مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه
مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه
مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه
انواع مخاطرات موجود در آشپزخانه
- آتش سوزي (FIRE)
- سوختگي (SCORCH)
- بريدگي ، قطع عضو (CUTTING)
- لغزندگي (SLIPY)
- برق گرفتگي (SHOCK ELECTRICAL)
- سرمازدگي منشا حريق در آشپزخانه ( CHILBLAIN )
- كهنه هاي چرب و آغشته به مواد روغني (OILY RAGS)
- وسايل الكتريكي (ELECTRICAL EQUIPMENT)
- مايعات قابل اشتعال (COMBUSTIBLE LIQUID)
راههای مقابله با ریسک های موجود در آشپزخانه Ways to confront the risk in the kitchen
1- آتش سوزي (Fire) آموزش افراد و آشنايي آنها با نحوه كار با تجهيزات اطفاء حريق تميز نگه داشتن محيط آشپزخانه و تجهيزات پخت وپزي و حرارت ده آشپزخانه دور نگه داشتن وسايلي از قبيل كهنه هاي تنظيف ،دستمال و .. از وسايل پخت و پز حرارتي هميشه اطمينان داشته باشيد که وسايل پخت و پز بعد از استفاده خاموش شده باشد در زمان طبخ غذا هميشه فن روشن باشد. تا از محبوس شدن حرارت و بخارهاي مايعات در آشپزخانه جلوگيري شود.
اگر روغن آتش بگيرد ابتدا دكمه شستي اعلام حريق را بصدا درآوريد سپس اجاق داغ وفن را خاموش کنيد و سرپوش ظرف را روی آن بلغزانيد و يا از پتوي ضد حريق استفاده کنيد. ظرف روغن داغ ويا روغن در حال حريق را در آشپزخانه از يک جا به ديگر جای نبريد زيرا ممکن است آتش گسترش يافته و سبب صدمه گردد . صبر کنيد تا روغن در حال احتراق بعد از خاموشی سرد شود بعد سرپوش ظرف را بر داريد در غير اين صورت سبب شعله ور شدن مجدد روغن ميشويد. هشدار (Warning) حريقی که از اثر روغن باشد توسط ريختن آب خاموش نمي شود. هيچ گاه بر روی روغن در حال اشتعال آب نريزيد . اگر آب بريزيد سبب انتشار بيشتر آتش مي شود و اگر باعث جراحت گردد صدمه ء آن بيشتر است.
برای حداکثر امکان حفاظت آشپزخانه از حريق مواد ذيل را توصيه مي کنيم:
- عدم حضور شخص در آشپز خانه سبب بروز حريق ميشود اگر لازم است هنگام پختن غذا از آشپز خانه خارج شويد جريان برق تجهيزات غذا پزی را قطع کنيد.
- دستمال های آشپز خانه و دستکش مخصوص و اشياي ديگريکه قابل آتش گرفتن دارند بايد به حد کافی از اجاق و فرهاي غذا پزی دور نگه داشته شود .
- روغن را با احتياط کامل در پخت و پز بکار بريد آنرا به اهستگی حرارت دهيد برای حرارت دادن بزرگی ظرف به اندازه ء کافی باشد حرارت را آنقدر کم نگه داريد که سبب پاش شدن روغن نگردد . تعميرات تجهيزات آشپزخانه را به مسئولين بسپاريد. از دستكاري و تعمير آنها جلوگيري كنيد.
سوختگي (SCORCH)
- لباسهايی به تن داشته باشيد که آستين های آن در هنگام غذا پختن به آرنج ها محکم باشد.
- حمل و جايجايي ناصحيح برخي ظروف حاوي مواد غذايي داغ
- لغزندگي در هنگام حمل ظروف حاوي مواد غذايي داغ
- قرار گرفتن در معرض بخار هاي مواد غذايي
راههاي مقابله از بروز حوادث سوختگي (prevention of scorch)
- – آشنايي پرسنل با مخاطرات فوق الذكر(personnel must be familiar with perils )
- – استفاده از تجهيزات حفاظت فردي مناسب با كار (using suitable personal protective equipments)
- بريدگي ، قطع عضو (CUTTING) كار با انواع چاقوها و تجهيزات برنده و مخلوط كن آشپزخانه، مثل چرخ گوشت ،انواع كاتر، همزن
راه هاي مقابله با ريسك هاي ناشي از بريدگي و قطع عضو (ways to prevent cutting risks)
شناسايي دستگاه ها و نصب علائم ايمني و هشدار دهنده مربوط به آنها آشنا بودن پرسنل به نحوه صحيح كار با آنها و دقت كافي درزمان كار كردن با آنها (متمركز نمودن حواس) درصورت خرابي اين تجهيزات برق آنها را قطع نموده و به مسئولين مربوطه اطلاع دهيد. جلوگيري از پراكندگي وسايل برنده و رنده در محيط آشپزخانه و تهيه قفسه هاي مربوط به نگهداري آنها پس از اتمام كار با تجهيزات برنده ورنده و مخلوط كن و … آنها را خاموش نماييد.
4- لغزندگي (SLIPY ) استفاده از چكمه هاي لاستيكي آج دار مخصوص كار در آشپزخانه دزمانيكه نياز به شستشوي كف آشپزخانه مي باشد بلافاصله كف آشپزخانه را تميز كنيد.
5- برق گرفتگي (SHOCK ELECTRICAL) درصورت خرابي تجهيزات و وسايل آشپزخانه تعميرات آنها را به افراد مسئول بسپاريد. به علائم ايمني نصب شده بر روي دستگاه ها توجه نماييد. افراد مجاز ،سوئيچ اصلي قطع جريان برق را بدانند. كليه پرسنل مي بايست با چگونگي مقابله با برق گرفتگي آموزش هاي لازم را فرا گرفته باشند. بازديد دوره اي از تجهيزات آشپزخانه (افراد مجاز, كارشناس ايمني, كارشناس برق و…) استفاده از تجهيزات ايمني مناسب در هنگام شستشو و تميز نمودن آشپزخانه
6- سرمازدگي و يخ زدگي (CHILBLAIN ) در صورت محبوس شدن در فضاي سرد خانه ،دكمه فشاري وضعيت اضطراري را فشار دهيد.
حتما بخوانید:
با سلام.
لطفا فایل مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه در سایت قرار دهید
سلام مهندس. این پست فایلی ندارد تا پیوست کنیم