوبت هوا را جذب نماید و به همین دلیل باید هنگام حمل و نقل تحت پوشش های حفاظتی لازم قرار گیرد. این ترکیب براثر تماس با پوست دارای اثر خورندگی است و برای جلوگیری از اثرات سوزانندگی آن هنگام استفاده باید ممورد توجه قرار گیرد.
پیشگفتار:
آگاه ساختن کارکنان دربارهی خطرات مواد مخاطره آمیزی که در صنعت به آن مواجهند یا قابلیت آسیب رسانی دارند، از رسالت های مهم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست است.
از سوی دیگر انجام اقدامات کنترلی و گوشزد کردن احتیاطهای حین کار، حساسیت کارکنان را به حفاظت از خویش در مقابل خطرات محیط کار برانگیخته و موجب توجه بیشتر ایشان به رهنمودهای HSE خواهد شد.
این فرایند نه تنها مدیریت را در نیل به مقاصد عالی خود کمک می کند بلکه اطمینان کارکنان را نسبت به اهمیت سلامت آنان برای مدیران صنعت جلب می کند.
مقدمه
سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید با فرمول NaOH که معمولا به نام کاستیک نامیده می شود، مادهای جامد و سفید رنگ با دمای ذوب ۱۳۹۰ درجه سانتی گراد و چگالی ۲/۱۳ است.
این ماده در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال برای کنترل PH، خنثی کردن اسید، کاتالیست و پاک کردن گازها، همچنین در صنایع کاغذسازی و خیر کاغذسازی، صنعت پتروشیمی و خنثی کردن گازها (اسیدهای آلوده را در پروسه گازها و روغن ها، دوباره استفاده می شوند)، صنعت صابون سازی و مواد دترژنت مورد استفاده قرار می گیرد.
کاستیک یا هیدرواکسید سدیم:
مشخصات فیزیکی و شیمیایی
- حالت فیزیکی: مایع
- شکل فیزیکی: غیرفرار، محلول شفاف
- رنگ: سفید
- بو: بی بو،
- (٪۵) ۱۴ ،(٪۰/۵) ۱۳ ،(٪۰/۰۵) ۱۲ :Ph
- حلالیت آب: قابل حل است.
حلالیت در حلالهای آلی: در اتانول، متانول و گلسیرین به نسبت مساوی حل می شود.
- وزن مخصوص/ دانسیته: ۲ در ۱۵/۵ درجه سانتیگراد (محلول ۷۰ – ۷۳ درصد)
- نقطه اشتعال (P.F): این ماده نمی سوزد.
- نقطه ذوب (P.M) آن 62 درجه سانتیگراد (۱۴۳/۶ درجه فارنهایت)
- نقطه جوش (P.B) آن 140 درجه سانتیگراد (۲۸۴ درجه فارنهایت)
- فشار بخار: ۱۴ میلیمتر جیوه
- ویسکوزیته: ۱
خطرات بهداشتی
کاستیک یا هیدروکسید سدیم به شدت خورنده بوده و به عنوان یک تحریک کننده قوی در اثر تماس از راهه ای مختلف (تنفسی، گوارشی، پوستی و چشمی) شناخته می شود. این ماده سبب سوختگی شدید و آسیب دایمی بافتهای در معرض تماس می شود. مکانیسم سوختگی دوگانه است سوختگی حرارتی ناشی از ترکیب سدیم هیدروکسید با رطوبت و متعاقب آن ایجاد گرما و سوختگی شیمیایی ناشی از واکنش با مولکول های ارگانیک
ذرات منتشر در هوای هیدروکسید سدیم برای سیستم تنفسی فوقانی خیلی تحریک کننده و ممکن است سبب ادم ریه شود. سدیم هیدروکسید به سرعت در تماس با بافتها واکنش می دهد، لذا سمیت سیستمیک ایجاد می کند، یعنی عوارض در محلی دور از نقطه تماس ایجاد نمی کند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهد کنید.
حتما بخوانید:
⇐ ایمنی در نگهداری مواد شیمیایی
⇐ استاندارد بین المللی ایمنی مواد شیمیایی (GHS)
سلام. لطفا در مورد روش خنثی سازی دستمال های آغشته به سود در شستشوی تانکهای ساخت صنایع دارویی راهنمایی بفرمایید.متشکرم.