گزارش کاراموزی بهداشت حرفه ای در شرکت پارافین کوشا
گزارش کاراموزی بهداشت حرفه ای در شرکت پارافین کوشا
گزارش کاراموزی بهداشت حرفه ای در شرکت پارافین کوشا
تهیه و تنظیم: فرزانه مهری
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 632
چکیده:
بررسی مسائل بهداشت حرفه اي و ایمنی در شرکت پارافین کوشا شرکت تولیدي پارافین کوشا واقع در جاده ساوه- شهرك صنعتی بهاریه است که درحال حاضر تولیدات آن شامل پارافین جامد و مایع صنعتی می باشد. طی دوران کارآموزي در این شرکت ، مسائل ایمنی و بهداشتی مورد بررسی قرار گرفت که در زیر بطور خلاصه گزارش آن آمده است.
آنچه که در طول دوره کارآموزي مشاهده گردید این بود که مسائل بهداشت حرفه اي و ایمنی و اهمیت آن توسط مسئولان مربوطه تا حدودي شناخته شده است.
عوامل فیزیکی: در قسمت اول بررسی مسائل بهداشت حرفه اي و ایمنی شرکت، عوامل فیزیکی محیط کار مورد ارزیابی قرار گرفت.
صدا: در سالن روغن گیري و پرس براي بررسی صدا اندازه گیري انجام گرفت. با توجه به بررسی هاي به عمل آمده مشاهده گردید که مشکل صدا در این شرکت در سالن روغن گیري و پرس مسئله ساز است و آن هم به علت حجم بالاي کار در محیط و شلوغ بودن سالن می باشد که براي رفع این معضل توصیه هایی شده است.
شرایط جوي محیط کار: در طی دوره کارآموزي، معمولا تمام ایستگاه هاي کاري موجب تنش هاي حرارتی میشود، کارگران قسمتهاي مختلف به خصوص قسمت حرارت دادن به مواد اولیه احتمال مواجهه بیشتري دارند ، البته با توجه به این که اندازه گیري ها در فصل بهار صورت گرفت و هوا به نسبت تابستان خنک می باشد، مسئله چندان قابل توجهی مشاهده نگردید اما با توجه به نتایج بدست آمده و مسائل ذکر شده این نکته قابل ذکر است که می بایستی در مورد استرس هاي حرارتی در فصل گرما اقداماتی اساسی صورت بگیرد.
UV و IR پرتوهاي غیریونیزان: در سالن تعریق منابع پرتوهاي غیریونیزان شامل تنها دستگاههاي تولید کننده حرارت قابل ذکرند که آن هم طبق اندازه گیري هاي بعمل آمده مسئله خاصی مشاهده نمی شود.
روشنایی: روشنایی از جمله مسائل بهداشتی و ایمنی مطرح در کارخانه می باشد. در این شرکت براي سالنهاي تبرید ، قالبگیري و بسته بندي طراحی مطلوبی صورت گرفته است. اندازه گیري هاي قبلی شرکت نشان از بالا بودن میزان روشنایی در این سالن ها دارد داده هاي حاصل از اندازه گیري موضعی نیز موید همین نتیجه است.
عوامل شیمیایی: عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به اینکه پروسه تصفیه و فیلتراسیون با مواد شیمیایی در این شرکت وجود دارد بنابراین کنترل عوامل شیمیایی زیان آور محیط کار بایستی بصورت کاملا جدي پیگیري شود و در مواردي ضعف کنترل این عوامل مشاهده می گردد. در اکثر موارد طراحی تهویه مناسب می تواند پاسخگوي عوامل زیان آور شیمیایی (گازها و بخارات) باشد.
گازها و بخارات: یکی از عوامل مخاطره آمیز شیمیایی در اغلب صنایع گازها و بخارات هستند. در شرکت مسئله گازها و بخارات و گردوغبارها در طی دوره کارآموزي مورد بررسی قرار گرفت. در مورد گازها و بخارات نیز با توجه به مواد شیمیایی مورد مصرف در شرکت اندازه گیري برروي گازهاي منواکسید کربن، دي اکسید کربن و همچنین بخارات سولفوریک اسید صورت گرفت. تمام اندازه گیري نشان از زیر حد استاندارد بودن میزان گازهاي شیمیایی دارد بجز در مورد بخارات سولفوریک اسید که بیش از حد استاندارد بود.
گردوغبار: در مورد گردوغبارها به بررسی فیوم هاي روغن گیري پرداخته شد که در این زمینه مشکلات متعددي مشاهده گردید.هنگام حرارت به مواد اولیه و در پرس ها و اتاق تعریق و هنگام حمل و نقل توسط کارگران به سمت اتاق تبرید تماما تماس با فیوم هاي روغن شدید بوده و نیاز اساسی به تغییر نوع کار و آموزش و استفاده ي درست از وسایل حفاظتی ضروري است.توصیه هایی به کارفرما ارائه شد.
تهویه صنعتی: در سالن تبرید نمونه طراحی شده از هود عمومی را دو طرف سالن می توان یافت و همچنین هود موضعی نیز در این شرکت در سالن روغن گیري و پرس مواد می توان نام برد. البته نیاز به هودهاي دیگري نیز براي انبار مواد شیمیایی هست.
ارگونومی: از نظر رعایت مسائل ارگونومیکی این شرکت در وضعیت نامناسبی قرار دارد و حمل دستی بار و نحوه اجراي کارها نامطلوب بوده و نیاز به آموزش افراد دیده می شود .
ایمنی در صنعت: مسائل ایمنی شرکت در زمینه هاي مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت، ایمنی عمومی در شرکت روند رو به رشد و بهبودي دارد، ایمنی ماشین آلات تا حدودي خوب است، ولی ایمنی ساختمان جاي کار دارد.
ایمنی حریق با توجه به عدم وجود سیستم هاي اعلام و اطفاء حریق در قسمت هاي حادثه خیزي مانند سالن مواد اولیه،روغن گیري و تعریق تأمین نشده است. در ضمن ایمنی انبار در شرکت نیز در وضع مناسبی قرار ندارد.
بهسازي محیط کار: سیستم تأمین آب مناسب بوده ولی بر روي فاضلاب شرکت عملیات تصفیه انجام نمی شود از لحاظ سمیت داراي مشکل بوده و قابل تخلیه به آبهاي سطحی نمی باشد. در زمینه حذف سمیت پیشنهاداتی ارائه شده است. از نظر تسهیلات بهداشتی محیط کار کم و کاست هایی مشاهده می گردد و بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ادامه مطلب گزارش کارآموزی بهداشت حرفه ای را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
حتما بخوانید:
⇐ آموزش نوشتن گزارش کارآموزی بهداشت حرفه ای
⇐ گزارش کارآموزی بهداشت حرفه ای در شرکت داروسازی
⇐ گزارش کارآموزی بهداشت حرفه ای در شرکت نورد آلومینیوم
⇐ گزارش کارآموزی بهداشت حرفه ای در کارخانه آرد گندم طلایی کرج
⇐ گزارش کارآموزی بهداشت محیط در مرکز بهداشتی و درمانی شهید ترکیان
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)