خطرات سم پاشی
خطرات سم پاشی
Spraying Poison Hazards
یکی از روش های مبارزه با حشرات و جوندگان موذی, سم پاشی است. سم ها از مواد شیمیایی یا گیاهی تهیه می شوند. در سم پاشی اماکن و محیط های مسکونی و صنعتی, اگر موارد احتیاطی و بهداشتی رعایت نشود برای فرد سم پاشی شده و ساکنین آن مکان؛ عواقب خطرناکی خواهد داشت.
راه های ورود سم به بدن معمولا از طریق گوارش, پوست و تنفس است.
1- قبل از شروع سم پاشی به توصیه های شرکت سازنده سم که به صورت برچسب یا کاتالوگ است توجه کنید.
2- قبل از شروع کار, از وسایل حفاظت فردی مناسب مانند: لباس کار, دستکش لاستیکی, عینک محافظ, ماسک تنفسی و … استفاده کنید.
3- از استنشاق سموم به علت اینکه دارای گازهای خطرناک و مسموم کننده هستند خودداری کنید.
4- در هوای گرم تابستان و وسط روز شروع به سم پاشی نکنید.
5- همیشه هنگام سم پاشی پشت به باد بایستید تا باد سم را از شما دور کند.
6- هنگام سم پاشی از خوردن, آشامیدن و سیگار کشیدن خودداری کنید.
7- پس از خاتمه سم پاشی, لباس خود را عوض کرده, دوش بگیرید و دست و صورت خود را با آب و صابون بشویید.
8- چانچه هرگونه علایم مسمومیت مانند: سرگیجه, تهوع, استفراغ, سردرد, تنگی نفس و… داشتید, سم پاشی را متوقف و فورا به پزشک مراجعه کنید.
9- حتی الامکان سعی کنید که از سم به اندازه ی توصیه شده استفاده کنید.
10- ظروف محتی باقیمانده سموم را به طرز بهداشتی جمع اوری و به محل مناسبی انتقال دهید.
11- از مصرف خودسرانه سموم جدا خودداری کنید.
12- ظروف محتوی سموم را از دسترس کودکان و افراد متفرقه دور نگهدارید.
13- برای افزایش قدرت سموم, هرگز سموم ناسازگار را با هم مخلوط نکنید.
14- مناطق سم پاشی شده را مشخص کرده و با تابلو و علایم هشداردهنده, اطلاع رسانی کنید.
15- برگه های اطلاع رسانی تهیه کنید و علایم و نشانه های مسمومیت و موارد بهداشتی را به اطلاع ساکنین در معرض سموم برسانید.
16- از ساکنین بخواهید مواد غذایی را از مناطق موردنظر برای سمپاشی خارج کنند.
17- سم را طبق توصیه سازنده با درصد و کیفیتی که مشخص شده است ترکیب, مخلوط و استفاده کنید.
18- برای تهیه و تامین سم تنها به مراکز مجاز و معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)