روش های جهت تقسیم بندی افت شنوایی
روش های جهت تقسیم بندی افت شنوایی
روش های جهت تقسیم بندی افت شنوایی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 9
با توجه به اینکه در اکثر منابع موجود تقسیم بندی افت شنوایی بر اساس فرکانس های 500 تا 2000 هرتز می باشد و نمی توان از این تقسیم بندی در جهت تقسیم بندی افت شنوایی ناشی از سر و صدای شغلی استفاده کرد، (زیرا همانطور که می دانیم افت شنوایی ناشی از سر و صدای محیط کار ابتدا در فرکانس 4000 هرتز نمایان می شو ) به جهت قرار دادن میزان افت ناشی از سر و صدای محیط کار در تقسیم بندی خفیف، متوسط و یا شدید باید روشی در اختیار داشت که این تقسیم بندی را بر اساس فرکانس 4000 هرتز در اختیار ما قرار دهد.
طبق بررسی های به عمل آمده این تقسیم بندی فقط در کتاب بیماریهای ناشی از کار دکتر صمد قضایی موجود بود که در ادامه چگونگی این تقسیم بندی جهت آشنایی همکاران محترم آمده است:
ادیوگرام تونال در کری های شغلی (ناشی از سروصدا)
خط الف: مرحله شروع که نقصان شنوایی ناشی از خستگی گوش بوده و برگشت پذیر است
خط ب: مرحله اول که نقصان شنوایی کاملا مخفی و نامعلوم است
خط ج: مرحله دوم که نقصان شنوایی با اشکال درک مکالمات آهسته همراه است.
خط د: مرحله سوم که نقصان شنوایی معلوم و مشخص است.
منطقه مخطط بین فرکانسهای 500 و 2000 منطقه مکالمه ای می باشد توضیح: در این ادیوگرام افت شنوایی تا 40 دسی بل بین فرکانس های 2000 هرتز و 8000 هرتز مشاهده می شود اما در منطقه مکالمه که بین فرکانسهای 500 و 2000 می باشد دیده نمی شود. می توان چنین نتیجه گرفت افرادی که در معرض سروصدای غیر مجاز قرار دارند ابتدا در فرکانس های حدود 4000 هرتز به بالا به افت شنوایی دچار می شوند و تا افت شنوایی به منطقه مکالمه سرایت نکرده شخص مشکلی در مکالمه نخواهد داشت ( خط ی). اما اگر مواجهه سروصدا ادامه پیدا کند افت شنوایی به مرور زمان با توجه به میزان تماس، به فرکانس های پائینتر رسیده تا اینکه منطقه مکالمه را مورد هجوم قرار می دهد (خط ج). در این شرایط شخص از شنیدن محروم می شود مگر با داد زدن و فریاد کشیدن. در صورت ادامه این تماسها با سروصدا، شخص به افت شنوایی در فرکانس های پائینتر از 500 هرتز دچار می شود (خط د).
در نهایت کری مطلق برای همیشه گریبانگیر او خواهد شد که هیچ درمانی ندارد.
به جهت آشنایی بیشتر با این موضوع به پیوست یک نمونه عملی از این روش تقدیم حضور می گردد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بررسی میزان مواجهه صوتی و افت دائم شنوایی کارگران با TBM) Task Base Method)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)