رویه ایمنی و HSE تجهیز کارگاه
رویه ایمنی و HSE تجهیز کارگاه
رویه ایمنی و HSE تجهیز کارگاه
فرمت: WORD تعداد صفحات: 32
فهرست:
- مقدمه
- رویه HSE در تجهیز کارگاه
- انعقاد قرارداد با پیمانکاران و واحدهای عملیاتی و خدماتی
- درخواست نیروی HSE و کالاهای HSE
- اطلاعات مهندسی
- تامین منابع اولیه
- تامین سرویس های بهداشتی
- منابع آب آشامیدنی
- آماده سازی
- جانمایی و دسترسی ها
- حمل و نقل
- انبارش
- سیستم درمانی
- سیستم های اطفا حریق
- سیستم های روشنایی
- سیستم های برقی
- سیستم ارتباطی
- سکوهای کاری
- جنبه های HSE در احداث و تجهیز ساختمان ها
- شرایط و ضوابط بهداشتی دستشویی ها
- سرویس های بهداشتی صحرایی
- آشپزخانه
- محل غذا خوری
- انبار مواد غذایی
- یخچال و سرد خانه
- مام / دوش
- مواد زائد
- ماشین آلات
- تجهیزات کار
- تجهیزات برقی
- تجهیزات جوشکاری و برشکاری
- تجهیز واحد HSE
- دفاتر مورد نیاز
- تجهیزات بازرسی تیم HSE
- پیوست ها
- پیوست 1: لیست درخواست خرید مرحله تجهیز کارگاه
- پیوست 2: کیفیت آب مصرفی در کارگاه ها
مقدمه
این دستورالعمل در 18 فصل و 213 ماده به منظور ارائه مشاوره جهت تسهیل در پیاده سازی الزامات قانونی کشوری و سازمانی به ریاست محترم کارگاه شرکت تهران جنوب در پروژه احداث خط لوله در منطقه یاران شمالی با همکاری سرپرستان اجرایی و پشتیبانی و توسط مدیریت HSE شرکت تهران جنوب تهیه و تنظیم گردیده است. مسئولیت اطمینان از جاری سازی این مهم برعهده ریاست کارگاه و ممیزی و نظارت بر انطباق آن برعهده مدیریت HSE شرکت تهران جنوب خواهد بود.
ماده 85 قانون کار: برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تامین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماریهای حرفه ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین می شود. برای کلیه کارگاه ها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.
دستورالعمل HSE پیمانکاران تدوین اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت
HSE Plan شرکت مهندسی و ساختمانی تهران جنوب مصوب سال 1394
رویه HSE در تجهیز کارگاه
عطف به رویه HSE Plan پروژه لازم است تا الزامات HSE در مرحله کارگاه بصورت مشخص تبیین گردد. که شامل مراحل زیر است:
1- قرارداد با تامین کنندگان و شرکت های خدماتی و پیمانکاران جزء
2- درخواست تجهیزات و پرسنل HSE
3- آماده سازی محوطه های عملیاتی
4- استخراج اطلاعات اولیه مهندسی
5- تامین منابع اولیه
6- آماده سازی اولیه سایت و محوطه ها
7- نحوه جانمایی محوطه ها و دسترسی ها
8- حمل و نقل و انبارش
9- آماده سازی سیستم های HSE پایه نظیر سیستم درمانی، اطفا حریق، روشنایی، برق، ارتباطی، سکوهای کاری
10- الزامات HSE ساختمان ها و فضاهای خاص نظیر سرویس ها، غذاخوری، انبارموادغذایی، دپوی زائدات
11- ماشین آلات و تجهیزات کار
12- تجهیز واحد HSE
انعقاد قرارداد با پیمانکاران و واحدهای عملیاتی و خدماتی
- در مرحله تجهیز کارگاه لازم است تا پیش از بکارگیری پیمانکاران و شرکت های خدمات دهنده، تعهدات HSE مورد نیاز در عملیات ها بصورت شفاف به ایشان اعلام و در قراردادهایشان درج گردد.
- تامین PPE لازم، متریال کار در ارتفاع، رعایت ایمنی در احداث کانال ها و گودبرداری ها، ارسال محموله ها با ماشین آلات دارای گواهینامه ایمنی و سلامت از حداقل الزاماتی است که پیمانکاران در مرحله تجهیز کارگاه می بایستی آنرا رعایت نمایند.
- در بخش قراردادها لازم است تا قراردادهای بازرسی ماشین آلات با شرکت رده بندی واجد صلاحیت جهت بازرسی تجهیزات، صدور کاردکس و صدور پلاک HSE منعقد گردد.
- قرارداد انجام معاینات شغلی بدو و حین استخدام با پزشک و یا مرکز مجاز از دیگر قراردادهایی است که لازم است تا در مرحله تجهیز کارگاه منعقد گردد.
2. درخواست نیروی HSE و کالاهای HSE
5. پیش از اقدام به تجهیز کارگاه لازم است تا هماهنگی لازم با مدیریت HSE شرکت جهت معرفی سازمان و نفرات HSE مستقر در پروژه به عمل آید.
6. در ابتدای آغاز به کار مرحله تجهیز کارگاه لازم است تا درخواست های HSE پروژه مطابق پیوست 1، برای خرید ارسال گردد.
7. حضور حداقل یک نفر HSE و یک نفر بهیار در مرحله تجهیز کارگاه ضروری است.
3. اطلاعات مهندسی
8. در مرحله تجهیز کارگاه لازم است تا یک نسخه از نقشه های و اطلاعات زیر دراختیار واحد HSE قرار گیرد:
- نقشه مکانیک خاک محل انبارش لوله ها و یا انجام حفاری ها که در آن طبقه بندی خاک ها به لحاظ مقاومت بارگذاری آن مشخص شده باشد.
- نقشه پروفایل مسیر که در آن شیب طبیعی زمین و شیب Right of way مشخص شده باشد.
- نقشه خطوط زنده و غیرزنده گاز، برق، آب، مخابرات در مسیر حرکت حفاری
- نقشه مسیر دسترسی و مقاومت مسیر در مجاورت کانال ها، مسیل ها و پل ها برای ارزیابی ایمنی در بخش لجستیک حمل قطعات و بارها
4. تامین منابع اولیه
9. در مرحله تجهیز کارگاه لازم است تا منابع تامین برق، سوخت، آب و خدمات اضطراری مشخص شود. جزئیات تعیین میزان نیاز به منابع بایستی به گونه ای باشد که علاوه بر رفع نیاز جاری کارگاه، پاسخگوی نیازهای شرایط اضطراری را نیز بنماید.
10. در کارگاه لازم است تا دیزل ژنراتورهای در نظر گرفته شده در داخل دیزل روم ها بصورت استاندارد و با رعایت الزامات HSE تعبیه و بکارگرفته شوند. درمورد کارگاه های سیار این دیزل ها می بایستی بر روی شاسی چرخدار به گونه ای ایمن و در زیر سایه بان مناسب نصب و مورد استفاده قرار گیرند.
11. منابع آب در کارگاه های ثابت بهتر است از نوع منابع هوایی باشد تا در زمان قطع برق، سیستم آبرسانی متوقف نگردد. همچنین حجم ذخیره آب مورد نیاز آتش نشانی در برآورد حجم منبع آب، می بایستی لحاظ گردد.
12. در کارگاه لازم است تا جهت تامین و توزیع سوخت اقدام به احداث جایگاه سوخت گیری از طریق احداث پمپ های انتقال و راه اندازی کامل سیستم ارتینگ به انجام رسد. محوطه جایگاه سوخت گیری می بایستی مجزا از دسترسی عمومی بوده و سیستم اطفا حریق مناسب برای آن آن در نظر گرفته شود.
13. تامین متریال داربست بندی پیش از آغاز مرحله تجهیز کارگاه از ضروریات می باشد تا از مخاطرات کار در ارتفاع در مرحله تجهیز کارگاه جلوگیری شود.
14. در کارگاه لازم است تا به مقدار کافی کپسول های اطفا، سیلندرهای گاز مورد تایید (گواهی تست بدنه داشته باشند)، تجهیزات کمک باربرداری سالم وجود داشته باشد.
4.1. تامین سرویس های بهداشتی
15. تعداد سرویس های بهداشتی با توجه به تعداد شاغلین به شرح ذیل خواهد بود:
- حداقل 1 دستشویی – برای 15 نفر
- حداقل 2 دستشویی – برای 30 نفر
- حداقل 3 دستشویی – برای 50 نفر
- حداقل 4 دستشویی – برای 75 نفر
- حداقل 5 دستشویی – برای 100 نفر
- بیش از 100 نفر، 1 دستشویی به ازای هر 25 نفر
16. در هر کارگاه لازم است تا یک فضای مناسب برای ادای فرایض و نماز در نظر گرفته شود.
4.2. منابع آب آشامیدنی
17. در هریک از مناطق عملیاتی لازم است تا یک منبع آب به حجم روزانه معادل سرانه 4 لیتر آب شرب به ازاء هر یک از نفرات اجرایی جهت خوردن و شستن دست و صورت در نظر گرفته شود. این منبع ها لازم است بصورت پلاستیکی و سفید رنگ بوده که برروی چهارپایه محکم بگونه ای نصب گردند که ارتفاع شیر آب برداشت آن در فاصله 30 تا 50 سانتیمتری از سطح زمین باشد.
18. محل نصب منبع آب می بایستی از کانال ها، تاسیسات برقی و معابر حداقل 10 متر فاصله داشته باشد. و خروجی فاضلاب آن به شیوه درستی جهت آبیاری فضای سبز مجاور هدایت گردد. در قسمت ریزش آب می بایستی یک کانال کنترل و جمع آوری آب که حدود 15 سانتیمتر از سطح زمین بالاتر باشد، ایجاد گردد. در کارگاه های خط لوله، این منبع آب می بایستی با تانکر مناسب جایگزین گردد.
19. استاندارد کیفیت آب آشامیدنی کارگاه مطابق آنالیز ارائه شده در پیوست شماره 2 باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)