• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولاتی که خریدم!
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو

خانه | بیماریهای شغلی و معاینات پزشکی | مبارزه با بیماریها | راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار)

مقابله با ویروس کرونا در محیط های صنعتی و شغلی

راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار)

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: مبارزه با بیماریهالینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=57799

راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار)

0 دیدگاه/در مبارزه با بیماریها/توسط Sirvan Sheikhi

راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار)

راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار)

Occupational Health Guideline for Prevention of Covid-19 Disease in the workplace

گردآوری و تدوین: دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئت علمی
گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ناظر علمی و هماهنگ کننده: دکتر مهدی جهانگیری
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ناشر: انتشارات حَک (عضو هلدینگ طرفه)

ویرایش دوم

فرمت: PDF   تعداد صفحات: 384

فهرست:

فصل اول: مدیریت پیشگیرانۀ کووید- ۱۹ در محیط کار

  • مقدمه
  • رویکرد فعالانه یا منفعلانه
  • رویکرد فعالانه و مدیریت چرخۀ زیستی
    • اصل خودمراقبتی
    • اصل دگرمراقبتی
    • اصل خودقرنطینگی
  • مهمترین روش های اجرایی پیشگیرانۀ مرتبط با اصول مدیریت چرخۀ زیستی
  • مدیریت چرخۀ زیستی در مشاغل خاص
    • کارکنان مراکز خدمات بهداشتی درمانی
    • کارکنان مراکز خدمات مسافربری و حمل و نقل
    • کارکنان خدمات حراستی، نظامی و انتظامی
  • اصول ایمنی و بهداشت شغلی در مدیریت چرخۀ زیستی

فصل دوم: شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک کووید- ۱۹ در محیط کار

  • شناسایی خطر کووید- ۱۹
  • ارزیابی ریسک ابتلا به کووید- ۱۹ در محیط های کاری
    • دسته بندی کارکنان بر اساس نحوۀ مواجهه
    • راهنمای ارزیابی و مدیریت ریسک، برای مواجهه کارکنان خدمات درمانی با بیماران مبتلا به کووید- ۱۹

فصل سوم: حفاظت تنفسی و پیشگیری از ویروس کرونا در محیط کار

  • مقدمه
  • پرسش های پرتکرار در خصوص استفاده از ماسک های تنفسی برای حفاظت برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید- 19 (کرونا ویروس)
  • شرایط و محدودیت های استفادۀ طولانی مدت و استفادۀ مجدد از ماسک های N95
    • مقدمه
    • فرایند بررسی استفادۀ طولانی مدت یا محدودیت استفاده از ماسک
    • الزامات استفادۀ طولانی مدت از ماسک
    • الزامات استفادۀ مجدد از ماسک
    • ریسک های استفاده طولانی مدت و استفادۀ مجدد از ماسک های تنفسی
  • راهنمای سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای استفاده از ماسک در جامعه، حین مراقبت خانگی یا در مراکز بهداشتی درمانی
    • مقدمه
    • ملاحظات عمومی ماسک ها
    • استفاده از ماسک در جامعه (عموم مردم)
    • استفاده از ماسک در مراقبت از بیماران در خانه
    • استفاده از ماسک در مراکز بهداشتی درمانی
    • مدیریت استفاده از ماسک

فصل چهارم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار ویژۀ مدیران و مسئولان صنایع

  • مقدمه
  • شناسایی و جداسازی موارد مشکوک
  • پاک سازی و ضدعفونی کردن محیط
  • آموزش کارگران
  • برنامه ریزی کارفرمایان برای پیشگیری از شیوع و واکنش به کووید- ۱۹
    • ملاحظات کلی برنامه ریزی
    • ملاحظات ایجاد برنامۀ شرایط اضطراری و شیوع بیماری های عفونی
    • جداسازی کارکنان مشکوک و بیمار
    • ملاحظات سفرها و مأموریت های شغلی

فصل پنجم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارکنان صنایع

  • مقدمه
  • بهداشت دست و صورت
  • بهداشت تنفسی
  • بهداشت در برقراری ارتباطات و ترددها
  • بهداشت تجهیزات و ابزار کار
  • بهداشت و ایمنی مواد غذایی
  • بهداشت جسم و روان

فصل ششم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ فعالیت های بهداشتی و درمانی

  • مقدمه
  • اصول بهداشت شغلی در کادر بالینی مستقر در بیمارستان ها و مراکز درمانی
    • نظافت و ضدعفونی کردن تجهیزات
    • اصل کاهش سطح مواجهه
    • کنترل های مهندسی
    • کنترل های مدیریتی
    • اقدامات ایمنی
    • خدمات فوریت های پزشکی (EMS) و حمل و نقل پزشکی
    • پرستاران خانگی
    • وسایل حفاظت فردی
    • جدول های تجهیزات حفاظت فردی امور بهداشتی
  • اصول بهداشت شغلی برای پرستاران خانگی
    • مقدمه
    • ملاحظات ویژۀ مراکز بهداشتی و درمانی منطقه
    • ملاحظات انتخاب و به کارگیری پرستار خانگی
    • بهداشت در برقراری ارتباط با بیمار
    • بهداشت دست و صورت
    • بهداشت تنفسی
    • بهداشت سطوح، تجهیزات و البسه
    • بهداشت و ایمنی مواد غذایی
    • بهداشت جسم و روان

فصل هفتم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارکنان اداری و آموزشی

  • مقدمه
  • بهداشت فردی
  • بهداشت ساختمان
  • بهداشت وسایل ایاب و ذهاب
  • بهداشت سالن غذاخوری و مواد غذایی
  • بهداشت سطوح و تجهیزات
  • اصول ضدعفونی

فصل هشتم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارگران خدمات شهری، تصفیه خانه های فاضلاب و جمع آوری زباله

  • مقدمه
  • کارگران شاغل در جمع آوری پسماندهای شهری
  • کارگران شاغل در جمع آوری پسماندهای پزشکی
  • کارگران شاغل در بخش بازیافت
  • کارگران شاغل در تصفیۀ پساب

فصل نهم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارکنان انتظامی، حراستی، امنیتی، نظامی و حفاظتی

  • مقدمه
  • پایش و غربالگری سلامت کارکنان
  • بهداشت در برقراری ارتباطات، ترددها و خودرو
  • بهداشت سطوح، تجهیزات و ابزار کار
  • تجهیزات حفاظت فردی
  • بهداشت دست و صورت

فصل دهم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارکنان خدمات مسافربری

  • مقدمه
  • رانندگان و مهمانداران وسایل حمل و نقل عمومی: اتوبوس، مینی بوس و تاکسی
  • کارکنان فرودگاه، ایستگاه قطار، مترو، پایانه های مسافربریِ اتوبوس، مینی بوس و تاکسی
  • مسافران وسایل حمل و نقل: هواپیما، اتوبوس، مینی بوس، تاکسی، مترو و قطار
  • کارکنان و مسافران فرودگاه و کادر پرواز
    • حراست و بازرسی فرودگاه
    • مسئولان بار و توشه
    • مهمانداران و کادر پرواز
    • کارکنان خدماتی

فصل یازدهم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارکنان آزمایشگاه های طبی و تحقیقاتی

  • مقدمه
  • اصول کلی بهداشت کار در آزمایشگاه
  • اصول بهداشتی کار با کابینت های ایمنی بیولوژیکی BSC
  • اصول بهداشتی سانتریفیوژ کردن نمونه ها
  • اصول بهداشتی کار با اشیای تیز و برنده
  • اصول بهداشتی ذخیره و حمل و نقل مواد و تجهیزات
  • تجهیزات حفاظت فردی
  • ضدعفونی کردن سطوح و تجهیزات

فصل دوازدهم: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ ویژۀ کارکنان پزشکی قانونی، سردخانه ها و آرامستان ها

  • مقدمه
  • بهداشت فردی
  • بهداشت ابزار و تجهیزات
  • بهداشت ساختمان
  • تجهیزات حفاظت فردی
  • گندزدایی سطوح

پیوست ها:

پیوست 1: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ دستورالعمل ساخت محلول ضدعفونی کننده با پایۀ الکل
پیوست 2: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ سؤالات پرتکرار دربارۀ دستکش های پزشکی در مقابله با ویروس کرونا
پیوست 3: اصول پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در محیط کار؛ پوسترهای آموزشی
پیوست 4: گندزدایی سطوح و راهنمای ساخت محلول و مصرف هیپوکلریت سدیم
پیوست 5: پرسش های متداول در خصوص نکات بهداشتی برای پیشگیریا ز بیماری کووید- 19 در محیط کار
پیوست 6: پرسش های پرتکرار دربارۀ تشخیص اتانول از متانول
پیوست 7: پاسخ به پرسش های پرتکرار دربارۀ استفاده از گان و لباس های حفاظتی مورد استفادۀ کادر درمان در زمان معاینه و مراقبت از بیماران کووید- 19 (کرونا ویروس)
پیوست 8: فهرست بازبینی اجرایی برای پیشگیری و کاهش اثرات کووید- 19 در محل کار


پیش گفتار

بیماری های عفونی نوپدید، به تدریج تبدیل به حقایقی می شوند که انتظار داریم در فواصل زمانی کوتاه تر در جوامع انسانی بروز کنند. بی توجهی و تجاوز ما به محیط زیست به تغییرات آب و هوایی، آلودگی های محیطی و کوچک شدن حریم حیات وحش انجامیده است. شرایطی که با نزدیکتر کردن هر روزۀ انسان و حیات وحش، ما را مجبور به همزیستی با این گروه بزرگ از جانداران می کند. این پدیده از یکسو و افزایش تراکم جمعیت انسانی از سوی دیگر، شرایط را برای بروز عوامل عفونی بیماریزایی که پیشتر مختص حیات وحش بود، فراهم کرده است.

تجربۀ سال های اخیر (2003 – MERS 2012-2013, SARS 2002) و پاندمی اخیر (COVID-19, 2019-2020) که همگی از حیوانات وحشی منشأ گرفته اند و نیز، چالش اقتصاد، سلامت و ساختارهای بهداشتی، همگی ثابت کرد که بشر باید همواره آمادۀ شرایط اضطراریِ ناشی از عفونت های نوپدید باشد.

کتاب حاضر، حاصل زحمات بی وقفۀ همکاران ما در گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی محیط کار است. تلاشی که از همان روز ورود ویروس بیماری کووید- ۱۹ به کشور آغاز شد و اکنون (کمتر از یک ماه از ورود ویروس به کشور) به ثمر نشسته است.

به همکارانم برای جمع آوری جدیدترین یافته های علمی و خلق این اثر ارزشمند و جامع خداقوت و تبریک می گویم؛ آنهم زمانی که جامعۀ جهانی هنوز درگیر گسترش پاندمی تقریبا در تمامی کشورها و شناخت عامل آن است و در حالی که شناخت ما از بیماری و رفتار آن در حال تکمیل است. این اثر گامی بسیار بزرگ و به موقع، در انجام وظیفه ای است که برعهدۀ ما متولیان سلامت جامعه گذاشته شده است.

ضمن سپاس از همکاران عزیزم در تهیۀ این اثر جامع و ارزشمند و ابراز اطمینان از بهره مندی خوانندگان گرامی از محتوای این اثر در جهت پیشگیری از انتقال این بیماری واگیردار در محیط کار، آرزوی بهبود شرایط محیط کار و ارتقای سامت کارگران و کارمندان عزیز کشورمان را دارم.

کتاب را به صورت مستقیم از لینک زیر دانلود کنید.

دانلود با لینک مستقیم

 

حجم: 4.5 MB فرمت: PDF آموزش فعال کردن اکانت ویژه (VIP)

هر گونه سوالی در رابطه با راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار) داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

 

حتما بخوانید:

⇐ چک لیست مبارزه با کووید 19 (کرونا ویروس)

⇐ اقدامات بهداشت محیط در مراقبت بیماری کرونا

⇐ مدیریت بهداشت در بیماری کرونا

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری این نوشته
  • اشتراک گذاری در Facebook
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • اشتراک گذاری در واتس اپ
  • اشتراک گذاری در LinkedIn
  • اشتراک گذاری در Reddit
  • اشتراک گذاری با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2020/03/coronavirus.jpg 393 700 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2020-06-23 00:07:222020-06-23 00:08:00راهنمای بهداشت شغلی (ویژه پیشگیری از بیماری کووید 19 در محیط کار)
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

ورود
عضویت

دسته‌ها

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران asmasalarnasab
  • آواتار کاربران Arghavan77
  • آواتار کاربران yosef
  • آواتار کاربران Hamin
  • آواتار کاربران Zahra_naemi77
  • آواتار کاربران saharahimi
  • آواتار کاربران Mehdi cheldavi
  • آواتار کاربران Pariya
  • آواتار کاربران Shahab abdi
  • آواتار کاربران a.sohrabi

تعداد کاربران ویژه: 22546

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • جزوات و سوالات تستی آزمون استخدامی
  • اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه





تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارسال مطلب
  • ارتباط با ما
  • درباره ما و قوانین سایت
اسکرول به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 17750 نفری مهندسین سایت بپیوندید
:معادله را حل کنید − =
هر مشکلی در فرایند ثبت نام داشتید از طریق پیامک به شماره 09338413734 اطلاع دهید. (از مرورگرهای کروم و موزیلا استفاده کنید)

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم. ایمیل بازیابی معمولا به پوشه SPAM فرستاده می شود.

:معادله را حل کنید + =

برگشت برای ورود به سایت