مزایا و معایب کمپوست مایع و روشهای تولید آن

مزایا و معایب کمپوست مایع و روشهای تولید آن
ثبت امتیاز شما

پیش فرض مزایا و معایب کمپوست مایع و روشهای تولید آن

روشهای تولید کود ورمی کمپوست:

1-سیستم پشته ای

2-سیستم جعبه ای

3-راکتور خانگی

شرایط مناسب برای فعالیت کرمها:

دما : 15 تا 25 درجه سانتی گراد

اسیدیته : 6.8 تا7.8

رطوبت : 60 تا 70 درصد

تهویه : طراحی سامانه های کم عمق و استفاده از کف و دیواره های توری و زیر و رو کردن پیوسته بستر.

روشهای برداشت و جدا سازی:

1- روشهای دستی

2- روش خود برداشت(مهاجرت)

3- روشهای مکانیکی

مقدار و نحوه مصرف:

کود ورمی کمپوست را به صورتهای مختلف با خاک سطحی و یا هنگام تعویض گلدان با کل خاک و یا هنگام کاشت نهال بصورت چاله ای در اطراف ریشه(چالکود) مصرف می کنند.

گلدانهای آپارتمانی: به عمق 2 الی 5 سانتی متر خاک گلدان را برداشته و کود ورمی کمپوست را جایگزین نموده و با خاک سطحی مخلوط کنید.در صورت جابجایی گلدان معادل 20 درصد از حجم گلدان جدید کود ورمی کمپوست و مابقی را با خاک مخلوط نمایید.

باغچه های خانگی:2 تا 3 کیلوگرم ورمی کمپوست در هر متر مربع بصورت مخلوط با خاک سطحی.

گلهایی که بصورت زهکش آبیاری می گردند:(مانند بنفشه آفریقایی)2 تا 3 قاشق ورمی کمپوست را در یک لیوان آب مخلوط و بعد از 24 ساعت مایع بدست آمده را که ورمی تی (vermi tea) نام دارد را در ظرف زیر گلدان می ریزند.

گیاهانی با ریشه غرق آبی:(مانند بامبو)2 تا 3 قاشق ورمی کمپوست را در پارچه ای پیچیده و بصورت تی بگ(tea bag) داخل گلدان آب قرار دهید.

سبزی کاری:مخلوط 10 تا 15 درصد کودکمپوست با خاک گلدان و یا خاک سطح باغچه به عمق 2 تا 5 سانتی متر.

درختان:3 تا 5 کیلوگرم برای هر درخت بصورت چالکود.

برای یک متر مکعب کود چه مقدار کرم نیاز است؟

اگر با دیگر تولید کننده کنندگان و یا مشاوران تماس بگیرید اعداد و ارقام متفاوتی را خواهید شنید که از 2 کیلو به ازای هر متر مکعب شروع می شود تا حتی 15 کیلو!!!

اما عدد درست کدام است؟

در این جا یک موضوع خیلی مهم مطرح می شود و آن هم این سوال که می خواهید طول دوره ی تولید شما چقدر باشد.بر اساس طول دوره است که میزان کرم تزریقی مشخص می شود.در جدول زیر مقدار درست کرم تزریقی برای هر متر مکعب کود مشخص شده(معمولا هر کامیون تک(6 چرخ)شامل 9 الی 10 متر مکعب کود دامی است)

مقدار کرم لازم برای یک متر مکعب کود دامی : طول دوره

15 کیلو کرم بالغ : 1 ماهه

6 کیلو کرم بالغ : 2ماهه

3٫5 کیلو کرم بالغ : 3ماهه

2 کیلو کرم بالغ : 4 ماهه

مقدار کرم لازم برای یک متر مکعب کود دامی : طول دوره

20 کیلو کرم بالغ : 1 ماهه

8 کیلو کرم بالغ : 2ماهه

5 کیلو کرم بالغ : 3ماهه

3 کیلو کرم بالغ : 4 ماهه

با توجه به جداول بالا چند نکته حائز اهمیت است:

1-اصلا و به هیچ وجه دورهای 1 ماهه ارزش اقتصادی ندارند

2-مدنظر ما دوره ی 4 ماهه است زیرا به ازای یک ماهه اضافه مقدار خیلی کمتری از کرم استفاده می شود که از نظر اقتصادی بسیار با صرفه است

3- اگر زمان برای شما مهم است نهایتا از دوره های 3 ماهه استفاده کنید زیرا همانطور که در جدول هم مشاهده می کنید دوره های 2 ماهه و 1 ماهه اصلا مقرون به صرفه نیستند.

سرند ورمی‌کمپوست

یکی از اساسی ترین مراحل صنعت تولید ورمی کمپوست جدا سازی کرم ها از بستر آماده برداشت می باشد که این امر همواره مشکلاتی را برای دست اندر کاران این صنعت در بر دارد. در این راستا هر یک از تولیدکنندگان با استفاده از روش های مختلف نسبت به جدا سازی کرم از کود اقدام می نمایند که هر یک از روش های متداول معایبی داشته که تلفات کرم از متدا ول ترین آن میباشد و همچنین دوباره کاری هایی در مسیر تولید نیز از این معایب است.

لذا به منظور آگاهی دوستانی که به تازگی وارد این چرخه شده یا تصمیم به ورود به این صنعت رادارند به معرفی چند روش جدا سازی متداول در ذیل می پردازیم.

روش غربال یا الک کردن: در این روش از غربال یا سرند برای جدا کردن کرم از کود استفاده میگردد که در کارگاه های خانگی و کوچک وسایل ابتدایی و در کارگاه های بزرگ وصنعتی سرند های الکتریکی دوار یا صفحه ای لرزان (ویبراتور) به کار گرفته میشود.

روش استفاده از غذای تازه: در این روش در کنار بستر آماده برداشت غذای تازه در اختیار کرم ها قرار داده که کرم ها به تدریج محل زندگی خود را که فاقد غذای لازم میباشد ترک وخود را به غذای جدید رسانده وبستر را خالی می کنند. که برداشت آنها با مقداری غذای کمتر امکان پذیر میشود.

روش لایه برداری: همانگونه که از نام روش مشخص است در طی چند روز به مرور از روی بستر که با کم آب کردن بستر باعث انتقال کرم ها به لایه های زیرین شده لایه های رویی را برداشت کرده وپس از چند روز با کم شدن ضخامت بستر کرم ها را میتوان برداشت نمود.

حال با توجه به مطالب ارائه شده مشاهده میشود هر یک از این روش ها دارای مشکلاتی میباشند که از جمله درروش غربال کردن چنانچه از غربال یا سرند با کیفیت نا مطلوب استفاده گردد باعث ایجاد تلفات کرم ها تا بیش از 30% میشویم.

بنابراین با توجه به این مهم برآن شدیم که نسبت به طراحی وساخت سرند ی اقدام کنیم تا بتوان با سهولت وکمترین تلفات کرم ها (کمتر از 5%) از آن بهره برداری نمود.

مشخصات سرند تیپ B:

این دستگاه بمنظور سهولت در کاربری از امتیازات ذیل برخوردار می باشد.

1٫ قیف تغذیه و بارگیری به طول 35سانتی متر بر روی محفظه توری نصب گردیده

2٫ دارای کانال هدایت محصول سرند شده و قابلیت بارگیری در کیسه

3٫ نصب صفحه هدایت کننده محصول از دهانه خروجی دستگاه

4٫ ارتفاع مناسب جهت بارگیری بوسیله تسمه نقاله در صورت نیاز

5٫ دارای قابلیت تنظیم شیب دستگاه به تناسب رطوبت محصول و بهره وری بیشتر

6٫ امکان جابجائی و مانور دستگاه در کمترین فضا ی کارگاه

7٫ نصب چند منظوره پوشش محافظ توری سرند بمنظور ایمنی کاربران و عدم پخش محصول در محوطه

8٫ عدم نیاز به تعویض روغن و گریسکاری موتور گیربکس در تمام عمر دستگاه

9٫ استفاده از رنگ اپوکسی جهت پوشش شاسی و قطعات با دوام بالا

مشخصات فنی دستگاه

– طول دستگاه: 290 سانتیمتر

– طول توری سرند: 200سانتیمتر

– قطر: 90 سانتیمتر

– اندازه چشمه توری: 5 میلیمتر

– جنس توری: مفتول فولادی به ضخامت 1/5 میلیمتر

– قابلیت تعویض توری: در کمتر از 15 دقیقه

توضیح: در صورت در خواست مشتری میتوان از توری استیل استفاده نمود

منبع:http://evermi.ir

متولد آذر 1369. کارشناس بهداشت حرفه اي ناپیوسته از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشم. باتوجه به پراکندگی موضوعات تصمیم به راه اندازی این سایت گرفته ام و در این راستا به یاری همه مهندسین نیازمندم. انشا... بتوانیم به کمک همه، سایت پر محتوایی برای همکاران داشته باشیم.
با عضویت در خبرنامه ایمیلی جدیدترین مطالب را در ایمیل تان دریافت کنید. اعضاء خبرنامه و صفحات اجتماعی ACGIH از امکانات ویژه ای برخوردار خواهند شد !!! تعداد افراد فید برنر
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید