راههای مقابله با گرمازدگی در محیط کار
راههای مقابله با گرمازدگی در محیط کار
راههای مقابله با گرمازدگی در محیط کار
کار در خلال تابستان و در فضای باز بویژه وقتی درجه حرارت محیط به بالاترین حد خود می رسد بسیار طاقت فرساست. درجه حرارت بالا، رطوبت زیاد به همراه کار فیزیکی سنگین، امکان ابتلاء به بیماری های مرتبط با کار در برابر گرما را افزایش می دهد.
گرمازدگی و گرما گرفتگی ( غش در اثر گرما ) شدیدترین بیماریها از نوع گرمای القائی هستند. اگر گرمازدگی فورا معالجه نگردد، ممکن است به گرما گرفتگی و یا حتی به مرگ منتهی گردد.
کارگران ساختمانی بدلیل فعالیت شدید، کار در اطاقک های بدون گردش هوا، و یا کار در فضای بازبه مدت طولانی، بیشتر در معرض بیماریهای ناشی از گرما قرار دارند.
کارفرمایان و کارگران ( همکاران )، می بایست علائم عمومی ناشی از گرمازدگی را بشناسند. شخص گرمازده دچار عرق ریزی، تهوع، احساس کوفتگی و خستگی شدید و سر درد و یا سرگیجه خواهد شد. همچنین ممکن است شخص گرمازده، رنگ پریده و درجه حرارت معمولی و یا کمی بالاتر از حد معمول داشته باشد .
برای کمک به کارگران گرمازده می بایست :
- آنان را به محل خنک انتقال داده و نباید آنها را تنها رها کرد . در صور تیکه احساس سرگیجه دارند می بایست آنها را به پشت خوابانده، حدود 6 تا 8 اینچ پاهایشان را به طرف بالا نگه داشته و اگر در این حالت دچار شکم درد شدند ، به پهلو خوابانده شوند .
- در صورت داشتن لباسهای ضخیم آنها را خارج نمود .
- در صورتیکه در ناحیه شکم احساس درد نمی کنند هر 15 دقیقه یک فنجان آب خنک به آنان بنوشانید .
- بوسیله بادبزن شخص گرمازده را خنک نگه داشته و برای خنک کردن پوست بدن می توان از اسپری آب یخ یا مرطوب کردن لباسهایشان استفاده کرد .
- اگر ظرف چند دقیقه وضعیت بهتری پیدا نکردند، به اورژانس اطلاع دهید .
کارگرانی که داروی معینی مصرف می کنند بیشتر در معرض ابتلاء به گرمازدگی می باشند . بنابراین لازم است این کارگران توسط پزشک ، کنترل و آزمایش گردند. کارگرانی که سابقه کرمازدگی داشته یا مجبور به پوشیدن وسایل و تجهیزات حفاظت فردی می باشند نیز بیشتر در معرض خطر قرار دارند .
اگر گرمازدگی با بی توجهی مواجه شده و یا معالجه نگرددبه گرما گرفتگی و یا حتی مرگ منجر می شود. گرما گرفتگی ( غش در اثر گرما ) وضعیت بحرانی تر از گرمازدگی بدنبال دارد . واکنش هائی که بدن در برابر گرماگرفتگی از خود نشان میدهد شامل این موارد است : رنگ پریدگی پوست ( بدون عرق ریزی) ، قرمزی پوست (شبیه آفتاب سوختگی)، احساس سوزش یا خارش، بی حوصلگی، گیجی و سراسیمگی ( به نحوی که شخص به دستورات شفاهی واکنش نشان نمی دهد )
برای مقابله با گرماگرفتگی همان مراحل ذکر شده در مورد گرمازدگی را می بایست دنبال کرد . علاوه برآن چند اختلاف در انجام کمکهای اولیه بشرخ ذیل وجود دارد :
- فورا با اورژانس تماس بکیرید .
- شخص را در محل خنک قرار داده و اشیاء خطرناک را از اطراف او دور کنید .
- بسته های یخ را یافته و آنها را زیر بغل و کشاله ران قرار دهید .
برای رسیدن به وضعیت ایده آل بمنظور جلوگیری از بروز بیماریهای ناشی از گرمای محیط و محافظت کارگران لازم است :
- کارگران علائم و نشانه های بیماریهای ناشی از گرما را شناخته و می بایست راههای کمک به همکاران خود را بلد باشند .
- فعالیتهای سنگین و فشرده را در خلال ساعات خنک روز انجام دهند .
- با تغییرات گرما ، دامنه فعالیتهای کاری را افزایش دهید .
- برای آشکار شدن نشانه های گرمائی ، با دیگر همکاران ، در کنارهم کار کنید .
- از لباس روشن ، گشاد ، و راحت استفاده کنید .
- آب سرد زیاد بنوشید. ( هر 15 تا 20 دقیقه یک فنجان )
- از استراحت های کوتاه ، در فضای خنک و در سایه ، بصورت مکرر برای خنک کردن بدن استفاده کنید .
- از خوردن غذاهای سنگین ، قبل از فعالیت در محیط با درجه حرارت بالا جلوگیری کنید .
- از نوشیدن نوشابه های محتوی کافئین و الکل اجتناب کنید. (این نوشابه ها باعث از دست رفتن آب بدن شده و احتمال بروز بیماریهای ناشی از گرما را افزایش می دهد .)
خلاصه ای از مطالب در قالب اینفوگرافیک:
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)