مقایسه کاهش شنوایی وابسته به سن در بیماران دیابتی و افراد غیر دیابتی
مقایسه کاهش شنوایی وابسته به سن در بیماران دیابتی و افراد غیر دیابتی
مقایسه کاهش شنوایی وابسته به سن در بیماران دیابتی و افراد غیر دیابتی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 19
در این بخش چکیده و کلیاتی از تحقیق پیوست شده است.
بیان مسئله:
به دنبال افزایش سن میزان شنوایی به صورت متقارن و دو طرفه کاهش می یابد که به این فرایند کاهش شنوایی وابسته به سن (پیرگوشی) می گویند. پیرگوشی یک فرایند پیچیده است که بوسیله ی تغییر آستانه شنوایی مشخص می شود. این افراد در محیط های پر سر و صدا دچار مشکل در فهم کلام می شوند. افراد بالای 60 سال سالانه 1 دسی بل افت شنوایی پیدا می کنند. پیرگوشی به همراه آرتریت و فشار خون بالا سه بیماری مزمن شایع در سالمندان هستند که بروز پیرگوشی به سرعت در حال افزایش است.
پیرگوشی نه تنها روی فعالیت های فیزیکی، روانی و شناختی بیماران موثر است بلکه روی فعالیت های اجتماعی آنها نیز موثر است که نتیجه ی آن کاهش کیفیت زندگی است که خود را در همراهی با نشانه های مختلفی نشان می دهد از جمله افسردگی، انزوای اجتماعی و کاهش اعتماد به نفس.
موتاسیون DNA میتوکندری، دیابت، فشار خون بالا ،بیماری های متابولیک و سیستمیک دیگر نیز در پیرگوشی نقش دارند. از جمله فاکتور های خارجی موثر می توان به سرو صدا، داروهای توکسیک و رژیم غذایی اشاره کرد البته نمی توان تنها یک عامل را برای پیرگوشی در نظر گرفت و این یک مسئله مولتی فاکتوریال است. بیماری دیابت یکی از مهم ترین بیماری های متابولیک می باشد که به علت عوارض متعدد تاثیر زیادی بر سلامت افراد مبتلا می گذارد. در مطالعات مختلف ذکر شده است که برخی از عوارض این بیماری به علت گرفتاری و ابتلا عروق بسیار کوچک می باشد. این بیماری در جمعیت های مختلف شیوع متفاوتی دارد. در این بیماری هر بخش از سیستم عصبی به جز مغز ممکن است گرفتار شود.
به طور کلی این باور پذیرفته شده است که سطح بالای گلوکز خون می تواند به عروق، استریا وسکولاریس و اعصاب آسیب برساند و باعث کاهش شنوایی شود اما ارتباط روشنی بین دیابت و کاهش شنوایی وابسته به سن وجود ندارد. به هر حال شواهد و مدارک کافی وجود ندارد که تعیین کند که دیابت و کاهش شنوایی وابسته به سن ارتباط معنی داری با هم دارند. بنابراین به این منظور ارتباط کاهش شنوایی وابسته به سن در بین بیماران دیابتی بررسی می کنیم.
گوش
ب-1-1- آناتومی و فیزیولوژی
گوش سه بخش دارد: گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی.
گوش خارجی شامل لاله گوش (Auricle) و کانال گوش است. لاله گوش عمدتاً شامل غضروف بوده، از پوست پوشیده شده و قوام سخت و الاستیک دارد. لبه خارجی بزرگ و منحنی آن مارپیچ (helix) نام دارد. موازی و در قدام مارپیچ، برجستگی منحنی دیگری به نام ضدمارپیچ (antihelix) وجود دارد. در پایین یک قطعه گوشتی و نرم به نام نرمه گوش وجود دارد. کانال گوش در پشت تراگوس باز می شود. که برجستگی سفتی است که در سمت عقب به دهانه ورودی کانال اشاره دارد.
کانال گوش (ear canal) حدود 42 میلی متر به طرف داخل قوس دارد. بخش خارجی آن توسط غضروف احاطه شده است. پوست خارجی کانال واجد مو بوده و شامل غددی است که سرومن (موم) تولید می کنند. بخش داخلی کانال توسط استخوان احاطه شده و به وسیله پوست نازک و فاقد مو پوشیده شده است. فشار روی ناحیه اخیر موجب درد می شود. لذا در زمان معاینه گوش این نقطه باید مورد توجه باشد.
استخوان پشت و زیر کانال گوش بخش ماستوئید استخوان تمپورال است. پایین ترین بخش این استخوان، زائده ماستوئید است که در پشت نرمه گوش لمس می شود.
پرده صماخ (tympanic membrane) (پرده گوشی) در انتهای کانال گوش قرار داشته محدوده جانبی گوش میانی را مشخص می سازد. گوش میانی (middle ear) حفره انباشته از هواست که صوت را از طریق سه استخوان کوچک (استخوانچه ها) منتقل می سازد.
این حفره به وسیله لوله استاش با نازوفارنکس مرتبط است. پرده گوش غشای مایلی است که در مرکز توسط یکی از استخوانچه ها تحت عنوان استخوان چکشی (malleus) به داخل کشیده شده است. دسته (handle) و زایده کوتاه استخوان چکشی که دو علامت راهنمای اصلی به شمار می روند. از umbo یعنی مکانی که پرده گوش با نوک استخوان چکشی تلاقی می کند، انعکاس از نور تحت عنوان مخروط نورانی (Cone of light) به صورت بادبزنی به پایین و قدام کشیده می شود. در بالای زایده کوتاه، بخش کوچکی در پرده گوش تحتانی تحت عنوان Pars Flacida نامیده می شود. بقیه پرده گوش تحت عنوان بخش محکم (Pars tensa) نامیده می شود. چین های چکشی قدامی و خلفی که به صورت مایل از زایده کوتاه به سمت بالا کشیده می شود، pars flacida را از pars tensa جدا می سازد. اما معمولا دیده نمی شود مگر اینکه گوش کشیده شود. استخوانچه دوم یعنی استخوان سندانی (incus) را گاهی اوقات می توان از وراء پرده گوش دید.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)