بیماری های ناشی از کار و کنترل آنها در کارکنان ساختمانی
بیماری های ناشی از کار و کنترل آنها در کارکنان ساختمانی
بیماری های ناشی از کار و کنترل آنها در کارکنان ساختمانی
کار جوھره ی اصلی زندگی انسان است که برای سلامت و احساس راحتی مفید بوده اما در صورت عدم رعایت اصول بھداشت
حرفه ای و ایمنی می تواند بر سلامتی اثر سوء داشته باشد.
کارگران بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض حوادث و بیماری ھای ناشی از کار قرار دارند و در نتیجه بیشتر از دیگران آسیب دیده و یا بیمار می شوند .
از طرفی وضعیت سلامتی کارگر بر کیفیت و کمیت کار تأثیر می گذارد، کارگر سالم از کارگری که سالم نیست بازدھی و کارایی بیشتری دارد.
کارگران دچار اختلال سلامتی نه تنھا بازده کاری کمتری دارند بلکه علاوه بر به خطر انداختن خود، سایر ھمکاران یا افراد جامعه را در معرض خطر قرار می دھند.
در این چکیده سعی بر آن است تا کارگران عزیز را با بیماری ھای شغلی و راهھای اساسی پیشگیری از آنھا آشنا نماییم.
بیماری ھای ناشی از کار کدامند؟
کار ھمانطور که برای سلامت و راحتی مفید است، در شرایطی می تواند بر سلامتی اثرات سو داشته باشد. کارگران بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض بیماریھا و حوادث ناشی از کار قرار دارند ، در نتیجه بیشتر از دیگران دچار آسیب دیدگی یا بیماری می شوند. از دیدگاه طب کار بیماریھا به سه دسته تقسیم می شوند.
الف- بیماریھای شایع در جامعه
ب- بیماریھای مرتبط باکار
ج- بیماریھای ناشی از کار
یک کارگر ممکن است به تمام این بیماریھا مبتلا شود. بنابراین تفکیک و تشخیص ھر یک از این بیماریھا دارای اھمیت بسیاری است.
بطور کلی بیماری عبارتست از ھر گونه اختلال در رفاه جسمی، روانی و اجتماعی افراد
بیماریھای ناشی از کار بیماری است که به علت مواجهه با عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و با ارگونومیکی محیط بوجود می آید.
در واقع بیماری ناشی از کار بعلت اشتغال به یک کار و تحت شرایط موجود در آن بوجود می آید و رابطه بیماری با شرایط محیط کار کاملا مشخص است.
٢ .بیماری مرتبط با کار بیماریھایی ھستند با چند منشا یا عامل مختلف که معمولا در افراد جامعه وجود دارند و شغل یکی از عوامل بوجود آورنده انھاست و احتمالا حالت زمینه ای موجود را تشدید می کنند.
٣.بیماریھاي ناشي از کار (یا بیماریھاي حرفه اي) به بیماریھاي گفته مي شود که بر اثر اشتغال شخص ( کارگر ) به یک کار معین و تحت تأثیر شرایط آن کار پدید مي آید. به عبارت دیگر مواجھه با عوامل فیزیکي، شیمیائي، زیست شناختي و روانشناختي محیط کار ، در بروز این بیماریھا مؤثر است.
این عوامل بیماریزا قابل تشخیص، اندازهگیري و کنترل ھستند ،مانند بیماریھاي ناشي از سر و صدا .
۴ .بیماری ھای شغلی به گروھی از بیماری ھا گفته می شود که در نتیجه کار به وجود می آیند یعنی چنانچه در محیط کار عوامل زیان آور مانند سر و صدای بیش از حدمجاز ،گازھا و بخارات ،گرد و غبار ، دود و دمه ، شرایط نامناسب بدنی و … وجود داشته باشند کارگران دچار بیماریھای ناشی از کار می گردند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
حتما بخوانید:
⇐ بیماری های ناشی از کار در بیمارستان
⇐ بیماری های ناشی از کار حلم سرشت و دل پیشه
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)