طرح برنامه ایمنی در کارخانه
طرح برنامه ایمنی در کارخانه
طرح برنامه ایمنی در کارخانه
هدف از این مقاله تشریح خط مشی ایمنی کارخانه و فلسفله وجودی آن است. ایمنی کارخانه بدون وجود تعهد کامل و اصولی مدیریت و همچنین اطمینان و اعتماد دو طرفهبین مدیریت کارخانه و کادر ایمنی, قابل دسترسی نخواهد بود. اگر برای ورود ایمنی به کارخانه هزینه ای صف نشود, هیچ موفقیتی حاصل نخواهد شد. همچنین لازم است که کارکنان نیز به خوبی از وظایف کادر ایمنی و حمایت های مدیریت کارخانه از واحد یاد شده در راستای اجرای وظایف محوله آگاه باشند.
موضوعات این مقاله:
- طرح برنامه
- ایمنی سیستم
- فرایند رفع خطر
- ارزیابی ایمنی
- آگاهی و آموزش ایمنی
- مدیریت ریسک
- بررسی و گزارش حادثه
- طرح آمادگی اضطراری
- حفاظت محیط زیست و بهداشت حرفه ای
- ارزیابی پیمانکاران
- نتیجه گیری
1- طرح برنامه:
طرح برنامه ایمنی نشان می دهد که چگونه ایمنی سازمان و بقیه واحدهای شرکت با یکدیگر متناسب می شوند و در کجا و کدام نواحی، ایمنی در سلسله مراتب شرکت قرار می گیرد. به عبارت دیگر استقلال ایمنی و ترکیب آن در داخل سازمان را نشان می دهد، به طوری که چارت سازمانی خطوط مسولیت را نشان می دهد و عملکردها و مسولیت های مدیر ایمنی کارخانه را بیان می کند.
کمیته های داخلی شرکت که مسول ایمنی، بهداشت و محیط زیست هستند نیز مشخص می شوند. بسیاری از شرکت ها دریافته اند که داشتن یک مدیر ایمنی ( به غیر از کارشناسی ایمنی که برای هر ناحیه یا گروه کاری تعیین می شود) می تواند بسیار کارآمد باشد.
مدیر ایمنی مسول حصول اطمینان از اجرای قوانین ایمنی در آن حیطه کاری است. از آن مهمتر اینکه اگر مدیر ایمنی کارگر با خط تولید آشنا باشد، فرآیند تولید را بهتر درک میکند و در نتیجه بهتر می تواند کنترل های ایمنی را انجام دهد. مدیر ایمنی به همراه کارشناسان ایمنی در گروه های کاری (هرماه یکبار و یا هر سه ماه یکبار) به بررسی و مطالعه موضوعات ایمنی و اثر آنها در شرکت می پردازند و خط مشی های رایج و روش های کاری را مرور می کنند. آنها تعیین می کنند که آیا روشهای کاری ایمن هستند یا خیر.
کارشناسان ایمنی، گروهی از مهندسان ایمنی هستند که برای ایمنی کلی سیستم انتخاب شده اند. به عبارت دیگر افرادی هستند که مسولیتشان حصول اطمینان از حرکت شرکت در مسیر یک مدیریت ایمنی موثر است. این گروه کار بسیار مشکلی دارد. آنها باید این اختیار را داشته باشند که خطتولید را در صورت وجود یک مشکل ایمنی متوقف کنند و در عین حال آگاه باشند که در چه مواردی از این قدرت خود استفاده کنند. مشکل اصلی کارشناسان ایمنی آن است که باید بدانند چه وقت کوتاه بیایند و چه وقت موضع گیری کنند. اگر سیاست های ایمنی شرکت و اهداف آنها آشکار باشد، کارشناسان ایمنی میتوانند به راحتی این موقعیت ها را بسنجند.
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد آن است که شرکتها باید به کارگران اجازه دهند که در صورت قرار گرفتن فردی درمعرض ریسک، بدون ترس از مجازات، خط تولید را متوقف کنند. کارگران نباید منتظر بمانند تا کارشناسان ایمنی از راه برسند و به آنها بگویند که چکار کنند. بسیاری از حوادث را می توان از طریق مداخله مستقیم سرکارگر در وضعیت های خطرناک جلوگیری کرد. شرکت هایی که این نکات را نادیده بگیرند با هزینه های سنگین خسارات مواجه خواهند شد.
موارد دیگر را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)