تهویه در آشپزخانه

راهنمای سیستم تهویه در آشپزخانه

راهنمای سیستم تهویه در آشپزخانه

موضوعات مهم مقاله:

  1. فیلترهای بافل

  2. اگزاتورهای متحرک

  3. اگزاتورهای ثابت

  4. انواع هود

  5. یکپارچه سازی سیستم ها و توازن

  6. سیستم تهویه, گرمایش و خنک کننده

  7. هودهای آشپزخانه

  8. هودهایی با مقررات ترکیب کردن هوا

  9. محاسبات و جداول طراحی هود آشپزخانه

این مقاله ترجمه شده یک مقاله خارجی است که در بعضی از جاها لازم است که جمله را دوبار بخوانید ولی در کل نکات مفیدی را دارد که باعث شد بعنوان یک مقاله در اینجا قرار دهم. توضیحات مختصری از مقاله را در زیر می توانید مطالعه کنید.

تهویه آشپزخانه کاربردی پیچیده از سیستم تهویه مطبوع است. طراحی سیستم تهویه آشپزخانه شامل جنبه‌های تهویه هوا, ایمنی حریق, تهویه, توزیع هوا, تجهیزات غذا و سیرویس راه اندازی می باشد. سیستم تهویه آشپزخانه در ساختمان حداقل به دو دلیل ارائه شده است اول برای ارائه ماهیت راحت و دوم به منظور ارتقاء ایمنی افراد شاغل در آشپزخانه و سایر مشاغل در ساختمانهای دیگر است.

بدیهی است که سیستم تهویه آشپزخانه می‌توانند بر وضعیت دما و رطوبت آشپزخانه تاثیر بگذارد.

راحتی در این زمینه معنی متفاوت دارد زیر بستگی به آب و هوای محلی دارد که برخی از آشپزخانه ها مطبوع نیست.

سیستم تهویه همچنین می تواند بر روی شرایط آکوستیک آشپزخانه تاثیر گذار باشد.

تقریبا محور سیستم تهویه هر آشپزخانه‌ای خروجی هود می باشد که در درجه اول برای حذف پساب اشپزخانه استفاده می شود. پساب شامل گازها, مایعات و جامدات  تولید شده طی روند پخت و پز است.

این آلودگی باید هم برای ایمنی با هم برای راحتی حذف شود. پساب می تواند به  سادگی از محدوده  آزار دهنده به طور بالقوه تهدید کننده حیات و تحت برخی شرایط قابل اشتعال درآید. نه تنها خروجی هود به تنهایی برای عملکرد موثر تهویه آشپزخانه مهم است بلکه تجهیزات سرویس غذا, مرتب و هماهنگ با هودها تا حد زیادی بر روی ارزش تهویه آشپزخانه تاثیر می گذارد.

طراحان سیستم تهویه مطبوع غالبا درگیر برنامه کاربردهای تجاری آشپزخانه هستند که در آنها مقدار زیادی چربی, بخار آب در طی پخت و پز و پساب تولید می شود. در آشپزخانه‌های  مسکونی به طور معمول از نوع متفاوتی از هود استفاده می شود مقدار چربی تولید شده در کاربرد خانگی به طور قابل توجهی کمتر از کاربرد تجاری است که سالم تر است و خطر آتش سوزی در آنها بسیار کمتر است.

در بسیاری از موارد شاخه های هود به انتخاب هود و فاکتورهای زیادی بستگی دارد. انواع هودها بر اساس چربی‌های دستی و چربی های غیر دستی تقسیم بندی شده اند. اگرچه همه مدل ها شامل کدهای 1 و 2 نمی شوند.  نوع یک هودها برای حذف چربی و دود و نوع دوم برای موارد دیگر استفاده می شود.

هود نوع یک دارای دو نوع فیلتر است که یکی برای حذف چربی ها و دیگری بعنوان تجهیزات شناسایی حریق عمل می کند.

این نوع هود ها بیشتر در رستوران هایی که دارای کوره و کتری بخار هستند استفاده می شود و نوع 2 به صورت عمومی برای جمع اوری و حذف رطوبت, بخار, حرارت و بو کاربرد دارد.

ادامه مقاله را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.

دانلود
لطفا ابتدا در سایت ثبت نام کنید
ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید
مشخصات فایل
VIP
منبع

حتما بخوانید:

⇐ آشنایی با اصول تهویه و بهداشت هوا در بیمارستان

⇐ مجموعه جزوات تهویه دکتر محمد جواد جعفری

⇐ تهویه صنعتی عمومی General Undustrial Ventilation

⇐ اصول عمومی تهویه General Principles Ventilation

راهنمای سیستم تهویه در آشپزخانه
رتبه 4 از بین 1 رای

متولد آذر 1369. کارشناس بهداشت حرفه اي ناپیوسته از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشم. باتوجه به پراکندگی موضوعات تصمیم به راه اندازی این سایت گرفته ام و در این راستا به یاری همه مهندسین نیازمندم. انشا... بتوانیم به کمک همه، سایت پر محتوایی برای همکاران داشته باشیم.
با عضویت در خبرنامه ایمیلی جدیدترین مطالب را در ایمیل تان دریافت کنید. اعضاء خبرنامه و صفحات اجتماعی ACGIH از امکانات ویژه ای برخوردار خواهند شد !!! تعداد افراد فیدبرنر
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *