اصول ارگونومیکی در طراحی ابزار دستی
اصول ارگونومیکی در طراحی ابزار دستی
Ergonomic principles in the design tool
اگرچه طراحی اغلب ابزارهای دستی متداول سیر تحول چندین ساله داشته, اما توسعه روز افزون تکنولوژی گاهی طراحی سریع و کار امد یک ابزار تخصصی جدید را ضروری می سازد.
طراحی کارآمد این قبیل ابزارها مستلزم بکارگیری توصیه های مختلف و بیشماری در زمینه مسائل علمی و فنی است. اگرچه وظیفه خاصی که انتظار می رود وسیله مورد نظر انجام دهد نقش عمده ای را در تعیین توصیه هایی که مستقیما موثرند و باید بکار گرفته شوند, دارد, اما نقاط مشترک بسیاری نیز وجود دارد. ارتباط بسیار نزدیک انسان و ابزار دستی, مستقیما بر روی ایمنی و بهداشت شغلی اثر می کند. برای بهینه کردن این ارتباط می بایست از ارگونومی, انتروپومتری و دیگر علوم مربوطه استفاده کرد. اصول ارگونومیکی که بایستی در بنا گذاشتن استاندارد های بهینه سازی طراحی ابزار دستی مورد توجه قرار گیرند شامل توصیه های عمومی, اناتومیکی, مکانیکی, فیزیکی و انتروپومتریکی اند.
موضوعات:
- مقدمه
- بهینه سازی نیرو ( التهاب تاندون و غلاف و سندرم مچ دست, ارنج تنیس بازان, ارتعاش و خستگی ماهیچه ای)
- توزیع فشارهای تماسی
- مشکلات ناشی از پوشیدن دستکش هنگام استفاده از ابزار (ناراحتی ناشی از عقده ها, سندرم انگشت ماشه, مشکلات مچ دست, چنگش شل ابزار)
- توجیهات اناتومیکی, بهبود و ایجاد وضعیت و حرکت بهینه
- توجیهات انتروپومتریکی, انداره ابزار و ابعاد دست ( مواد و وزن ابزار ها و دسته ها, ابزارهای برقی)
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
تشکر از ارسال مطالب