مواد قانونی مرتبط با بهداشت حرفه ای
مواد قانونی مرتبط با بهداشت حرفه ای
مواد قانونی مرتبط با بهداشت حرفه ای
ماده 85 قانون كار : براي صيانت نيروي انساني و منابع مادي كشور رعايت دستورالعمل هايي كه از طريق شوراي عالي حفاظت فني (جهت تامين حفاظت فني) و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي (جهت جلوگيري از بيماريهاي حرفه اي و تامين بهداشت كار و كارگر و محيط كار ) تدوين مي شود براي كليه كارگاه هاي و كارفرمايان و كارگران و كار آموزان الزامي است.
ماده 91 قانون كار: كارفرما و مسئولان كليه واحدهاي موضوع ماده 85 اين قانون مكلفند بر اساس مصوبات شوراي عالي حفاظت فني براي تامين حفاظت و سلامت و بهداشت كارگران در محيط كار، وسائل و امكانات لازم را تهيه ودر اختيار آنان قرار داده و چگونگي كاربرد وسايل فوق الذكر را به آنان بياموزند و در خصوص رعايت مقررات حفاظتي و بهداشتي نظارت نمايند افراد مذكور نيز ملزم به استفاده و نگهداري از وسايل حفاظتي و بهداشتي فردي و اجراي دستورالعمل هاي مربوط كارگاه مي باشند.
ماده 92 قانون كار :كليه واحدهاي موضوع ماده 85 قانون شاغلين در آنها به اقتضاي نوع كار درمعرض بروز بيماريهاي ناشي از كار قرار دارند بايد براي همه افراد مذكور پرونده پزشكي تكشيل دهند و حداقل سالي يكبار توسط مراكز بهداشتي درماني از آنها معاينه و آزمايش هاي لازم را به عمل آورند و نتيجه را در پرونده مربوطه ضبط نمايند.
ماده 94 قانون كار: در موارديكه يك يا چند نفر از كارگران يا كاركنان واحدهاي موضع ماده 85 اين قانون امكان وقوع حادثه يا بيماري ناشي از كار را در كارگاه واحد مربوطه پيش بيني نمايند مي توانند مراتب را به كميته حفاظت فني و بهداشت كار يا مسئول حفاظت فني وبهداشت كار اطلاع دهند و اين امر نيز بايستي توسط فرد مطلع شده در دفتري كه به همين منظور نگهداري مي شود ثبت گردد .
ماده 95 قانون كار: مسئوليت اجراي مقررات و ضوابط فني و بهداشت كار بر عهده كارفرمايا مسئولين واحدهاي موضوع ذكر شده در ماده 85 اين قانون خواهد بود. هر گاه براثر عدم رعايت مقررات مذكور از سوي كارفرما يا مسئولين واحد حادثه اي رخ دهد شخص كارفرما يا مسئول مذكور از نظر كيفري و حقوقي و نيز مجازتهاي مندرج در اين قانون مسئول است.
ماده 96 قانون كار: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مسئول برنامه ريزي كنترل ارزشيابي و بازرسي در زمينه بهداشت كار و درمان كارگري بوده و موظف است اقدامات لازم را دراين زمينه به عمل آورد .
ماده 98 قانون كار : بازرس كار و كارشناس بهداشت كار در حدود وظايف خويش حق دارند بدون اطلاع قبلي در هر موقع از شبانه روز به موسسات مشمول ماده 85 اين قانون وارد شده و به بازرسي بپردازند ونيز مي توانند به دفاتر و مدارك مربوطه در موسسه مراجعه و در صورت لزوم از تمام يا قسمتي از آنها رونوشت تحصيل نمايند .
ماده 99 قانون كار :بازرس كار و كارشناسان بهداشت كار حق دارند به منظور اطلاع از تركيبات موادي كه كارگران با انها در تماس مي باشند و يا در انجام كار مورد استفاده قرار مي گيرند به اندازه هايي كه براي آزمايش لازم است در مقابل رسيد نمونه بگيرند و به روساي خود تسليم نمايند .
ماده 101: گزارش بازرسان كار و كارشناسان بهداشت كار در موارد مربوط به حدود وظايف و اخيتاراتشان در حكم گزارش ضابطين دادگستري خواهد بود. ضمنا بازرس كار و كارشناس بهداشت كار نمي توانند در كارگاهي اقدام به بازرسي نمايند كه خود يكي از بستگان نسبي آنها تا طبقه سوم و يا يكي از اقرباي سببي درجه اول ايشان به طور مستقيم در آن ذينفع باشند .
ماده 147 قانون كار :دولت مكلف است خدمات بهداشتي درماني را براي كارگران و كشاورزان مشمول اين قانون و خانواده آنها فراهم سازد.
ماده 148 قانون كار :كارفرمايان مشمول اين قانون مكلفند براساس قانون تامين اجتماعي نسبت به بيمه نمودن كارگران واحد خود اقدام كنند.
ماده 152 قانون كار :در صورت دوري كارگاه و عدم تكافوي وسيله عمومي صاحب كار بايد براي رفت و برگشت كارکنان خود وسيله نقليه مناسب در اختيار آنان قرار دهد.
ماده 154 قانون كار :كليه كارفرمايان موظفند با مشاركت وزارت كار و امور اجتماعي و سازمان تربيت بدني كشور محل مناسبي براي استفاده كارگران رشته های مختلف ورزش ايجاد نمايند .
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)