صفر تا 100 ایمنی تاور کرین یا جرثقیل های برجی
نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: ایمنی ماشین آلاتلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=52454صفر تا 100 ایمنی تاور کرین یا جرثقیل های برجی
0 دیدگاه/در ایمنی ماشین آلات/توسط Sirvan Sheikhiصفر تا 100 ایمنی تاور کرین یا جرثقیل های برجی
صفر تا 100 ایمنی تاور کرین یا جرثقیل های برجی
در این بخش سعی شده است که کلیه نکات ایمنی تاورکرین، دستورالعمل و آیین نامه ایمنی، چک لیست و … به صورت طبقه بندی جمع آوری و پیوست شود.
دستورالعمل ایمنی تاورکرین
دستورالعمل ایمنی تاور کرین
معرفی اجزا و بخش هاي مختلف تاورکرین:
شماره |
عنوان | شماره | عنوان |
1 | موتور و جرثقیل اصلی | 8 |
مهاري جلو |
2 |
وزنه هاي تعادلی | 9 | جیب -فلش |
3 | کن فلش | 10 |
شاري اوت |
4 |
مهاري عقب | 11 | مجموعه قلاب |
5 | صفحه گردان | 12 |
دکل-سکشن ها |
6 |
قله برج یا آپکس | 13 | طوق پشتیبان بالا رونده |
7 | کابین اپراتور | 14 |
کاج –قطعه افزایش دهنده ارتفاع |
2- مجري ذیصلاح مندرج در پروانه ساختمانی بالاخص ساختمان هاي گروه ج و د موظف به معرفی فردي به عنوان مسئول ایمنی کارگاه به اداره کار و ناظر ساختمان جهت بررسی و اعمال شرایط ایمنی در کارگاه می باشد.
3- در صورت عدم رعایت موارد مذکور توسط کارفرما، ناظر موظف به اعلام تخلف مالک به مراجع ذیربط (سازمانهای کار و امور اجتماعی، نظام مهندسی ساختمان، آتش نشانی و خدمات ایمنی و شهرداري منطقه) جهت صدور دستور توقف عملیات اجرایی، می باشد.
4- مالک و مجري ذیصلاح در استفاده از تاورکرین می بایست موارد زیر را رعایت نماید:
4-1. مالک طی قرارداد کتبی استفاده از تاورکرین را به (مجري) ذي صلاح محول نماید و در پروژه / کارگاه حضور مداوم داشته باشد.
4-2. نصب و آماده به کار شدن تاور کرین توسط اشخاص ذي صلاح انجام گردد و تاییدیه شروع به کار اخذ گردیده شود.
4-3. محل استقرار و مسیر حرکت دستگاه بازدید شده تا در موقع حرکت و کار ،خطر برخورد با سایر جرثقیل ها،کابل هاي برق، تاسیسات و بناهاي موجود پیش نیاید.
4-4. حریم ایمنی خطوط هوایی انتقال برق و …..رعایت گردد.
4-5. بررسی استحکام و مقاومت زمین محل استقرار دستگاه و پی، جهت مهار بصورت مطمئن در محل نصب توسط شخص ذیصلاح به عمل آید و تاییدیه فونداسیون به صورت مکتوب اخذ گردد و تاییدیه ارسال شود.
4-6. مهار دستگاه تاورکرین در مقابل حداکثر نیروي باد و طوفان در محل ، اطمینان حاصل شده و کنترل هاي لازم توسط شخص ذیصلاح بعمل آید. در شرایطی که باد می وزد، وزن بار متصل به جرثقیل، طبق جدول بار، نباید از 66 درصد میزان بار واژگونی فراتر رود.
4-7. براساس آیین نامه ایمنی سیستم اتصال به زمین (ارتینگ) مصوب شوراي عالی حفاظت فنی، دستگاه تاورکرین مجهز به سیستم ایمنی ارتینگ (چاه ارت) می بایست باشد.
4-8. جهت استفاده از تاورمرین مجوزهاي لازم اخذ گردد.
4-9. تمهیدات ایمنی جهت ایمن سازي معابر و فضاهاي مجاور به عمل آید.
4-10. اپراتور (متصدي) تاور کرین میبایست دوره هاي آموزشی لازم را طی نموده و داراي برگ گواهی مهارت فنی از سازمان آموزش فنی و حرفه اي باشد و رونوشت گواهی ارسال گردد.
4-11. اپراتور (متصدي) تاورکرین داراي برگ گواهی بهداشتی از مراکز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد و رونوشت گواهی ارسال گردد.
4-12. در صورتی که دستگاه در زمان بهره برداري داراي کمک متصدي (علامت دهنده یا ریگر) باشد. کمک متصدي (علامت دهنده یا ریگر )، می بایست آموزش لازم را دیده و داراي برگ گواهی مهارت فنی از سازمان آموزش فنی و حرفه اي باشد و گواهی ارسال گردد.
4-13. مجري / پیمانکار / سازنده یا متولی بهره برداري از دستگاه تاور کرین، شخص ذي صلاحی را براي کنترل هاي روزانه و هفتگی کلیه قسمت هاي دستگاه تاورکرین بکار گمارد.
4-14. معاینه هاي فنی و بازدید هاي دوره اي توسط شخص ذي صلاح و آزمایش کلیه هاي قسمت هاي دستگاه هر شش ماه یکبار انجام گردد و گواهی سلامت تاورکرین (برگ گواهی اجازه کار) اخذ شود وگواهی سلامت ارسال شود.
4-15. شناسنامه فنی تاورکرین (دفتر یا پرونده اي که تعمیرات اساسی، تعوبض قطعات و لوازم که به امضاي شخص ذي صلاح رسیده ، همچنین گواهی نامه هاي صلاحیت اپراتور و کمک اپراتور و مجوز سلامت تاور کرین در آن ثبت و نگهداري و همزمان با هرگونه تغییرات بروز شود ) در دفتر کارگاه موجود باشد و شناسنامه فنی ارسال شود.
4-16. برچیدن (دمونتاژ) تاورکرین توسط شخص ذي صلاح انجام گردد.
4-17. تدابیر لازم براي ایمن سازي فضاهاي مجاور دستگاه در زمان دمونتاژ و برچیدن آن توسط شخص ذي صلاح اندیشیده شود .
4-18. در صورت تغییر اپراتور و یا ریگر و یا هر کدام از عوامل اجرایی و یا جابجایی تاورکرین و یا منقضی شدن گواهی سلامت تاور کرین می بایست تمامی موارد مطابق مفاد بالا اقدام گردد.
4-19. در موقع بروز هر گونه حادثه باید هماهنگی هاي الزم با تیم امداد و نجات انجام شود.
4-20. داخل کابین راننده حتما یک عدد کپسول آتش نشانی شارژ شده و کیف کمک هاي اولیه و یک عدد وسیله ارتباطی بیسیم موجود باشد
4-21. تمام قسمت هاي گردنده و دوار مانند شفت ها و … باید براي جلوگیري از خطر گیر کردن اندام و اعضا به خوبی پوشانده شوند
4-22. سطوح فلزي (راه پله ، نردبان و …) آجدار و ضدلغزش باشند
4-23. میدان دید راننده باید کامل وسیع بوده و راننده بتواند به وضوح منطقه ي عملیات را مشاهده کند.
4-24. راننده باید از سلامتی کامل جسمانی و روانی برخوردار بوده و ضمنا از کار در ارتفاع نترسد و ساعت شروع به کار و خاتمه کار را در جدول روزانه درج و امضا گردد.
4,25. از قرار دادن موانع و اشیا در میدان دید راننده تا حد ممکن خودداري شود.
4-26. زمانی که جرثقیل هاي برجی در نزدیکی فرودگاه ها و مناطق مشابه آن مستقر می شود براي جلوگیري از خطر برخورد هواپیماها، چراغ هاي هشدار دهنده قرمز رنگ چشمک زن که شدت روشنایی آنها 33 کاندلا است در بالاترین نقطه ي این جرثقیل ها، نصب می شوند.
4-27. آغاز واژگونی جرثقیل هنگامی است که جمع جبري نیروهاي واژگونی با جمع جبري نیروهاي پایداري دستگاه برابر می شوند.
4-28. جدول بار این گونه جرثقیل ها باید خوانا، با دوام و واضح بوده و در دسترس راننده قرار داشته باشد .
4-29 جدول بار جرثقیل مختص به همان جرثقیل است و از جابه جایی جداول بار دستگاه ها باید خودداري شود
4-30. الزامات تعیین پایداري عقب دستگاه عبارتند از:
- طول بوم در حداقل ممکن بکار رود
- در حداقل شعاع کاري قرار داشته باشند Trolley بوم یا
- جرثقیل بدون بار باشد
- جرثقیل در حالت تراز قرار داشته باشد
4-31. در صورتی که جرثقیل تعمیر شده و یا اصلاحاتی روي آن انجام گرفته تنها توسط سازنده اصلی یا فرد مجاز تست و راه اندازي گردد
4-32. کلیه مدارک، اسناد تعمیر، نگهداري و بازرسی از دستگاه ها باید مستندسازي شود
4-33. موقعیت و نصب صحیح وسایل نشانگر، اهمیت زیادي در ایمنی این نوع جرثقیل ها دارد
4-34. موقعیت، نصب و تنظیم صحیح شیرهاي ایمنی فشار باد یا هیدرولیک نقش مهمی در ایمنی دستگاه دارد.
4-35. مکانیزم بالابر بار در این نوع جرثقیل ها باید به کلاچ موتور مجهز باشد
4-36. جرثقیل هاي با موتور الکتریکی باید سیستم هاي کنترل کننده ي سرعت داشته باشند
4-37. قالب این گونه ها جرثقیل ها باید داراي ضامن ایمنی باشد.
4-38. زمانی که قالب در پایین ترین وضع ممکن قرار دارد، باید حداقل دو دور کامل سیم بکسل در درام بالابر باقی بماند.
4-39. انتهاي سیم بکسل درام طبق توصیه ي سازنده باید به درام وصل شود.
4-40. لبه ي درام جمع کننده ي سیم بکسل باید از آخرین دور سیم بکسلی که به دور آن پیچیده شده 31 میلی متر بالابر قرار داشته باشد
4-41. قطر درام از 31 برابر قطر اسمی سیم بکسلی که به دور آن پیچیده شده نباید کمتر باشد
4-42. در اتاق راننده باید تجهیزاتی براي متوقف کردن چرخش درام هنگام بالا یا پایین آوردن بار موجود باشد
4-43. براي کنترل درام، نشانگرهاي چرخش آن باید در دسترس راننده باشد.
4-44. انواع ترمزهاي موتوري، ترمزهایی با جریان گردابی، مکانیکی، پنوماتیکی یا هیدرولیکی به منظور کنترل سرعت بار در نظر گرفته شده است.
4-45. ترمز هاي خودکار نیز در مواقعی که ترمزهاي موتوري عمل نکند براي کنترل سرعت بار در این جرثقیل ها در نظر گرفته شده اند
4-46. براي کنترل بار، زمانی که سایر ترمزها از کار افتاده باشند، علاوه بر ترمزهاي ذکر شده، ترمزهاي دستی نیز وجود دارد
4-47. سطح تماس کنترل هاي پایی نباید لغزنده باشد تا اپراتور به راحتی بتواند حرکت بار را مهار کند
4-48. شیارهاي قرقره ي بالابر باید از سطح آسیب دیده عاري باشد تا باعث صدمه به سیم بکسل نشود.
4-49. شعاع مقطعی انتهاي شیار قرقره به گونه اي طراحی شده است که سیم بکسل به راحتی و بدون درگیري از آن عبور کند
4-50. نواحی قابل دسترسی در جرثقیل هاي برجی باید تمیز و عاري از روغن، گریس و هرگونه مواد ضایعاتی نگه داشته شود تا خطر سرخوردن و افتادن ایجاد نکند. همچنین کابین جرثقیل باید عاري از مواد قابل اشتعال نگه داشته شود
4-51. پس از نصب جرثقیل و هنگام عملیات باربرداري توسط دستگاه، ناظر عملیات از نواحی قابل دسترس جرثقیل نسبت به وجود مواد اضافه رها شده در روي سکوهاي کاري بازدید به عمل آورده و در صورت وجود آنها را خارج می کند تا خطر سقوط به پایین ایجاد نکند
4-52. پرسنل تعمیر و نگهداري و راننده ي جرثقیل براي جابه جایی ابزار دستی هنگام بالا یا پایین از دستگاه باید از کوله پشتی هاي مخصوص استفاده نمایند. الزام به ذکر است براي بالابردن ابزارآلات و بارها سنگین تر از حداکثر بارمجاز، براي جابه جایی دستی (با کمک طناب و قرقره) 52 کیلوگرم است.
4-53. محل اتصال جرثقیل برجی به زمین (پایه) براي جلوگیري از ورود افراد متفرقه باید توسط نرده هاي چوبی یا فلزي تا ارتفاع دو متر حفاظ گذاري شود. نرده هاي حفاظتی باید قفل داشته باشند و کلید آن در دست اپراتور و ناظر عملیات باشد. علائم هشدار دهنده و ایمنی مانند خطر سقوط اشیاء باید در محل نصب شود
4-54. نردبان هاي دسترسی به جرثقیل برجی باید طبق استاندارد و توصیه سازنده بوده و فاصله عمودي بین دو پاگرد پشت سرهم بیش از 7 متر نباشد
4-55. طول طناب کمربند ایمنی (براي باال رفتن از نردبان) تا محل اتصال به طناب مهار عمودي، حداکثر 13 سانتیمتر است .
4-56. براي جلوگیري از آسیب دیدگی سیم بکسل، پیچیدن سیم بکسل باید بدون شل شدگی و در خطی مستقیم از قرقره ي مربوطه به درام بالابر انجام شود. استفاد از پیچنده موتوري براي انجام کار توصیه می شود (روش دستی به دلیل احتمال پیچیده شدن نامنظم،ناایمن است)
4-57. نصب نورافکن، روشنایی و علامت هاي دید در شب در جرثقیل برجی باید به گونه اي باشد که نیروهاي دینامیک و نیروهاي ناشی از باد باعث افتادن آنها نشده و کابل هاي برق آن نیز به گونه اي قرار بگیرد که آسیب نبیند. ضمنا خطر افتادن و برق گرفتگی نیز ایجاد نکند. نورافکن هاي نصب شده در این جرثقیل ها در محدوده 400 الی 600 وات می باشد.
5- قبل از شروع به کار باید مسیر حرکت تاور کرین را از نظر محکم بودن ریل ها، عدم انحراف ریل ها، عدم وجود موانع، فرو رفتگی در مسیر ریل ها توسط مجري ذیصلاح و مسئول ایمنی بازدید گردد.
6- قبل از شروع به کار توسط مجري ذیصلاح و مسئول ایمنی می بایست عملکرد سوئیچ هاي محدود کننده ارتفاع بار، آژیر اضافه بار و ترمزها را تست کرده و از عملکرد آن اطمینان حاصل گردد.
7- بعد از اتمام کار مجري ذیصلاح و مسئول ایمنی می بایست مطمئن شوند که بار از روي قالب برداشته شده و قالب را تا آخرین نقطه بالا آمده باشد.
8- مجري ذیصلاح و مسئول ایمنی می بایست مطمئن شوند که کالسکه را قفل گردد و بوم کرین را در جهت چرخش آزاد است به طوري که خود در جهت باد قرار گرفته است.
9- مجري ذیصلاح و مسئول ایمنی می بایست پس از اتمام کار مطمئن شوند که درب و پنجره کابین فرمان را قفل است و برق آن را قطع گردیده. برق تغذیه اصلی کرین را از پایین و تابلوي آن قطع گردد که مسئول ایمنی موظف به کنترل مسائل فوق و ثبت آن در چک لیست ایمنی جرثقیل می باشد.
این دستورالعمل را به صورت مستقیم از لینک زیر دریافت کنید:
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
چک لیست ایمنی تاور کرین
چک لیست ایمنی تاور کرین
فایل چک لیست ایمنی و فرم ابلاغ عدم اجرای ضوابط ایمنی تاور کرین پیوست شد.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
ویدیو ایمنی تاور کرین
فیلم ایمنی تاورکرین
ویدیو1: آموزش نصب جرثقیل برجی
ویدیو2: آموزش بازرسی جرثقیل در یک نگاه
نکات ایمنی و بازرسی فنی تاورکرین ها
نکات ایمنی و بازرسی فنی تاورکرین ها
موارد ایمنی در استفاده از جرثقیل برجی – تاور کرینcrane tower
- تحت شرایط استاتیک، وزن بار متصل به جرثقیل طبق جدول بار نباید از 76 درصد میزان بار واژگونی فراتر رود.
- در شرایطی که باد می وزد، وزن بار متصل به جرثقیل، طبق جدول بار، نباید از 66درصد میزان بار واژگونی فراتر رود.
- پایداری این جرثقیل ها بستگی به طول بوم، طول بوم کمکی یا ترکیبی از هر دو، استقرار وزنه های تعادلی و ارتفاع برج دارد و جدول بار این گونه جرثقیل ها طبق موارد ذکر شده توسط سازنده تنظیم می شود.
- نیروهای ناشی شده از سرعت و جهت باد وارد بر جرثقیل، بر پایداری دستگاه تأثیر فراوانی دارند.
- در صورت حرکت جرثقیل با بار، تأثیر نیروهای وارده بر دستگاه باید در تعیین میزان بار مجاز اعمال شوند.
- آغاز واژگونی جرثقیل هنگامی است که جمع جبری نیروهای واژگونی با جمع جبری نیروهای پایداری دستگاه برابر می شوند.
- جدول بار این گونه جرثقیل ها باید خوانا، با دوام و واضح بوده و در دسترس راننده قرار داشته باشد.
- جدول بار جرثقیل مختص به همان جرثقیل است و از جابه جایی جداول بار دستگاه ها باید خودداری شود.
- الزامات تعیین پایداری عقب دستگاه عبارتند از:
- طول بوم در حداقل ممکن بکار رود.
- بوم یا Trolley در حداقل شعاع کاری قرار داشته باشند.
- جرثقیل بدون بار باشد.
- جرثقیل در حالت تراز قرار داشته باشد.
- در صورتی که جرثقیل تعمیر شده و یا اصلاحاتی روی آن انجام گرفته تنها توسط سازنده اصلی یا فرد مجاز تست و راه اندازی گردد.
- کلیه مدارک ،اسناد تعمیر، نگهداری و بازرسی از دستگاه ها باید مستندسازی شود.
- موقعیت و نصب صحیح وسایل نشانگر، اهمیت زیادی در ایمنی این نوع جرثقیل ها دارد.
- موقعیت، نصب و تنظیم صحیح شیرهای ایمنی فشار باد یا هیدرولیک نقش مهمی در ایمنی دستگاه دارد.
- مکانیزم بالابر بار در این نوع جرثقیل ها باید به کلاچ موتور مجهز باشد.
- جرثقیل های با موتور الکتریکی باید سیستم های کنترل کننده ی سرعت داشته باشند.
- قالب این گونه ها جرثقیل ها باید دارای ضامن ایمنی باشد.
- زمانی که قالب در پایین ترین وضع ممکن قرار دارد، باید حداقل دو دور کامل سیم بکسل در درام بالابر باقی بماند.
- انتهای سیم بکسل درام طبق توصیه ی سازنده باید به درام وصل شود.
- لبه ی درام جمع کننده ی سیم بکسل باید از آخرین دور سیم بکسلی که به دور آن پیچیده شده 31 میلی متر بالاتر قرار داشته باشد.
- قطر درام از 31 برابر قطر اسمی سیم بکسلی که به دور آن پیچیده شده نباید کمتر باشد.
- در اتاق راننده باید تجهیزاتی برای متوقف کردن چرخش درام هنگام بالا یا پایین آوردن بار موجود باشد.
- برای کنترل درام، نشانگرهای چرخش آن باید در دسترس راننده باشد.
- انواع ترمزهای موتوری، ترمزهایی با جریان گردابی، مکانیکی، پنوماتیکی یا هیدرولیکی به منظور کنترل سرعت بار در نظر گرفته شده است.
- ترمزهای خودکار نیز در مواقعی که ترمزهای موتوری عمل نکند برای کنترل سرعت بار در این جرثقیل ها در نظر گرفته شده اند.
- برای کنترل بار، زمانی که سایر ترمزها از کار افتاده باشند، علاوه بر ترمزهای ذکر شده، ترمزهای دستی نیز وجود دارد.
- سطح تماس کنترل های پایی نباید لغزنده باشد تا اپراتور به راحتی بتواند حرکت بار را مهار کند.
- شیارهای قرقره ی بالابر باید از سطح آسیب دیده عاری باشد تا باعث صدمه به سیم بکسل نشود.
- شعاع مقطعی انتهای شیار قرقره به گونه ای طراحی شده است که سیم بکسل به راحتی و بدون درگیری از آن عبور کند.
- نواحی قابل دسترسی در جرثقیل های برجی باید تمیز و عاری از روغن، گریس و هرگونه مواد ضایعاتی نگه داشته شود تا خطر سرخوردن و افتادن ایجاد نکند. همچنین کابین جرثقیل باید عاری از مواد قابل اشتعال نگه داشته شود.
- پس از نصب جرثقیل و هنگام عملیات باربرداری توسط دستگاه، ناظر عملیات از نواحی قابل دسترس جرثقیل نسبت به وجود مواد اضافه رها شده در روی سکوهای کاری بازدید به عمل آورده و در صورت وجود آنها را خارج می کند تا خطر سقوط به پایین ایجاد نکند.
- پرسنل تعمیر و نگهداری و راننده ی جرثقیل برای جابه جایی ابزار دستی هنگام باال یا پایین از دستگاه باید از کوله پشتی های مخصوص استفاده نمایند. لازم به ذکر است برای بالا بردن ابزارآلات و بارها سنگین تر از حداکثر بار مجاز، برای جابه جایی دستی (با کمک طناب و قرقره) 25 کیلوگرم است.
- محل اتصال جرثقیل برجی به زمین (پایه) برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه باید توسط نرده های چوبی یا فلزی تا ارتفاع دو متر حفاظ گذاری شود. نرده های حفاظتی باید قفل داشته باشند و کلید آن در دست اپراتور و ناظر عملیات باشد. عالئم هشدار دهنده و ایمنی مانند خطر سقوط اشیاء باید در محل نصب شود.
- نردبان های دسترسی به جرثقیل برجی باید طبق استاندارد و توصیه سازنده بوده و فاصله عمودی بین دو پاگرد پشت سرهم بیش از 6 متر نباشد.
- طول طناب کمربند ایمنی (برای بالا رفتن از نردبان) تا محل اتصال به طناب مهار عمودی، حداکثر 30 سانتیمتر است.
- برای جلوگیری از آسیب دیدگی سیم بکسل، پیچیدن سیم بکسل باید بدون شل شدگی و در خطی مستقیم از قرقره ی مربوطه به درام بالابر انجام شود. استفاد از پیچنده موتوری برای انجام کار توصیه می شود (روش دستی به دلیل احتمال پیچیده شدن نامنظم،ناایمن است).
- نصب نورافکن، روشنایی و علامت های دید در شب در جرثقیل برجی باید به گونه ای باشد که نیروهای دینامیک و نیروهای ناشی از باد باعث افتادن آنها نشده و کابل های برق آن نیز به گونه ای قرار بگیرد که آسیب نبیند. ضمنا خطر افتادن و برق گرفتگی نیز ایجاد نکند. نورافکن های نصب شده در این جرثقیل ها در محدوده 400 الی 600 وات می باشد.
- در موقع بروز هر گونه حادثه باید هماهنگی های لازم با تیم امداد و نجات انجام شود. مانورهای مختلف امداد به طور پیوسته انجام پذیرد و افراد کاملا با شرایط اضطراری آشنا شده و تجهیزات لازم در اختیار نفرات قرار گیرد.
- داخل کابین راننده حتما یک عدد کپسول آتش نشانی شارژ شده و کیف کمک های اولیه موجود باشد.
- تمام قسمت های گردنده و دوار مانند شفت ها و … باید برای جلوگیری از خطر گیر کردن اندام و اعضا به خوبی پوشانده شوند.
- سطوح فلزی (راه پله ، نردبان و …) آجدار و ضدلغزش باشند.
- میدان دید راننده باید کاملا وسیع بوده و راننده بتواند به وضوح منطقه ی عملیات را مشاهده کند.
- راننده باید از سلامتی کامل جسمانی و روانی برخوردار بوده و ضمنا از کار در ارتفاع نترسد.
- از قرار دادن موانع و اشیا در میدان دید راننده تا حد ممکن خودداری شود.
- زمانی که جرثقیل های برجی در نزدیکی فرودگاه ها و مناطق مشابه آن مستقر می شود برای جلوگیری از خطر برخورد هواپیماها، چراغ های هشدار دهنده قرمز رنگ چشمک زن که شدت روشنایی آنها 10 کاندلا است در بالاترین نقطه ی این جرثقیل ها، نصب می شوند.
بازرسی فنی و ایمنی جرثقیل برجی تاور کرین (crane tower)
تاور کرین یا جرثقیل برجی یکی از دستاوردهای مهم بشری می باشد که ساختارهای متفاوتی، بنا به نوع توقع کاربر را دارا می باشد و در زمینه های برج سازی، سد سازی، سیلو سازی، پل سازی و … به کار گرفته می شود که خود می تواند در ارتفاع های متفاوت با باربرداری های متفاوت در شعاع های متفاوت خدمت دهی نماید. و چون قدرت مانور بسیار بالا در زمینه ی باربرداری جهت استفاده های گوناگون را دارا می باشد مورد توجه قشر عظیمی از صنعت گران را چه در زمینه ی برج سازی و … به خود اختصاص داده است.
عملکرد این نوع از جرثقیل ها در امور باربرداری و جابجایی بار همواره با مخاطراتی مواجه می باشد و افرادی که با تاور کرین مرتبط می باشد در سال های اخیر با حوادث متعددی در حین کار با این دستگاه مواجه شده اند.
در اینجا می توان به عمده دلایلی که منجر ایجاد حادثه می شود اشاره کرد:
ایجاد مشکلات فنی در قطعات بحرانی دستگاه:
- درام، سیم بکسل، قالب، استراکچر یا بدنه
- فرسودگی و خستگی سازه دستگاه
- فقدان تجهیزات کنترلی و حفاظتی همانند قطع کن های بار و حسگرهای ظرفیت بار و…
- فقدان اطلاعات و آموزش کافی ، در مورد افراد مرتبط با دستگاه
- و در انتها خطاهای انسانی
ناگزیر برای کاهش حوادث و ایمن سازی این نوع از جرثقیل ها ، می توان به صورت دوره ای جرثقیل های برجی (تاور کرین) را مورد تست و بازرسی فنی و ایمنی قرار داد که در انتها، بازرسی های مداوم و تخصصی می تواند در کاهش و حذف حوادث ناشی از کار با تاور کرین ها، بسیار موثر باشد. البته امور آموزشی و بالا بردن اطالعات فنی و ایمنی در افراد مرتبط با این جرثقیل ها به همراه تکرار می تواند در بروز حوادث انسانی بسیار تاثیر گذار باشد.
نظر به اینکه این شرکت با تکیه بر نیروهای متخصص و کارشناس و اخذ مجوزهای لازم در امور بازرسی ایمنی و فنی و آموزش جرثقیل ها و از جمله جرثقیل برجی (تاور کرین) را دارا می باشد، می تواند خدمات شایسته ای را در کاهش حوادث ناشی از کار با جرثقیل ها ارائه دهد. باشد که جهانی بدونه حادثه و همراه با آرامش داشته باشیم .
قبل از تهیه (خرید یا اجاره تاورکرین) باید از اصالت آن (اصالت قطعات و تجهیزات) اطمینان حاصل نمود. هنگام نصب تاورکرین باید توصیه های فنی و ایمنی سازنده را رعایت کرده و همچنین مقررات نگهداری و تعمیرات بازرسی توصیه شده را در طول زمان بهره برداری باید به کار برد.
زمانی که برای تاور ریل گذاشته می شود باید آن را تراز نموده و محکم به تراورس زیرین بسته شده باشد در انتهای ریل ها در هر دو زرف ریل موانعی مناسب نصب شود تا از بیرون رفتن اتفاقی یا اشتباهی دستگاه جلوگیری شود.
وزنه های تعادل باید مطابق دستور العمل سازنده نصب شده باشد و به طور مرتب بازرسی شود. تاور های ثابت روی پایه بتونی نصب شده و به وسیله پیچ های نگهدارنده که در آن کار گذاشته شده است به طور محکم شاسی تاور توسط مهره ها به آن بسته شده باشد. دکل تاورهای ثابت در صورتی که مقدور باشد به ستون یا اسکلت یا بنای مطمئن بسته شود. کمربند باید مطابق کاتالوگ دستگاه و دستورالعمل سازنده استفاده شود.
کلیه نکات فوق توسط سرپرست ایمنی کنترل و در چک لیست ایمنی جرثقیل ثبت می گردد. همچنین سرپرست ایمنی و سرپرست فنی کارگاه موظفند که کلیه ادوات و تجهیزات جرثقیل را کنترل کرده و آن را در چک لیست ایمنی جرثقیل ثبت نمایند.
بازرسی قبل از کار و بعد از اتمام کار تاور کرین
1- همچنین قبل از شروع به کار باید مسیر حرکت تاور کرین را از نظر محکم بودن ریلها، عدم انحراف ریل ها، عدم وجود موانع، فرو رفتگی در مسیر ریل ها بازدید نماید.
2- عملکرد سوئیچ های محدود کننده ارتفاع بار، آژیر اضافه بار و ترمزها را تست کرده و از عملکرد آن اطمینان حاصل شود و همچنین آموزش های لازم را به اپراتور جرثقیل بدهد تا قبل از شروع به کار روزانه اقدامات فوق را انجام دهد همچنین موظف است که بعد از پایان کار اقدامات زیر را انجام دهد. اپراتور جرثقیل باید دارای گواهینامه اپراتوری تاور کرین بوده و آموزش های لازم را دیده باشد.
3- بعد از اتمام کار مطمئن شوید که بار از روی قالب برداشته شده و قالب را تا آخرین نقطه بالا بیاورید.
4- کالسکه را قفل کنید و بوم کرین را در جهت چرخش آزاد بگذارید به طوری که خود در جهت باد قرار خواهد گیرد.
5- درب و پنجره کابین فرمان را قفل کنید و برق آن را قطع کنید. برق تغذیه اصلی کرین را از پایین و تابلوی آن قطع کنید که مسئول ایمنی موظف به کنترل مسائل فوق و ثبت آن در چک لیست ایمنی جرثقیل می باشد.
جزوه ایمنی جرثقیل برجی
جزوه ایمنی جرثقیل برجی
در این جزوه شما با موضوعات زیر آشنا خواهید شد:
- بررسی حوادث ناشی از کار جرثقیل برجی
- معرفی انواع جرثقیل های برجی و اجزای آن
- الزامات ایمنی و فنی در زمان انتخاب تاورکرین
- زیر ساخت های مورد نیاز در زمان نصب و بهره برداری
- ارزیابی ریسک و بازرسی جرثقیل
- آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری دارید تاورکرین یا جرثقیل برجی را در کادر زیر جستجو کنید:
حتما بخوانید:
⇐ مروری بر اصول ایمنی جرثقیل های برجی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)