• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • انجمن
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولات
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
    • سفارش ترجمه
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو
خانه سیستم های مدیریتی مدیریت ریسک مولفه های بازرسی ریسک
مدیریت ریسک

مولفه های بازرسی ریسک

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: مدیریت ریسکلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=25067

مولفه های بازرسی ریسک

2018-03-09/4 نظرها/در مدیریت ریسک /توسط Sirvan Sheikhi/لینک کوتاه https://acgih.ir/?p=25067

مولفه های بازرسی ریسک

مولفه های بازرسی ریسک

 تهیه و تنظیم: قاسم طوری
 فرمت: PDF       تعداد صفحات: 13 

در زندگي بشر، وقايعي به وجود مي آيند كه باعث صدمه به افراد و خسارت به اموال و دارايي سازمان مي شوند. اكثر مردم خواهان ضرر و زيان نيستند، با اين وجود خودشان شرايطي را كه نتيجه آن زيان و صدمه باشد را به وجود مي آورند.

Rowe ، ريسك را به عنوان يك عامل بالقوه در تشخيص ناخواسته ها و نتايج نامطلوب يك حادثه تعريف مي كند.

مديريت و ارزيابي ريسك قلب سامانه هاي مديريتي مرتبط با سلامت، ايمني و محيط زيست (HSE) به شمار رفته و با استفاده از آن ضمن شناسايي خطرات محيط كار، مي توان نسبت به اولويت بندي اقدامات كاهش ريسك و اختصاص منابع لازم براي اين كار اقدام نمود.

کاربرد شناسایی و ارزیابی ریسک در HSE

کاربرد شناسایی و ارزیابی ریسک

کاربرد شناسایی و ارزیابی ریسک

اصطلاحات و تعاريف:

خطر (Hazard): موقعيت يا منبع بالقوة ايجاد خسارت و يا بيماري، تخريب اموال، تخريب محيط كار و يا تركيبي از آنها

  • از ديدگاه ايمني: خطر پيامد ⇐ حادثه
  • از ديدگاه بهداشتي: عامل زيان آور محيط كار پيامد ⇐ بيماري شغلي
  • از ديدگاه محيط زيست: جنبه زيست محيطي پيامد⇐ آلودگي محيط

عوامل زیان آور: عواملي كه امكان ايجاد تاثيرات سوء بصورت مزمن و يا حاد بر سلامت انسان داشته باشد و شامل عوامل شيميائي، عوامل بيولوژيكي، عوامل فيزيكي و عوامل ارگونوميكي است.

عوامل فيزيكي زيان آور

  1.  صدا
  2. دما (سرما و گرما) و رطوبت
  3. ارتعاش (دست بازو و تمام بدن)
  4. روشنائي
  5. اشعه (يونيزاسيون و غير يونيزاسيون)
  6. فشار
  7. امواج الكترومغناطيس در فركانسهاي كم

عوامل شيميائي زيان آور

  1. مواد معلق
    • گرد وغبار
    • فيوم يا دود فلزات
    • دود
    • اسپري
    • مه و ميست
  2. گازها و بخارات
  3. تماس جلدي با مواد شيميايی

عوامل بيولوژيكي زيان آور

  1. ويروسها
  2. باكتريها
  3. انگلها
  4. قارچها

عوامل ارگونوميك زيان آور

  1. وضعيت نامطلوب بدنی
  2. وارد شدن فشار بيش از حد بر روي اندامی
  3. نبود تناسب جسمانی و روانی ميان انسان و كار
  4. هل دادن و بلند كردن وكشيدن بار
  5. ابزار نامناسب
  6. استرس
  7. خطاي انسانی
  8. نوبت كاري

دفتر ثبت خطرات (Hazards Register): مدركي كه مروري مختصر اما كامل حاوي خطرات شناسايي شده و اقدامات لازم جهت مديريت آنها فراهم مي كند.

توجه: دفتر ثبت خطرات مرجعي براي جرئيات بيشتر از خطر مورد نظر در اختيار مي گذارد.

رويداد (Event): رخداد يا زنجيره اي از رخدادها كه موجب آسيب، بيماري و يا صدمه )خسارت( به اموال، محيط زيست يا شخص ثالث مي شود يا مي توانست بشود.

ريسك (Risk): تركيبي از احتمال يك رخداد و پيامدهاي آن.
تجزيه و تحليل ريسك (Risk Analysis): استفاده از اطلاعات موجود براي شناسايي خطرات و برآورد ريسك

ارزيابي ريسك (Risk Assessment): فرآيند كلي برآورد نمودن ميزان ريسك

ارزشيابي ريسك (Risk Evaluation):  قضاوت در مورد قابل تحمل بودن يا نبودن ريسك بر اساس مقايسه نتايج حاصل از ارزيابي ريسك با معيار غربالگري

معيار غربالگری (Screening Criteria): قوانين، دستورالعمل ها و استانداردهايي كه براي قضاوت در مورد قابل تحمل بودن يك خطر يا اثر شناسايي شده به كار مي رود.

معیارهای غربالگری:

  1. مي بايست براي خطرات شناسايي شده مناسب باشند.
  2. مي بايست نمايانگر بهترين روشهاي مندرج در استانداردهاي ملي و بيين المللي و در عين حال متناسب با هدف مورد نظر بوده و خيلي تجويزي و
    افراطي نباشند.
  3. مي بايست از ديدگاه اطلاع رساني ساده بوده و با توجه به مفاهيم ميورد علاقه يا راه حلهاي پيشنهادي بيطرف باشند.
  4. مي بايست به گونه اي تدوين شوند كه معيرف راهبيرد شيركت و اهيداف سازماني باشند.

ريسك قابل تحمل (Tolerable Risk): ريسكي كه در يك بافت معين مبتني بر ارزشهاي رايج جامعه پذيرفته مي شود.

تعريف ريسك قابل تحمل در استاندارد OHSAS 18001-2007 : ريسيكي كه ميزان آن تا حد قابل تحمل توسط سازمان، با در نظر گرفتن الزامات قانوني و خط مشي ايمني و بهداشت حرفه اي كاهش يافته باشد

كاهش ريسك (Mitigation): محدود كردن آثار ناخوشايند يك رخداد خاص.

چنانچه موانع ايجاد شده براي جلوگيري از وقوع يك رخداد خطرناک شكست بخورند، آنگاه اقدامات تقابلي براي محدود كردن يا تخفيف پيامدهاي رخداد خطرناک و تحت كنترل درآوردن آن و در نتيجه بازگرداندن اوضاع به حالت عادي، مورد نياز خواهند بود.

اقدامات كاهش ريسك مي بايست شامل:

  1. كاهش احتمال وقوع رويداد
  2. محدودكردن وسعت و طول مدت يك رخداد خطرناک
  3. كاهش اثرات (يعني كاهش پيامدها)

ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.

  • ارتباط ریسک با مکان و زمان و محیط

  • مواردی که در مدیریت ریسک باید لحاظ گردد

  • چه زمان ارزیابی ریسک به روز رسانی می شود

  • شناسایی، ارزيابی، ارزشیابی و کنترل ریسک

  • اهداف مدیریت ریسک

  • تکنیکهای شناسایی و ارزیابی ریسک (jsa, fmea, pha, fta)

 

دانلود
برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
فرمت و حجم فایل

حجم فایل: 1.5 MB

فرمت: Pdf

VIP
آموزش فعال کردن اکانت VIP
منبع
دانشجویان بهداشت حرفه ای

 

همین امروز پژوهش ها و مقالات خود را در پرتال دانشجویان بهداشت حرفه اي ثبت کنید!
  • هرگونه سوالی در رابطه با مولفه های بازرسی ریسک داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

    هر مطلبی لازم داشتید, کافیه سفارش دهید تا در سایت قرار گیرد.

 

حتما بخوانید:

⇐  ارزیابی ریسک کارگاه های کوچک به روش FMEA

⇐ مدیریت ریسک دکتر بیگلری

⇐  ارزیابی کمی ریسک در صنایع فرایندی

⇐ پاورپوینت مدیریت ریسک بیمارستان

⇐ مدیریت ریسک در صنعت نفت

 

4 / 5 ( 1 امتیاز )
تگ ها : ارتباط ریسک با مکان و زمان و محیطچه زمان ارزیابی ریسک به روز رسانی می شودکاربرد شناسایی و ارزیابی ریسک در HSEمواردی که در مدیریت ریسک باید لحاظ گردد
اشتراک این مطلب
  • اشتراک گذاری در Facebook
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک گذاری در LinkedIn
  • اشتراک گذاری در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2017/10/مدیریت-ریسک.jpg 331 700 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2018-03-09 12:51:302018-09-29 13:32:06مولفه های بازرسی ریسک
4 پاسخ
  1. Mohammadazimi73
    Mohammadazimi73 می گوید
    2020-01-12 در 11:56

    ممنون ازمحبت های شما استاد عزیز.دستت درد نکنه

    برای پاسخ دادن وارد شوید
    • Sirvan Sheikhi
      Sirvan Sheikhi می گوید
      2020-01-12 در 15:43

      انجام وظیفست

      برای پاسخ دادن وارد شوید
  2. Mohammadazimi73
    Mohammadazimi73 می گوید
    2020-01-12 در 11:49

    سلام.من الان درسایتتون عضو شدم وباپرداخت حق عضویت ۱۰۰۰۰ هراز تومان.ولی امکان دانلود کتاب برام مهیا نشده حال من چیکار کنم.فردا امتحان کتاب(مولفه های بازرسی ریسک)رادارم لطفا کمک کنید.باتشکر

    برای پاسخ دادن وارد شوید
    • Sirvan Sheikhi
      Sirvan Sheikhi می گوید
      2020-01-12 در 11:52

      سلام
      اکانتتون فعال شد

      برای پاسخ دادن وارد شوید

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

دسته‌ها

ورود
عضویت

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران Rahim7592
  • آواتار کاربران Dr.hse
  • آواتار کاربران mostafababaei
  • آواتار کاربران Zahrapn
  • آواتار کاربران civil1998
  • آواتار کاربران nimamari
  • آواتار کاربران hassan lotfi
  • آواتار کاربران fazelrajabi
  • آواتار کاربران Fazel4799
  • آواتار کاربران Baghiasl

تعداد کل کاربران ویژه: 7170

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • تبلیغ شما در این مکان
  • تبلیغ شما در این مکان
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه - تعداد افراد مشترک تعداد افراد فید برنر
  • نماد اعتماد الکترونیکی 2 ستاره
قبليبعدي
12
  • 09338413734
  • آ.غ - بوکان - خیابان 55
تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارتباط با ما
  • ارسال مطلب
  • درباره ما و قوانین سایت
رفتن به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 37624 نفری مهندسین سایت بپیوندید
معادله را حل کنید: + =

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم.

معادله را حل کنید: − =

برگشت برای ورود به سایت