MSDS متانول (برگه اطلاعات ایمنی متانول)
MSDS متانول (برگه اطلاعات ایمنی متانول)
MSDS متانول (برگه اطلاعات ایمنی متانول)
در زیر اطلاعات کامل ماده اتانول که 16 بخش دارد پیوست شد. فایل ورد msds را در انتها به صورت مستقیم می توانید دانلود کنید.
بخش 1: هویت ماده |
|||||||||||||||
1.1- شناسایی ماده |
|||||||||||||||
نام ماده |
متانول (Methanol) | ||||||||||||||
CAS NO. |
65-56-1 |
||||||||||||||
بخش 2: خطرات شناسایی شده |
|||||||||||||||
1.2 طبقه بندی ماده یا مخلوط |
|||||||||||||||
طبه بندی براساس EC) No 1272/2008) |
|||||||||||||||
شعله |
|
||||||||||||||
بخار و مایع بسیار قابل اشتعال. |
Flam Liq 2 H225 |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
در صورت خوردن سمی است. در تماس با پوست سمی است. از طریق تنفس سمی است. |
Acute Tox.3 H301 Acute Tox.3 H311 Acute Tox.3 H331 |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
سبب آسیب به چشم ها و مغز می شود. راه مواجهه: خوراکی، تنفسی و پوستی |
STOT SE 1 H370 |
||||||||||||||
طبقه بندی براساس Directives 67/548/EEC or 1999/45/EC | |||||||||||||||
سمی |
T |
||||||||||||||
R23/24/25-39/23/24/25: سمی از طریق تنفس، تماس پوستی و خورده شدن. سمی: خطر اثرات برگشت ناپذیر خیلی جدی از طریق تنفس، تماس پوستی و خورده شدن. | |||||||||||||||
بسیار قابل اشتعال |
F |
||||||||||||||
R11: بسیار قابل اشتعال | |||||||||||||||
اطلاعات در مورد خطرات خاص برای انسان و محیط زیست: کاربردی نیست. | |||||||||||||||
سایر خطرات طبقه بندی نشده: اطلاعات شناخته شده ای وجود ندارد. | |||||||||||||||
2.2 اجزای برچسب | |||||||||||||||
برچسب گذاری توسط.(EC) No 1272/ 2008
این ماده براساس الزامات CLPطبقه بندی و برچسب گذاری شده است. |
|||||||||||||||
نمادهای خطر: GHS08 GHS06 GHS02
|
|||||||||||||||
نماد عبارت |
خطر |
||||||||||||||
اجزای تعیین کننده خطر برای برچسب: متانول | |||||||||||||||
عبارات خطر (Hazard statement(s |
|||||||||||||||
H225 |
بخار و مایع بسیار قابل اشتعال. | ||||||||||||||
H301+H311+H331 |
سمی در صورت خورده شدن، تماس پوستی یا در صورت تنفس. | ||||||||||||||
H370 |
سبب آسیب به چشم ها و مغز می شود. راه مواجهه: خوراکی، تنفسی، پوستی. | ||||||||||||||
عبارات احتیاط (Precautionary statement (s |
|||||||||||||||
P210 |
دور از گرما، جرقه ها، شعله های باز و سطوح داغ نگه داری شود. استعمال دخانیات ممنوع است. | ||||||||||||||
P301 + P310 |
در صورت خورده شدن، فوراً با پزشک یا مرکز مسمومین تماس بگیرید. | ||||||||||||||
P303+P361+P353 |
دستکش های حفاظتی، لباس حفاظتی و حفاظ چشم و صورت بپوشید. | ||||||||||||||
P303+P361+P353 |
در صورت مواجهه با پوست (یا مو): سریعاً همه ی لباس های آلوده را درآورید. پوست را با آب شستشو دهید یا دوش بگیرید. | ||||||||||||||
P361 |
فوراً همه لباس های آلوده را در آورید. | ||||||||||||||
P405 |
به صورت قفل شده، انبار شود. | ||||||||||||||
P501 |
ماده یا ظرف محتوی آن را مطابق با قوانین ملی، بین المللی و یا منطقه ای، دفع کنید. | ||||||||||||||
طبقه بندی براساس استاندارد کانادا (WHMIS) |
B2: مایع قابل اشتعال
D2A : ماده ی سمی که سبب سایر اثرات سمی می شود. D1A : ماده ی خیلی سمی که سبب اثرات سمی فوری و جدی می شود. |
||||||||||||||
دسته بندی HMIS (درجه بندی 4-0) |
سلامتی (اثرات حاد) =2 قابلیت اشتعال = 3 خطر فیزیکی = 1 |
||||||||||||||
3.2 سایر خطرات نتایج ارزیابی vPvB, PBT |
کاربردی نیست |
||||||||||||||
بخش 3: اطلاعات در مورد ترکیب /اجزاء |
|||||||||||||||
ویژگی شیمیایی |
مواد | ||||||||||||||
CAS#Description |
67-56-1 Methanol |
||||||||||||||
EC-No |
200-659-6 | ||||||||||||||
Index number |
603-001-00-X |
||||||||||||||
بخش 4: اقدامات کمک های اولیه |
|||||||||||||||
1.4 تشریح اقدامات کمک های اولیه
توصیه عمومی: فوراً همه لباس های آلوده شده بوسیله ماده را در آورید. فقط پس از خارج نمودن تمامی لباس های آلوده وسایل حفاظت تنفسی را بردارید. در صورت تنفس نامنظم یا ایست قلبی، تنفس مصنوعی را انجام دهید. |
|||||||||||||||
در صورت تنفس: هوای تازه تامین کنید. در صورت نیاز، به مصدوم تنفس مصنوعی بدهید. او را گرم نگه دارید. فوراً به پزشک مراجعه کنید. | |||||||||||||||
در صورت مواجهه ی پوستی: فوراً پوست را به طور کامل با آب و صابون شسته و آب کشی کنید. فوراً به پزشک مراجعه کنید. | |||||||||||||||
در صورت مواجهه ی چشمی: چشم های باز را برای چند دقیقه زیر آب جاری شستشو دهید. سپس با پزشک مشورت کنید. | |||||||||||||||
در صورت خوردن: درمان پزشکی دریافت کنید. | |||||||||||||||
اطلاعات برای پزشک
2.4 مهم ترین علائم و اثرات حاد و تاخیری: اطلاعات بیش تری در دسترس نیست. 3.4 شاخص مراقبت پزشکی فوری و درمان های خاص مورد نیاز: اطلاعات بیش تری در دسترس نیست. |
|||||||||||||||
بخش 5: روش های اطفاء حریق |
|||||||||||||||
1.5 ماده ی خاموش کننده | |||||||||||||||
ماده ی خاموش کننده ی مناسب: برای اطفای حریق از شن، دی اکسید کربن یا پودر خاموش کننده، استفاده کنید از آب استفاده نکنید. | |||||||||||||||
2.5 خطرات خاص ناشی از ماده یا مخلوط: در صورت حریق این ماده، مواد زیر آزاد می شوند: دی اکسید کربن و منوکسید کربن. | |||||||||||||||
3.5 توصیه برای آتش نشانان: استفاده از تجهیزات تنفسی خودتامین در عملیات اطفاء حریق. پوشیدن لباس کامل حفاظتی | |||||||||||||||
بخش 6: اقدامات لازم در زمان نشت و ریزش تصادفی |
|||||||||||||||
1.6 احتیاط های فردی، تجهیزات حفاظتی و رویه های اضطراری: از تجهیزات تنفسی استفاده کنید. افراد فاقد تجهیزات حفاظت فردی را از محل دور کنید. تهویه ی کافی را برای محیط فراهم کنید. | |||||||||||||||
2.6 احتیاط های زیست محیطی:
|
|||||||||||||||
3.6 روش ها و وسایل برای رفع آلودگی: دور از منابع اشتعال نگه داری شود. مواد را با شن، چسب های اسیدی، دیاتومه و خاک اره جذب کنید. برای محیط، تهویه ی کافی فراهم کنید. مواد آلوده به عنوان مواد زائد بر اساس بخش 13 دفع کنید. | |||||||||||||||
4.6 پیشگیری از خطرات ثانویه: دور از منابع اشتعال نگه داری شود. | |||||||||||||||
5.6 منابع برای سایر بخش ها:
|
|||||||||||||||
بخش 7: حمل و انبار |
|||||||||||||||
1.7 احتیاط ها برای حمل و انبار ایمن: ظرف را به صورت محکم مهر و موم کنید.
ظروفی که در آن ها محکم بسته شده را در محیط های سرد و خشک نگه داری کنید. تهویه ی مناسب را در محیط کار برقرار کنید. ظروف را با دقت حمل و باز نمائید. |
|||||||||||||||
2.7 اطلاعاتی درباره ی حفاظت دربرابر انفجار یا آتش: در برابر الکتریسیته ی ساکن محافظت شوند.
فیوم ها می توانند در ترکیب با هوا، مخلوط قابل انفجاری ایجاد کنند. دور از منابع آتش گیر نگه داری شود. |
|||||||||||||||
3.7 شرایط انبار ایمن شامل مواد ناسازگار:
الزامات برای ظروف و اطاق ها: در یک محل خنک نگهداری شود. اطلاعات برای انبار نمودن ماده در انبار مشترک: دور از عوامل اکسیدکننده انبار شود. |
|||||||||||||||
4.7 سایر اطلاعات درباره ی شرایط انبار: ظروف را به صورت مهر و موم شده نگه داری کنید. ظروف مهر و موم شده را در شرایط خنک و خشک نگه داری کنید. | |||||||||||||||
بخش 8: کنترل های مواجهه/حفاظت فردی |
|||||||||||||||
1.8 اطلاعات بیش تر درباره ی طراحی سیستم تهویه:
تهویه ی موضعی باید متناسب با مواد شیمیایی خطرناک طراحی و متوسط سرعت دهانه ی هود حداقل 100 ft/min در نظر گرفته شود. |
|||||||||||||||
2.8 عوامل کنترل
حدود مجاز مورد نیاز در محیط کار: براساس الزامات ملی ایران (OEL: 1391) OEL-TWA=200 ppm OEL-STEL= 250 ppm اجزای دارای حدود مجاز مواجهه بیولوژیکی: شاخص: متانول در ادرار زمان نمونه برداری: انتهای شیفت 15 mg/L :BEI |
|||||||||||||||
3.8 کنترل های مواجهه:
تجهیزات حفاظت فردی روش های بهداشتی و حفاظتی عمومی: باید اقدامات پیشگیرانه معمول برای استفاده از مواد شیمیایی دنبال شود. ماده را دور از مواد غذایی و آشامیدنی نگه داری کنید. فوراً تمامی لباس های آلوده و کثیف را بردارید. دست ها را قبل از استراحت و در پایان کار بشوئید. از تماس این ماده با پوست و چشم ها خودداری کنید. گرد و غبار، دود و میست را تنفس نکنید. شرایط محیط کار ارگونومیک را فراهم سازید. |
|||||||||||||||
حفاظت تنفسی: به عنوان پشتیبانی برای کنترل های مهندسی، از وسیله ی حفاظت تنفسی خود تامین (SCBA) استفاده شود. فقط از وسایل حفاظتی مورد تایید (NIOSH(USA) ,CEN(EU استفاده شود. | |||||||||||||||
حفاظت دست ها: استفاده از دستکش های غیرقابل نفوذ. قبل از استفاده از دستکش های حفاظتی، مناسب بودن آن ها را بررسی کنید. انتخاب دستکش های مناسب نه تنها به جنس آن ها، بلکه به کیفیت آن ها نیز بستگی دارد. اختلاف کیفیت دستکش سازندگان متفاوت را باید مد نظر داشت.
جنس دستکش: لاستیک بوتیل (BR) حفاظت چشم: عینک های ایمنی. حفاظت بدن: لباس کار حفاظتی. |
|||||||||||||||
توجه: در زمینه انتخاب و استفاده از وسایل حفاظت فردی، رعایت کلیه موارد مندرج در “آیین نامه وسایل حفاظت فردی” مصوب 21/3/1390 شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کارایران، الزامی است. | |||||||||||||||
بخش 9: خصوصیات فیزیکی و شیمیایی |
|||||||||||||||
1.9 اطلاعات اساسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی | |||||||||||||||
ظاهر |
مایع |
||||||||||||||
رنگ |
بی رنگ | ||||||||||||||
بو |
ملایم |
||||||||||||||
حد آستانه بو |
مشخص نشده است | ||||||||||||||
pH-value |
مشخص نشده است |
||||||||||||||
نقطه ذوب |
-98°C (-144°F) |
||||||||||||||
نقطه جوش |
64.7°C (148°F) |
||||||||||||||
دمای تصعید |
مشخص نشده است | ||||||||||||||
نقطه اشتعال |
11°C (52°F) |
||||||||||||||
قابلیت اشتعال (جامد، گاز) |
مشخص نشده است | ||||||||||||||
دمای اتشگیر |
455°C (851°F) |
||||||||||||||
دمای تجزیه |
مشخص نشده است | ||||||||||||||
دمای خوداشتعالی |
مشخص نشده است |
||||||||||||||
خطر انفجار |
ماده قابل انفجار نیست. هر چند تشکیل مخلوط قابل انفجار بخار/ هوا امکان پذیر است. | ||||||||||||||
محدوده قابل انفجار |
حد پایین: VOL% 5.5 حد بالا: VOL% 44 |
||||||||||||||
فشار بخار در دمای (20C (68°F |
128 hpa (96 mm Hg) |
||||||||||||||
دانسیته در دمای (20C (68°F |
0.791g/cm3 (6.601 Ibs/gal) |
||||||||||||||
دانسیته نسبی |
مشخص نشده است |
||||||||||||||
نسبت تبخیر |
مشخص نشده است | ||||||||||||||
حلالیت در آب |
کاملا قابل حل |
||||||||||||||
ضریب تفکیک (n-Octanol/Water) |
مشخص نشده است | ||||||||||||||
ویسکوزیته (Kinematic و Dynamic) |
کاربردی نیست |
||||||||||||||
بخش 10: پایداری و واکنش پذیری |
|||||||||||||||
1.10 واکنش پذیری: اطلاعاتی وجود ندارد. | |||||||||||||||
2.10 پایداری شیمیایی: تحت شرایط توصیه شده برای انبار، پایدار است. | |||||||||||||||
3.10 تجزیه ی حرارتی / شرایطی که باید ازآن دوری شود: اگر تحت شرایط مورد توصیه، انبار شده و مورد استفاده قرار گیرد، تجزیه ی حرارتی اتفاق نمی افتد. | |||||||||||||||
4.10 واکنش های احتمالی خطرناک: واکنش خطرناکی شناخته نشده است. | |||||||||||||||
5.10 مواد ناسازگار: عوامل اکسید کننده | |||||||||||||||
6.10 محصولات خطرناک حاصل از تجزیه: دی اکسید کربن و منوکسید کربن. | |||||||||||||||
بخش 11: اطلاعات سم شناسی |
|||||||||||||||
1.11 اثرات سم شناسی
مسمومیت حاد: در صورت تنفس، سمی است. در تماس با پوست، سمی است. در صورت خوردن، سمی است. خطر از طریق جذب پوستی. RTECS: در برگیرنده ی اطلاعاتی در رابطه با مسمومیت حاد با این ماده است. |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
تحریک/ خورندگی پوست: سبب تحریک شود. | |||||||||||||||
تحریک چشم/خورندگی: سبب تحریک شود. | |||||||||||||||
حساسیت: اثرات حساسیت زای شناخته شده وجود ندارد. | |||||||||||||||
اثر موتاژن بر سلول جنسی: RTECS شامل اطلاعاتی درباره ی جهش زایی این ماده است. | |||||||||||||||
سرطان زایی (Carcinogenicity)
در مورد خصوصیات سرطان زایی این ماده، توسط ACGIH,EPA,NTP,OHSA,IARCطبقه بندی وجود ندارد. RTECS: شامل اطلاعاتی درباره ی سرطان زایی، تومورزایی و بدخیمی این ماده است |
|||||||||||||||
سمیت دستگاه تولید مثل: RTECS شامل اطلاعاتی درباره ی سمیت تولید مثل توسط این ماده است. | |||||||||||||||
سمیت ارگان های خاص هدف- مواجهه ی تکراری: اثراتی، شناخته نشده است. | |||||||||||||||
سمیت ارگان های خاص هدف- یک بار مواجهه: سبب آسیب به چشم ها و مغز می شود. راه مواجهه: خوراکی ، تنفسی، پوستی. | |||||||||||||||
خطر تنفسی: اثراتی، شناخته نشده است. | |||||||||||||||
سمیت مزمن تا تحت حاد: RTECS شامل اطلاعاتی درباره ی مسمومیت با دزهای متفاوت این ماده است.
اطلاعات سم شناسی بیش تر: براساس اطلاعات ما در مورد سمیت حاد و مزمن این ماده به طور کامل تحقیق نشده است. |
|||||||||||||||
بخش 12: اطلاعات زیست محیطی |
|||||||||||||||
1.12 سمیت
سمیت برای آبزیان :اطلاعات تکمیلی بیش تری در دسترس نیست. |
|||||||||||||||
2.12 مقاومت و تجزیه پذیری: اطلاعات تکمیلی بیش تری در دسترس نیست | |||||||||||||||
3.12 احتمال تجمع زیستی: اطلاعات تکمیلی بیش تری در دسترس نیست. | |||||||||||||||
4.12 نفوذ در خاک : اطلاعات تکمیلی بیش تری در دسترس نیست. | |||||||||||||||
5.12 اطلاعات زیستی بیش تر
نکات عمومی: بدون مجوزهای قانونی لازم، ماده را در محیط رها نکنید. اجازه ندهید ماده به صورت رقیق نشده بیا در مقادیر زیاد، وارد آب های زیر زمینی و سیستم فاضلاب شود. از انتقال این ماده به محیط زیست اجتناب کنید. |
|||||||||||||||
6.12 نتایج ارزیابی :vPvB,PBT کاربردی نیست. | |||||||||||||||
بخش 13: ملاحظات دفع | |||||||||||||||
1.13 روش های دفع مواد زائد، توصیه: برای دفع صحیح با مراجع قانونی مشورت کنید.
بسته بندی مواد آلوده: باید برطبق الزامات قانونی موجود انجام شود. عامل پاک کننده توصیه شده: آب، در صورت نیاز همراه با عوامل پاک کننده. “برای اطلاع از کلیه ی ضوابط و قوانین دفع مواد در کشور به قانون مدیریت پسماندها مصوبه 1383 مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها مصوبه 1381 هیات دولت مراجعه شود”. |
|||||||||||||||
بخش 14: اطلاعات حمل و نقل |
|||||||||||||||
UN number IMDG- IATA-DOT |
UN1230 |
||||||||||||||
UN proper shipping name DOT IMDG- IATA |
Methanol METHANOL |
||||||||||||||
(Transport hazard class (es DOT |
Class: 3 (FT1) Flammable liquids Lable:3+6+1 |
||||||||||||||
(Transport hazard class(es IMDG- IATA |
|
||||||||||||||
Packaging group DOT- IATA-IMDG |
II |
||||||||||||||
خطرات محیطی |
کاربرد ندارد |
||||||||||||||
احتیاط های خاص برای استفاده کننده EMS Number |
هشدار: مایعات قابل اشتعال F-E,S-D |
||||||||||||||
حمل عمده ای براساس الزامات Annex II of MARPOL73/78 and the IBC code |
کاربرد ندارد |
||||||||||||||
اطلاعات بیش تر حمل و نقل DOT (Marin pollutant (DOT |
– خیر |
||||||||||||||
UN “Model Regulation” |
UN1230,Methanol,3(6.1), II |
||||||||||||||
بخش 15: اطلاعات قانونی |
|||||||||||||||
1.15 قوانین خاص ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی برای این ماده یا مخلوط:
همه ی ترکیبات این ماده در آژانس حفاظت از محیط زیست مواد سمی و کنترل مواد شیمیایی آمریکا فهرست شده است. 2.15 ارزیابی ایمنی شیمیایی: برای این ماده انجام نشده است. 2.15 اطلاعات در مورد محدودیت استفاده: این ماده باید فقط توسط افراد صلاحیت دار فنی مورد استفاده قرار گیرد. |
|||||||||||||||
بخش 16: سایر اطلاعات |
|||||||||||||||
منابع و ماخذ | Alfa Aesar: 2014
کتاب حدود مجاز مواجهه ی شغلی با عوامل زیان آور در ایران (ویرایش 1391) |
||||||||||||||
نکات مهم |
|
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.