طراحی ابزار دستی

ایمنی در ابزار دستی و ابزار دستی برقی

ایمنی در ابزار دستی و ابزار دستی برقی

Hand Tools Hand and Power Tool Safety

ابزارهای دستی و ابزارهای برقی قابل حمل در انجام کارها به شما کمک می کند, اما همین ابزار می تواند برای شما خطر آفرین باشد. همه ساله به علت استفاده و نگهداری نامناسب از ابزارهای دستی آسیب ها و بیماری های فراوان اسکلتی-عضلانی به وجود می اید. به شرطی که دستورالعمل های ایمنی رعایت شود. این حوادث قابل پیشگیری و کنترل هستند.

انتخاب درست: ایمنی ابزار زمانی شروع می شود که ابزار دستی و برقی به طور صحیح انتخاب شوند.

کیفیت: بهترین ابزاری را که می توانید تهیه کنید, انتخاب نمایید. ابزار ارزان قیمت که از جنس نامرغوب ساخته شده اند شکسته و باعث خراب شدن کاریکه انجام می دهید شده و ایجاد صدمه به خودتان یا همکارانتان خواهد شد.

ایمنی: به تمهیدات ایمنی که در ساخت ابزار به کار رفته اند توجه نمایید. این ابزار شامل توجه به سویچ های ایمنی, حفاظ و قطعات تیز و گردنده, محافظ های دست, عایق های پوششی و غیره می باشد.

تناسب: یک وسیله خوب با ساختار مناسب مانند یک جسم محکم در دست شما احساس می شود. همواره چاقوها, پیچ گوشتی ها, قیچی ها و ابزار برقی مورد نیازتان را از بین انواعی انتخاب کنید که بر طبق اصول ارگونومی (مهندسی انسانی) طراحی شده اند. این قبیل ابزار طوری ساخته شده اند که هیچ گونه فشاری به انگشتان و کف دست شما نیاورده, خمیدگی و پیچ و تاب نداشته و خوب در دست قرار گیرد.

کارایی: ابزار مطمئن, برای انجام وظایف ویژه طراحی شده اند, این ابزار می توانند کار شما را آسانتر کرده و از خستگی شما جلوگیری نمایند.

نکاتی کلی که در استفاده از ابزار دستی باید مراعات کرد به صورت زیر است:

  1. همیشه از ابزار مناسب و سالم برای کار استفاده کنید.
  2. ابزار آسیب دیده و معیوب را بکار نگیرید. برای تعمیرات از فرد آگاه کمک بخواهید.
  3. هنگام استفاده از ابزار دستی احتیاط کنید و همیشه از حفاظ ابزار استفاده کنید.
  4. هنگامی که به ابزار نیازی ندارید آن را سر جای خود قرار دهید.
  5. هنگام جابجایی ابزار از جعبه ابزار استفاده کنید.
  6. همیشه از اچار بکس و یا آچار قابل تنظیم متناسب با کار خود استفاده کنید تا دچار سرخوردگی و در رفتگی نشوید.
  7. دسته خود را از لبه ی نیز و برنده ی ابزار دور کنید.
  8. انتها پهن شده ی (قارچی شکل) قلم و اسکنه را تراشیده و زواید ان را صاف کنید تا به دست های شما آسیب نرساند.
  9. از پیچ گوشتی به حای قلم و اسکنه استفاده نکنید.
  10. دستگیره و یا دسته شکسته و خراب ابزار مانند چکش را تعویض کنید.
  11. دسته چکش را به طور منظم از نظر درستی, محکمی و سالم بودن بررسی کنید.
  12. تمام سوهان ها باید دستگیره ی چوبی داشته باشند.
  13. در صورت نیاز ابزار مخصوص برای کار استفاده کنید. مثلا از فازمتر فقط برای برق کاری استفاده شود.
  14. از لبه های تیز و برنده ابزار محافظت کنید.
  15. حتما از وسایل حفاظت فردی, مانند دستکش, عینک و کفش ایمنی استفاده کنید.
  16. همیشه بهترین ابزار را برای انجام کار انتخاب کنید.
  17. از ابزاری که اصول ارگونومی در ساختمان آن رعایت شده, استفاده کنید.
  18. از وارد کردن فشار و نیروی بیش از اندازه به دست و اندام خود, خودداری کنید.
  19. هنگام استفاده از پتک مواظب دسته ترک خورده و شکاف دار و یا سرهای شل و لق آن باشید.
  20. از قار دادن ابزار مانند پیچ گوشتی و … در جیب خود, خودداری کنید.

ابزارهایی که در این بخش به توضیح ان می پردازیم به شرح زیر هستند:

  • جک ها
  • چاقوها
  • انبردست ها, سیم چین ها
  • اره ها
  • اره کاری دستی
  • اره عمود بر دستی
  • پیچ گوشتی ها
  • قیچی حلبی بر
  • رنده کاری
  • آچارها برش دهنده ها (تیغه برش, ماشین برش)
  • سوهان
  • دریل های دستی برقی
  • مغار
  • چکش ها
  • ماشین سنباده دستی
  • پیامHSE
    از ابزار کار خویش به خوبی نگهداری و به درستی استفاده کن.
لطفا ابتدا در سایت ثبت نام کنید
ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید


مدیر وبسایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای, علاقمند به ایمنی و بهداشت و نرم افزارهای مربوطه هستم و همراه با تیم تخصصی سعی می کنم که محیطی پرباری را برای شما عزیزان فراهم کنم.
با عضویت در خبرنامه ایمیلی جدیدترین مطالب را در ایمیل تان دریافت کنید. اعضاء خبرنامه و صفحات اجتماعی ACGIH از امکانات ویژه ای برخوردار خواهند شد !!! تعداد افراد فید برنر
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله زیر را حل کنید: *