سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
فرمت: pdf تعداد صفحات: 124
تالیف: دکتر بهادر حاجی محمدی – دکتر گیلدا اسلامی – دکتر هنگامه زندی
فهرست:
فصل اول: معرفی محصولات کشاورزی ارگانیک
- تعاریف کشاورزی ارگانیک و کشاورزی رایج
- تولید و مصرف انواع محصولات کشاورزی ارگانیک در جهان
- فواید مطرح شده در خصوص مصرف محصولات کشاورزی ارگانیک
- فقدان باقیمانده کود و سموم سنتتیک
- ارزش تغذیه ای بالاتر
- کیفیت حسی بهتر
- دلایل تفاوت و تضاد نتایج تحقیقات علمی دانشمندان در خصوص برخی از فواید مصرف محصولات کشاورزی ارگانیک
- الزامات و شرایط استاندارد مورد نیاز جهت تولید محصولات کشاورزی ارگانیک
- منابع فصل اول
فصل دوم: ملاحظات مطرح شده در خصوص ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
- احتمال خطر حضور مایکوتوکسین ها
- احتمال خطر آلودگی به میکروارگانیسم های بیماریزا
- احتمال خطر باقیمانده سموم آفتکش بیولوژیک
- احتمال خطر حضور باکتری های مقاوم به آنتیبیوتیک
- احتمال خطر سموم گیاهی طبیعی
- احتمال خطر آلودگی به تخم های انگلی
- منابع فصل دوم
فصل سوم: کشت ارگانیک و تغذیه جامعه انسانی
- مسائل مرتبط با امنیت غذایی پایدار در جامعه
پدیده هراس از ترکیبات شیمیایی و تبعات تغذیه ای آن در جامعه - مسائل اجتماعی مرتبط با مصرف محصولات ارگانیک در جامعه
- منابع فصل سوم
فصل چهارم: ارتقاء ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
- ایمنی غذا: مطلق یا نسبی؟
- آموزش مصرف کنندگان در خصوص ملاحظات ایمنی محصولات ارگانیک
- کاربرد فناوری پرتودهی در افزایش ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
- احتمال تقلبات در عرضه و فروش محصولات کشاورزی ارگانیک
- منابع فصل چهارم
- نتیجه گیری و پیشنهادها
- واژه نامه
- نمایه
پیشگفتار:
«کشتی ارگانیک، اساساً مَرکبی استوار و اسبابی صواب برای رساندن مسافران به ساحلی با سفره سالم است و نه عرشه ای برای سوداگری و نه صحنه ای برای صید زر و سیم. تساهل و تسامح در ساخت اصولی سازه های این کشتی و سبک شماری سهم بازرسی های پساپس در راستای شناسایی مخاطرات سفر، سبب سختی و سلب آسایش هم سفران بوده و مستوجب خسران است. پس، سعی مستمر و صادقانه در راه حراست و صیانت شایسته از کشتی ارگانیک و سکنه آن، رسالتی سترگ محسوب می شود که متوجه تمامی دست اندرکاران و سیاست گزاران سبد غذایی، سازمان های عرصه سلامت و صاحبان صنایع ارگانیک به مثابه سکانداران ساعی و ناخدایان دلسوز است.»
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یکی از مهمترین شاخص های رفاه و سلامت جوامع انسانی، بهره مندی از غذای کافی و سالم است و بشر امروز با استفاده از پیشرفت یافته های علمی و کشف حقایق نوین، در جهت افزایش کیفیت و کمیت محصولات غذایی مورد نیاز خود تلاش می کند. همانند بیشتر نقاط جهان، در کشور ما نیز به تقریب کلیه محصولات کشاورزی که به عنوان غذا به مصرف انسان میرسند شامل سه نوع رایج، ارگانیک و تراریخته هستند و بنابراین انجام مطالعات سنجش سلامت روی هر سه حوزه، تمام اقلام سبد غذایی جامعه ایرانی را پوشش می دهد.
در اوایل تیر 1395، برنامه راهبردی «ارزیابی ایمنی محصولات غذایی سه گانه شامل رایج، ارگانیک و تراریخته» به عنوان خط مشی پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به تصویب رسید. به دنبال آن، مشروح کامل این موضوع به دفتر جناب آقای دکتر رضا ملک زاده معاون محترم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد.
اثر حاضر با عنوان «سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک»، تلاشی در جهت تحقق بخشی از اهداف مزبور است. این مجموعه دربرگیرنده چهار فصل اصلی است که به ترتیب عبارتند از:
- معرفی محصولات کشاورزی ارگانیک
- ملاحظات مطرح شده در خصوص ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک
- کشت ارگانیک و تغذیه جامعه انسانی و
- ارتقاء ایمنی محصولات کشاورزی ارگانیک.
همچنین به منظور سهولت در مطالعه متن، در انتهای فصول اصلی سه بخش مجزای دیگر شامل نتیجه گیری و پیشنهادها، واژه نامه و نمایه
تنظیم و مندرج شده اند.
دانشجویان، پژوهشگران، متخصصان، مسئولان و دستاندرکاران حوزه سلامت و امنیت غذایی در کشور مخاطبان گرانقدر این اثر هستند. از خوانندگان ارجمند تمنا میشود به منظور افزایش غنای علمی کار، نواقص احتمالی و خطاهای سهوی را به نحو مقتضی اطلاع دهند تا در چاپ های آتی تصحیح شود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ کشاورزی از دیدگاه بهداشت حرفه ای
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)