بهداشت کشاورزی و حفاظت از محیط زیست
بهداشت کشاورزی و حفاظت از محیط زیست
بهداشت کشاورزی و حفاظت از محیط زیست
فرمت: PPT تعداد صفحات: 18
هدف:
- حفظ و ارتقا سلامتي كليه شاغلين بخش كشاورزی
- پيشگيري از بيماريهای حرفه ای
- مسموميت هاي شغلي و حوادث و سوانح ناشي از كار
- تطابق رضايت بخش فيزيولوژيكي و رواني كار در کشاورزان
- دسترسي به محصولات كشاورزي سالم و حفاظت از محيط زيست پاک منطبق بر توسعه پایدار
معایب کشاورزی رایج:
- استفاده بيش از 300 تركيب شيميايي خطرناک و مصنوعي نظير آفت كش ها، علف كش ها و كودهای شيمايي به منظور كنترل آفات و حشرات و حاصل خيزي خاک
- دستکاری های ژنتیکی محصولات در کشاورزی
- استفاده هورمون ها در دام و طيور
دامنه تخریب های محیط زیست ناشی از استفاده از کودها و سموم شیمیایی و روش های نادرست کشاورزی متداول کنونی چنان فراگیر شده که مواردی چون
- فرسایش شدید خاک
- ناباروری زمین ها
- بیابان زایی
- کاهش میزان و کیفیت محصولات کشاورزی تنها بخشی از تهدیدات است
ارتقای سلامتی جامعه فرآیندی سه جانبه مشتمل بر بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، حفاظت از محیط زیست و ارتقای شاخص های بهداشت حرفه ای است.
عوامل زیان آور محیط کار
- عوامل شیمیایی (MSDS، برچسب گذاری، نگهداری، طبقه بندی)
- عوامل فیزیکی ( سرما و گرما، روشنایی، ارتعاش، صدا، پرتو)
- عوامل بیولوژیکی ( ویروس ها، باکتری ها، پروتوزوآها، انگل ها، قارچ)
- عوامل ارگونومی (حمل و جابجایی بار، وضعیت بدن در حین انجام کار، وسایل و ابزار، بیماری و عوارض پوسچر نامناسب)
- عوامل روانی (بی اعتنایی به تدابیر ایمنی، محیط و شرایط کار، خستگی جسمی و روانی)
طبقه بندی عوامل شیمیایی:
- ترکیب شیمیایی
- فلزات و ترکیبات فلزی
- حلالهای آلی
- آفت کش ها
- خصوصیات فیزیکی
- گازها و بخارات
- گرد و غبار
- الیاف
- فیوم
- دود
- میست و مه
- اثرات بیولوژیکی
- مواد محرک
- مواد خورنده
- مواد سرطان زا
- مواد موتاژن و جهش زا
عوامل فیزیکی محیط کار کشاورزان
- روشنایی در محیط کار
- گرما و سرما در محیط کار
- صدا در محیط کار
- ارتعاش در محیط کار
- جریان الکتریکی
ارگونومی محیط کار کشاورزان
- ارگونومی علم بهبود
- عملکرد انسان در ارتباط با وظایف شغلی
- عملکرد انسان در ارتباط لوازم کار و محیط کار
- ارتقاء سلامت
موارد بازرسی در محیط کار کشاورز
- نظم و نظافت در محیط
- استفاده از پوشش ها و تجهيزات حفاظت فردی
- علائم و برچسب ها
- اسنادی مانند برگه ها ايمني ماده و کتابچه ايمنی
- معاینات دوره ای
- تجهيزات ايمنی اضطراری
نحوه کنترل عوامل اثر گذار
- آموزش به کشاورزان به منظور آگاهی از عوامل زیان آور محیط کار
- دسترسي کشاورزان به حداقل خدمات بهداشتي، درماني در محيط كار
- ارزيابي و ارائه روش هاي كنترل شرايط ناايمن در محيط كار
- انجام معاینات دوره ای برای کشاورزان
- فرهنگ سازي و ارتقاء سطح آگاهي بهره برداران کشاورزی درخصوص رعایت موازين بهداشتي و ايمنی
در نهايت آنچه از طريق اجرای بهداشت کشاورزی بدست خواهد آمد همان تحقق بخشيدن به مدیریت سلامت در کشاورزی به عنوان پایه اصلی مدیریت پایدار روستایی خواهد بود تا به نارسائي هاي موجود در ارائه خدمات بهداشت حرفه ای به گروههای شغلی مختلف کشاورزی سامان دهد و نتیجه آن
- جلوگیری و یا کاهش سطح بروز ناهنجاري های رفتاری
- كاهش بهره وري و راندمان کاری،
- پايين آمدن انگيزه هاي كاري،
- افزايش غيبت هاي ناشي از كار،
- افزايش هزينه هاي ناشي از بروز حوادث ناشي از كار،
- افزايش هزينه هاي ناشي از بروز بيماريها و ناهنجاريهاي اقتصادي، اجتماعي و … که با افزايش ميانگين سني شاغلین کشاورزی و ادامه روند فعلي كاهش سلامت جسمي و رواني آنان را بدنبال خواهد داشت خاتمه دهند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
سلام فایل بعد از دانلود بارگذاری درستی ندارد و کلمات جا به جا و نامفهوم هستند
سلام با کامپیوتر و نرم افزار افیس باز کنید مشکلی نداره