نمونه شرایط اضطراری ERP در صنعت نفت
نمونه شرایط اضطراری ERP در صنعت نفت
نمونه شرایط اضطراری ERP در صنعت نفت
طرح واکنش در شرایط اضطراری: برنامه ای مدون و مبتنی بر سناریوهای معتبر که اهداف کلی، راهبردها و تاکتیک های مدیریت یک حادثه یا شرایط اضطراری در آن تشریح می شود. این برنامه باید حداقل در بر گیرنده مراحل آمادگی، واکنش بازتوانی بوده و نقش و مسئولیت های افراد مسئول در آن مشخص شده باشد.
کمیته شرایط اضطراری: کمیته ای است که با ریاست مدیر مدیر ارشد شرایط اضطراری (به ترتیب در سطوح یک و دو) به منظور پشتیبانی از فرمانده صحنه و با هدف برنامه ریزی، هماهنگی و هدایت عوامل و منابع تحت سرپرستی وی در شرایط اضطراری در سه سطح تشکیل می شود.
تبصره ۲: کمیته شرایط اضطراری سطح سه با ریاست مدیر عامل شرکت اصلی وزارت نفت (شرکت های ملی نفت ایران، ملی گاز ایران، ملی صنایع پتروشیمی و پالایش و پخش فراورده های نفتی) که مدیریت منطقه سازمان شرکت دارای شرایط اضطراری (اعم از دولتی، عمومی و خصوصی مرتبط با حوزه آن شرکت اصلی می باشد، تشکیل خواهد شد.
مدیر شرایط اضطراری: شخصی است که مسئولیت طرح ریزی و استقرار فرایند مدیریت شرایط اضطراری، حصول اطمینان از انطباق ساختار، منابع، راهبردها و تاکتیک های عملیاتی، بسیج منابع و پشتیبانی کامل از فرمانده صحنه را در زمان واکنش، پیگیری و مدیریت جنبه های مدیریتی و اجرایی مراحل بازیابی را بر عهده دارد.
در این شیوه نامه، مدیر شرایط اضطراری، مدیران عامل شرکتهای دارای شرایط اضطراری می باشند که باید دو نفر از مدیران ارشد سازمان را که به امور سازمان اشراف کامل دارند، طی حکم کتبی به ترتیب به عنوان جانشینان اول و دوم خود منصوب نمایند.
مدیر ارشد شرایط اضطراری در مناطق متمرکز (نظير ماهشهر، خارک، عسلویه،…) مسئولیت عملیات کنترل و مقابله در سطح دوم شرایط اضطراری به عهده سازمان/ شرکت/ منطقه عملیاتی متولی مدیریت کلی منطقه متمرکز می باشد.
مدیر ارشد شرایط اضطراری در مناطق متمرکز به پیشنهاد اداره کل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل وزارت نفت و با حکم وزیر منصوب می شود. مدیر ارشد شرایط اضطراری باید با هماهنگی اداره کل HSE و پدافند غیر عامل، دو نفر از مدیران ارشد منطقه را که به امور منطقه اشراف کامل دارند، طی حکم کتبی به ترتیب به عنوان جانشینان اول و دوم منصوب نماید.
فرمانده صحنه: شخصی است که در هر سه سطح توسط رئیس کمیته مدیریت شرایط اضطراری تعیین شده و مسئولیت فرماندهی و هدایت عملیات واکنش و فعالیت ها در شرایط اضطراری شامل ایمنی صحنه؛ کنترل وضعیت؛ تعیین، تخصیص و کنترل منابع؛ تعیین و اتخاذ تاکتیک های عملیاتی ( نظیر اطفاء حریق، کنترل نشت، حفاظت محیطی و اموال) و سایر جنبه های عملیاتی را در صحنه به عهده دارد. تمامی مدیران شرکت درگیر شرایط اضطراری و بالاخص مدیر / مدیر ارشد شرایط اضطراری، مسئول پشتیبانی از وی بوده و اتخاذ تصمیم نهایی در مدیریت عملیات کنترل شرایط اضطراری به عهده فرمانده صحنه می باشد.
در این شیوه نامه، مدیر شرایط اضطراری، مدیران عامل شرکت های دارای شرایط اضطراری می باشند که باید دو نفر از مدیران ارشد سازمان را که به امور سازمان اشراف کامل دارند، طی حکم کتبی به ترتیب به عنوان جانشینان اول و دوم خود منصوب نمایند.
مدیر ارشد شرایط اضطراری در مناطق متمرکز (نظير ماهشهر، خارک، عسلویه،…) مسئولیت عملیات کنترل و مقابله در سطح دوم شرایط اضطراری به عهده سازمان/ شرکت/ منطقه عملیاتی متولی مدیریت کلی منطقه متمرکز می باشد.
مدیر ارشد شرایط اضطراری در مناطق متمرکز به پیشنهاد اداره کل بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل
وزارت نفت و با حکم وزیر منصوب می شود. مدیر ارشد شرایط اضطراری باید با هماهنگی اداره کل HSE و پدافند غیر عامل، دو نفر از مدیران ارشد منطقه را که به امور منطقه اشراف کامل دارند، طی حکم کتبی به ترتیب به عنوان جانشینان اول و دوم منصوب نماید. فرمانده صحنه: شخصی است که در هر سه سطح توسط رئیس کمیته مدیریت شرایط اضطراری تعیین شده و مسئولیت فرماندهی و هدایت عملیات واکنش و فعالیت ها در شرایط اضطراری شامل ایمنی صحنه؛ کنترل وضعیت؛ تعیین، تخصیص و کنترل منابع؛ تعیین و اتخاذ تاکتیک های عملیاتی ( نظیر اطفاء حریق، کنترل نشت، حفاظت محیطی و اموال) و سایر جنبه های عملیاتی را در صحنه به عهده دارد. تمامی مدیران شرکت درگیر شرایط اضطراری و بالاخص مدیر / مدیر ارشد شرایط اضطراری، مسئول پشتیبانی از وی بوده و اتخاذ تصمیم نهایی در مدیریت عملیات کنترل شرایط اضطراری به عهده فرمانده صحنه می باشد.
اقدامات
تهیه طرح مدیریت شرایط اضطراری
هر یک از تاسیسات / واحدها/ شرکت ها / مناطق متمرکز صنعت نفت باید طرح مدیریت شرایط اضطراری خود را تهیه نمایند. این طرح باید در برگیرنده اقدامات قبل، حین و پس از شرایط اضطراری بوده و در آن ساختار مدیریت شرایط اضطراری، شرح وظایف افراد و نحوه ارتباط و هماهنگی درون برون سازمانی و سلسله مراتب اطلاع رسانی، سناریوهای محتمل، طرحهای واکنش( EAP) ، آموزش و برنامه ارزیابی طرحهای واکنش در شرایط اضطراری مطابق چارچوب این راهنما باشد. عناصر و الزامات کلیدی این طرح و اقدامات اجرایی موردنیاز به شرح زیر است.
شناسایی سناریوهای معتبر منجر به شرایط اضطراری
هر یک از تاسیسات / واحدها / شرکت ها / مناطق متمرکز صنعت نفت باید با بهره گیری از روشهای فنی و مناسب شامل مطالعات خطر و ارزیابی ریسک (به ویژه تحلیل خطر فرایندی) و بررسی سوابق حوادث رخ داده در سطح تاسیسات یا واحدهای مشابه اعم از حوادث با منشاء طبیعی یا غیرطبیعی، تکنولوژیکی و یا حوادث دارای منشاء انسانی، سناریوهای معتبر منجر به شرایط اضطراری که وقوع آن محتمل و به لحاظ منطقی قابل باور باشد را شناسایی نمایند. سناریوهای شناسایی شده باید فهرست شده و با توجه به میزان بالاترین پیامد قابل وقوع، سطح بندی شود.
تهیه طرح واکنش (E.A.P)
هر یک از تاسیسات / واحدها/ شرکت ها / مناطق متمرکز صنعت نفت باید بر اساس سناریوهای محتمل، نسبت به تهیه و تدوین طرح های واکنش و دستورالعملهای تفضیلی برای تیم های واکنش در شرایط اضطراری اقدام نمایند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ توسعه و استقرار برنامه واکنش در شرایط اضطراری (EAP)
⇐ برنامه واکنش در شرایط اضطراری
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)