خودروهای حادثه ساز و ساختارها و تکنیک های مورد استفاده در صحنه تصادفات
خودروهای حادثه ساز و ساختارها و تکنیک های مورد استفاده در صحنه تصادفات
خودروهای حادثه ساز و ساختارها و تکنیک های مورد استفاده در صحنه تصادفات
فهرست:
- ایمنی در عملیات
- شناخت حادثه سازها (خودروها)
- شناخت امکانات تجهیزات و ادوات مورد استفاده
- چه ساختار و تاکتیکی را باید بکار بگیریم؟
- از چه تکنیک هایی باید استفاده کنیم؟
به منظور انجام امداد و نجات به صورت اصولی در صحنه تصادفات و به کارگیری روش مناسب و منطبق با شرایط حادثه مباحث زیر میبایست به درستی شناخته شوند.
۱-۱ ایمنی در عملیات
در تمام فعالیت هایی که در حرفه آتش نشانی انجام میگیرد حتی اگر ذکر هم نشود اولین اولویت رعایت مسایل ایمنی برای حفظ سلامتی نفرات است امداد و نجات در تصادفات نیز از این قاعده کلی مستثنی نمی باشد.
۲-۱ شناخت حادثه سازها
خودروها بررسی ساختمان خودروها و وسایل نقلیه و معرفی اجزای آنها اولویت بعدی است زیرا باید بدانیم در مواقع حادثه با چه خطراتی مواجه هستیم و چگونه و از چه راه هایی می توان به مصدوم دسترسی پیدا کرد و وی را نجات داد.
۳-۱- شناخت امکانات تجهیزات و ادوات مورد استفاده
تجهیزات و وسایلی که در اختیار داریم به عنوان امکانات و توانایی های ما برای مقابله با حادثه و نجات فرد یا افراد به تله افتاده مورد استفاده قرار می گیرند. باید این تجهیزات بدرستی شناخته شوند و نحوه بکار گیری صحیح آنها را بدانیم و از محدودیت ها و قابلیت های آنها نیز آگاه باشیم
۴-۱ چه ساختار و تاکتیکی را باید بکار بگیریم
برای وارد شدن به صحنه حادثه لازمست که بدانیم اولویت ها در کل صحنه حادثه چیست و به عبارت دیگر چه تاکتیکی را با توجه به شرایط حادثه در پیش رو داریم.
۵-۱ از چه تکنیک هایی باید استفاده کنیم
شناخت تکنیک ها و روش های نجات مصدومین پس از موارد بالا مطرح می گردد. این تکنیک ها در مورد خودروهای سبک و سنگین با یکدیگر تفاوت دارند. در این مجموعه در مورد امداد رسانی در صحنه حوادث خودروهای سبک بحث می شود. تفاوت های عمده ای در مورد امداد و نجات خودروهای سنگین وجود دارد که با توجه به گستردگی بحث به ذکر کلیاتی در مورد آن بسنده می کنیم.
تسلط بر پنج مورد معرفی شده موجب انجام عملیات به نحوه صحیح و مناسب می شوند زیرا تصادفات خودرویی مانند یکدیگر هستند و در مورد تصادفات مختلف، عواملی که موجب تفاوت می شوند عبارتند از:
- نوع و تعداد خودروهایی که با یکدیگر تصادف نموده اند.
- محل های برخورد خودروها با یکدیگر
- تعداد و موقعیت مصدومین
- خطرات و تهدیدات موجود در حوالی صحنه حادثه
چهار عامل فوق، روش های امداد و نجات (Techniques) و فرآیندی (Tactics) که در صحنه حادثه می بایست بکار گرفته شوند را مشخص می نمایند
تذکر (۱): منظور از امداد و نجات مصدومین خارج نمودن آنها از داخل خودرو میباشد. طریقه انجام امدادهای پزشکی (MS) یا کمک های اولیه (First Aid) در اینجا مورد نظر نیست عدم بحث در مورد این موضوع به این معنا نیست که لزومی بر فراگیری روش های انجام کمک های اولیه نمی باشد بلکه دقیقا این مبحث از ضرورتهایی ست که آتش نشانان می بایست به آن مسلط باشند زیرا نجات جان افراد مهمترین ماموریت تیمهای آتش نشانی است
تذکر (۲) مراقبت و نگهداری مناسب از تجهیزات و وسایل بر حسب توصیه سازنده می بایست انجام شود تا از آماده بکار بودن آنها همیشه اطمینان کافی وجود داشته باشد. همیشه دستگاه ها قبل از ورود به صحنه حادثه میبایست تست گردند و سپس وارد صحنه گردند.
حتما بخوانید:
⇐ اصول امداد و نجات در حوادث جاده ای
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)