برنامه بهداشت و درمان در شرایط اضطراری (EOP)
برنامه بهداشت و درمان در شرایط اضطراری (EOP)
برنامه بهداشت و درمان در شرایط اضطراری (EOP)
نویسندگان:
علی اردلان، محمد جواد مرادیان، امین صابری نیا، محمود نبوی، حمیدرضا خانکه، داوود خراسانی زواره, ناصر کلانتری، خسرو صادق نیت، محمد اسماعیل مطلق، زهرا عبداللهی، احمد حاجبی، احمد کوشا شهرام رفیعی فر، عزیزاله عاطفی، سیامک سمیعی، محمود سروش، ابوالقاسم امیدوارنیا، محراب آقازاده سید تقی یمانی، شهرزاد والافر، فرزانه صادقی قطب آبادی، مینا مینایی، علی اسدی، محبوبه دینی حسین غلامی، میترا فقهی محمد سرور، جعفر میعادفر، کتایون دخاوردیان، بهناز رستگارفر نرگس روحی، هما یوسفی، جواد سلطانی
موضوعات:
-
مقدمه
-
بیانیه هدف، اسناد بالادستی، شرح وضعیت و پیش فرض ها
-
تعریف واژه ها
-
انواع کارکردها
-
انواع و مراحل تدوین برنامه پاسخ به بلایا و فوريت ها
-
سناریوی پایه
-
مبانی عملیات پاسخ
-
کارکردهای فاز آمادگی
-
کارکردهای مدیریتی عملیات پاسخ
-
کارکرد اختصاصی S1 (عملیات اورژانس پیش بیمارستانی)
-
کارکرد اختصاصی S2 (عملیات پاسخ بیمارستانی)
-
کارکرد اختصاصی S3 (مدیریت بیماری های واگیر)
-
کارکرد اختصاصی S4 (مدیریت بیماری های غیرواگیر)
-
کارکرد اختصاصی S5 (بهداشت محیط)
-
کارکرد اختصاصی S6 (سلامت خانواده و جمعیت)
-
کارکرد اختصاصی S7 (تغذیه)
-
کارکرد اختصاصی S8 (حمایتهای روانی اجتماعی)
-
کارکرد اختصاصی S9 (آموزش سلامت)
-
کارکرد اختصاصی S10 (خدمات آزمایشگاهی)
-
کارکرد اختصاصی S11 (عملیات پاسخ دارویي)
مقدمه:
حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساخت به هر شکل و یا با هر علتی که وقوع پیدا کنند، تهدیداتی جدی برای حیات، توسعه و تکامل جامع بشری را بهمراه دارند. این تهدیدات می توانند سامت و جان انسان، اموال و دارایی ها، محیط زندگی انسان را تخریب کرده و فرایند توسعه را متوقف و حتی معکوس نمایند. بنابراین توجه به کسب آمادگی و تدارک لوازم و تجهیزات لازم جهت ارائه پاسخ موثر و مناسب به منظور کاهش مرگ و میر، مصدومیت و معلولیت و بار ناشی از وقوع این حوادث از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. این امر از طریق برنامه ریزی جامع مبتنی بر نتایج بررسی مداوم خطر و توجه به ظرفیت های موجود و قابل افزایش امکان پذیر می باشد.از آن جائی که کشور عزیزمان یکی از خطرپذیرترین کشورهای دنیا در مقابل این پدیده ها می باشد، لذا مجموعه مدیریت بحران کشور با شکل گیری سازمان مدیریت بحران و کارگروه های تخصصی سعی در ارتقای آمادگی ملی و کاهش خطر پذیری نمود. از بین کارگروه های تخصصی 14 گانه نظر به اولویت حفظ و تامین سامت مردم در حوادث و بلایا کارگروه بهداشت، درمان و توانبخشی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و به منظور ایجاد هماهنگی، پشتیبانی، پیگیری عملیات اجرایی کارگروه و ایجاد زیر کارگروههای تخصصی وابسته، دبیر خانه کارگروه در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد.
رسالت اصلی کارگروه و دبیرخانه، ارتقای توان مدیریت خطر حوزه سامت به منظورکاهش آسیب پذیری سازه ای، غیرسازه ای و عملکردی، افزایش ظرفیت، تاب آوری و تامین پایداری عملکرد حوزه سامت در زمان وقوع حوادث، افزایش توان پاسخ در جهت کاهش مرگ و میر و بیماریها، معلولیتها و عوارض سوء ناشی از کلیه مخاطرات غیر مترقبه طبیعی و انسان ساز، و سیاست گذاری در ارتباط با باز سازی و مقاوم سازی نظام سامت (به جز موارد اجتماعی – امنیتی) می باشد.
مجموعه حاضر پیرو نسخه اول EOP و با هدایت جناب آقای دکتر اردلان در راستای رسالت دبیرخانه کارگروه به همت جمع کثیری از اندیشمندان و نخبگان حوزه سامت کشور و با حمایت مقام محترم وزارت، ریاست محترم کارگروه (معاونت محترم درمان)، معاونت محترم بهداشتی وزارت، و دبیر محترم کارگروه ،به منظور ارتقاء سطح آمادگي حوزه سامت براي تأمين پاسخ مؤثر به حوادث و بلايا و در جهت تأمين بيشترين خدمت به بيشترين افراد در كمترين زمان، و حفظ پايداري و استمرار عملكرد مراكز بهداشتي -درماني تدوین شده است. اميد است با استفاده از اين مجموعه ارزشمند به عنوان پاسخ ملی سامت در حوادث و بلایا ضمن افزایش آمادگی حوزه سامت حوادث آتی شاهد کاهش درد و رنج مردم عزیز کشورمان باشیم .
متن کامل 688 صفحه را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
حتما بخوانید:
⇐ پیاده سازی طرح مدیریت اضطراری
⇐ چک لیست واکنش در شرایط اضطراری
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)