طنز مدیریت
طنز مدیریت
طنز مدیریت
اگر امکان دارد بفرماییدآیا می شود مدیر در محل کار با پرسنل دوست باشد . تفریح بروند. مسافرت بروند و بازهم بتواند درست اعمال مدیریت کندو ضمنا در صورت امکان در مورد صحبت های که پشت سر سایر پرسنل در حضور مدیر می شود نیز مطالبی بنویسید که ایا مدیر چه برخوردی با این افراد داشته باشد.یعنی بطورکلی نظر پرسنل در مورد نوع مدیریت مدیر چقدر باید مهم باشد؟
اصولا نوع روابط و حد آن بستگی به فرهنگ آن سازمان دارد و همچنین داشتن ظرفیت افراد در فهم مرزبندی و حد و حدود های فی مابین . مسافرت رفتن یا بیرون رفتن با هم نمی تواند فی انفسه منفی باشد و حتی بعضا بسیار مفید و در راستای ارتباطات مناسب است . خود من در یکی از کارخانجات که بعنوان مدیر کارخانه بودم برنامه ماهیانه گذاشته بودم و با مدیران برای خوردن غدا به رستورانی در بیرون شهر می رفتیم و در آنجا ضمن صرف غذا یکی از افراد خلاصه یک کتاب مدیریتی را ارائه می کرد در مورد آن بحث می کردیم .
شوخی و خنده هم داشتیم ولی جوکهای غیر متعارف و ناجور مسلما ردو بدل نمی شد . انجام برخی از تفریحات با پرسنل زیر مجموعه که مخالف عرف و اخلاق حاکم بر جامعه است هم مسلما زیانبار است و در مواقعی باعث دادن نقطه ضعف و عدم اقتدار مدیر می شود . یک مدیر می بایست با رفتارش به کارکنان درس بدهد وبرای آنها الگو باشد . اگر بنشیند و گوش کند تا افرادی پشت سر دیگران بد بگویند مسلما فرهنگ پشت سر دیگران حرف زدن را اشاعه د اده است .یکبار یکی از کارکنان آمده بود در مورد دیگری بدگویی کند گفتم چند دقیقه صبر کن تا بگویم خودش بیاید و سه نفری در اینمورد صحبت کنیم و اینگونه شد و دیگر اینکار تکرار نشد .
عوض کردن مسیر گفتگو و بحث در مورد کاری دیگر یکی دیگر از راهها است . آنچه برای یک مدیر مهم است اینکه بتواند افراد زیر مجموعه اش را در جهت اهداف سازمانی همسو کند . اینکه بخواهن همه را راضی نگهدارد نشدنی است . حتی الامکان سعی کند تا افراد را اقناع نماید ولی همیشه نمی توان اینکار را انجام داد و همچنین برای همه .
مسلما مخصوصا اگر سازمان بزرگ باشد دیدگاههای مختلفی نسبت به مدیر وجود دارد که مشابه نیستند .کارکنان دقیقا نگاه می کنند ببینند مدیر چه سبکی دارد و متناسب خودشان را تطبیق می دهند . این تطابق یا در جهت کار کردن است یا کار نکردن! اگر ببینند افراد خبر چین ارج و قرب پیدا می کنند می روند دنبال خبرهای راست و دروغ برای تقرب. و اگر از این سبک ناراحت باشند روحیه کار را از دست می دهند و می دانند با کار به جایی نمی رسند . آنچه مهم است سبک مدیریت باید در جهت اهداف و منشور اخلاقی سازمان باشد .
مدیریت ایرانی … !یه روز یه تیم قایقرانی ایرانی تصمیم می گیرد که با یک تیم ژاپنی در یک مسابقه سرعت شرکت کنند. هر دو تیم توافق می کنند که سالی یک بار با هم رقابت کنند …. هر تیم شامل 8 نفر بود …در روزهای قبل از اولین مسابقه هر دو تیم خیلی خیلی زیاد تلاش می کردند که برای مسابقه به بیشترین آمادگی برسند .روز مسابقه فرا می رسد و رقابت آغاز می شود .
هر دو تیم شانه به شانه هم به پیش می رفتند و درحالی که قایقها خیلی نزدیک به هم بودند ، تیم ژاپنی با یک مایل اختلاف زودتر از خط پایان می گذرد و برنده مسابقه می شود …بازیکن های تیم ایران از این شکست حسابی ناراحت می شوند و با حالتی افسرده از مسابقه بر می گردند …مسوولان تیم ایران تصمیم می گیرند کاری کنند که در رقابت سال آینده حتما پیروز بشند ؛
برای همین یک تیم آنالیزور استخدام می کنند برای بررسی علل شکست و پیشنهاد دادن راه کارها و روشهای جدید برای پیروزی …بعد از تحقیقات گسترده ، تیم تحقیق متوجه این نکته مهم شدند که در تیم ژاپن ، 7 نفر پارو زن بوده اند و یک نفر کاپیتان …و خب البته در تیم ایران 7 نفر کاپیتان بوده اند و یک نفر پارو زن …!!!این نتایج مدیریت تیم را به فکر فرو برد ؛
مدیران تیم تصمیم گرفتند که مشاورانی را استخدام کنند که یک ساختار جدیدی را برای تیم طراحی کنند ..بعد از چندین ماه مشاوران به این نتیجه رسیدند که تیم ایران به این دلیل که کاپیتان های خیلی زیاد و پارو زن های خیلی کمی داشته شکست خورده ، درپایان بررسی ها مشاوران یک پیشنهاد مشخص داشتند : ساختار تیم ایران باید تغییر کند !
از آن روز به بعد با ارائه راه کار مشاورین تیم ایران چنین ترکیبی پیدا کرد : 4 نفر به عنوان کاپیتان ، 2 نفر یه عنوان مدیر ، 1 نفر به عنوان مدیر ارشد و 1 نفر به عنوان پارو زن (!!!) علاوه بر این مشاورین پیشنهاد کردند برای بهبود کارکرد پارو زن ، حتما یاید پاروزنی با صلاحیت و توانایی بهتر در تیم به کارگرفته شود !و در مسابقه سال بعد تیم ژاپن با دو مایل اختلاف پیروز می شود …!بعد از شکست در دومین مسابقه ، مدیران تیم که خیلی ناراحت بودند در اولین گام خیلی سریع پارو زن را از تیم اخراج می کنند ، زیرا به این نتیجه رسیدند که پارو زن کارایی لازم را در تیم نداشته است .
اما در مقابل از مدیر ارشد و 2 نفر مدیر تیم خود قدردانی می کنند و جوایزی را به آنها می دهند ، برای اینکه اعتقاد داشتند که آنها انگیزه خیلی خوبی را در تیم ایجاد کردند و در مرحله آماده سازی زحمات زیادی کشیده اند …مدیران تیم ایران در پایان به این نتیجه رسیدند که تیم آنالیز که به خوبی به بررسی دلایل شکست پرداخته بودند ، تیم مشاوران هم که استراتژی و ساختار خیلی خوبی برای تیم طراحی کرده بودند و مدیران تیم هم که به خوبی انگیزه لازم را در تیم ایجاد ایجاد کرده بودند ، پس حتما یکی از دلایل این شکست ها ، ناکارامدی ابزار و وسایل استفاده شده بوده است (!!!) و برای بهبود کار و گرفتن نتیجه در مسابقه سال آینده باید وسایل استفاده شده در مسابقه را تغییر دهند ، در نتیجه :تیم ایران این روزها در حال طراحی یک ” قایق ” جدید است …. !!
5 آدمخوار
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)