• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولاتی که خریدم!
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو

خانه | انواع بهداشت | بهداشت تغذیه | خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ

خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ

خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: بهداشت تغذیهلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=536

خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ

0 دیدگاه/در بهداشت تغذیه/توسط Sirvan Sheikhi

خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ

خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ

 

مقدمه:

همه ما بارها شنیده ایم که نوشابه های گازدار برای سلامتی مضر است، اما معمولا بی توجه از کنار این شنیده ها می گذریم و گویا نمی خواهیم تحت هیچ شرایطی آن را از سفره رنگین غذایی مان حذف کنیم.

البته این ماجرا وقتی شکل جدی تری به خود می گیرد که بدانیم براساس آمارهای موجود و رسمی، میزان مصرف نوشابه های گازدار در ایران، بالاترین میزان سرانه مصرف در جهان است. به عبارتی براساس آمار موجود، میانگین مصرف نوشابه های گازدار در دنیا برای هر فرد ١٠ لیتر و در کشور ما، بیشتر از ٤٢ لیتر برای هر فرد است یعنی چیزی حدود ٤ برابر دیگر کشورها ( اگر جمعیت کشور را ٧٠ میلیون نفر در نظر بگیریم تقریبا می شود سالانه ٢ میلیارد و نهصد و چهل میلیون لیتر ).

مصرف فراوان نوشابه های گازدار آسیب های فراوانی به سلامت جسمی مردم وارد می کند به نحوی که به دلیل نابودی کلسیم موجود در بدن و مصرف نکردن لبنیات خصوصا شیر و دوغ در ایران بیش از ٥ میلیون نفر مبتلا به بیماری مرگبار اما خاموش پوکی استخوان می باشند و از هر ١٠٠ زن ایرانی بالای ٥٠ سال، ٧٠ نفر دچار عارضه پوکی استخوان اند.

مضرات مصرف نوشابه های گازدار

1- پوسيدگي دندانها:

تمام نوشابه هاي گازدار خاصيت اسيدي داشته و سبب فرسايش ميناي دندانها مي گردند. همچنين ميزان قند بالاي اينگونه مـحصولات پوسيدگي دندانها را تسريع مي كند.

 2- چاقي:

نوشابه هاي گازدار عمدتاً از آب تصفيه شده، افزودنيهاي مصنوعي و شكر تصفيه شده تهيه مي گردند. بنابراين فاقد هرگونه ارزش تغذيه اي بوده و تنها به خاطر ميزان قند بالايشان داراي كالري زيادي مي باشند كه سبب چاقي در فرد

مصرف كننده مي گردند. در نوشابه هاي رژيمي نيز جاي شكر معمولي از آسپارتام استفاده مي كنند كه در ضمن آنكه يك ماده اشتها آور مي باشد براي سلامتي نيز مضر بوده و مصـرف آن ميگرن، سرگيجه و كاهش توان حافظه را بدنبال دارد.

3- سوء تغذيه:

PH نوشابه هاي گازدار بين 5/2 تا 5/3 مي باشد كه موجب پديد آمدن محيطي اسيدي در معده مي شوند. در تمام مسير سيستم گوارش، تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنين محيط اسيدي مي باشد. اما در ديگر اعضاي سيستم گوارش بدن، مانند دهان، گلو و مري در پي مصرف نوشابه هاي گازدار محيط اسيدي ناهنجاري ايجاد مي گردد. چرا كه مخاط دهان، گلو و مري بسيار در برابر اسيد حساس و آسيب پذير مي باشند.

اسيد فسفريك موجود در اين نوشابه ها نيز با رقابت با اسيد هيدروكلريك معده، عملكرد صحيح معده را تحت تاثير قرار مي دهد. هنگامي كه معده ناكارآمد مي گردد غذاي مصرفي گوارش نيافته باقي مانده و سبب سوء هاضمه و نفخ مي شود. افرادي كه از زخم معده و سوزش سر سينه رنج مي برند بايد از مصرف نوشابه هاي گازدار جدا خودداري كنند.

4- تاثير بروي كليه ها:

هنگامي كه ميزان اسيد فسفريك خون افزايش مي يابد كليه ها قادر بدفع سريع آن نمي باشند بنابراين فشار مضاعفي بروي كليه ها تحميل مي گردد. مصرف نوشابه هاي گازدار سبب مي شود تا كلسيم از استخوانها برداشته شده و درون خون جريان يابد اين امر موجب رسوب كلسيم اضافي در كليه ها گرديده كه در نهايت منجر به سنگ كليه مي گردد.

5- تاثير بروي پوست:

خونِ اسيدي بروي عملكرد گلوتايتون تاثير ميگذراد. گلوتايتون يك آنزيم با خاصيت آنتي اكسيداني مي باشد. علاوه بر آن نوشابه هاي گازدار فاقد هرگونه مواد معدني و ويتامين مي باشند. افرادي كه نوشابه مصرف مي كنند معمولا مصرف آب ميوه، شير و حتي آب را كاهش مي دهند و بدن خود را از ويتامين ها و مواد معدني كه براي سلامتي پوست ضروري مي باشند محروم مي سازند. بنابراين پوستشان بيشتر دچار چين و چروك مي شود.

6- تاثير بروي استخوانها:

اسيد فسفريك موجود در نوشابه هاي گازدار ماده اي بسيار سمي مي باشد. در صنعت از اسيد فسفريك بعنوان سختي گير آب استفاده مي گردد. به اين طريق كه اسيد فسفريك سبب زدودن كلسيم و منيزيوم از آب سخت مي گردد. اسيد فسفريك در بدن نيز داراي عملكرد مشابهي مي باشد. يعني يون كلسيم را از استخوانها بر داشته و پوكي استخوانها را سبب مي گردد.

به نوشابه هاي گازدار عمدتاً كافئين افزوده مي شود. كافئين موجود در نوشابه هاي گازدار با سرعت بيشتري نسبت به ديگر نوشيدني هاي حاوي كافئين مانند قهوه و چاي، جذب بدن مي گردد. كافئين سبب برهم خوردن نظم خواب شده، علايم پيش از قاعدگي را تشديد كرده و سبب كم آبي در بدن مي گردد.

جدول مقایسه ارزش غذایی یک لیتر دوغ و یک لیتر نوشابه

دوغ

مواد غذایی نوشابه
۱۷ پروتئین (گرم)

صفر

دوغ

۱۰

چربی(گرم)

نوشابه

صفر

6/0

فسفر (گرم) صفر
47/0 کلسیم (گرم)

صفر

06/0-6/0

ویتامین  A ( میلی گرم )

صفر

02/0

ویتامین B1 ( میلی گرم )

صفر

8/0

ویتامین B2 (میلی گرم ) صفر
جزئی ویتامین D (میلی گرم)

صفر

۲۵

قند ( گرم ) 104
۹۴۵ آب ( سی سی )

۸94

ندارد

مواد نگهدارنده

دارد

260

انرژی (کیلو کالری)

403

  • نكته آخر

به خاطر داشته باشيد كه بيماريها يك شبه پديدار نمي گردند بلكه در طي سالها بر اثر پيروي از رژيم هاي غذايي نامناسب ايجاد مي شوند. بنابراين مصرف نوشابه هاي گازدار را به حداقل ممكن رسانده و در عوض به نوشيدن آب، دوغ و آب ميوه هاي طبيعي روي آوريد.

 

  • هرگونه سوالی در رابطه با خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

    هر مطلبی لازم داشتید, کافیه سفارش دهید تا در سایت قرار گیرد.

حتما بخوانید:

⇐ وقتی یک نوشابه میخوری !

⇐ لپتوسپیروزیس در کنسرو، قوطی و نوشابه های گازدار

 

برچسب ها: خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ
3.5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک گذاری این نوشته
  • اشتراک گذاری در Facebook
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • اشتراک گذاری در واتس اپ
  • اشتراک گذاری در LinkedIn
  • اشتراک گذاری در Reddit
  • اشتراک گذاری با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2013/01/18973_orig.jpg 311 550 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2013-01-27 00:08:372018-10-26 17:29:01خواص و مضرات و تفاوت های نوشابه و دوغ
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

ورود
عضویت

دسته‌ها

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران autumnsh
  • آواتار کاربران Ahmad 1995
  • آواتار کاربران Mansor1373
  • آواتار کاربران Javad.a
  • آواتار کاربران akbaraskarihse
  • آواتار کاربران Mehrnazparpaei
  • آواتار کاربران tonibein
  • آواتار کاربران amirkhan
  • آواتار کاربران ali_rhd
  • آواتار کاربران bochaghchii

تعداد کاربران ویژه: 22673

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • جزوات و سوالات تستی آزمون استخدامی
  • اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه





تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارسال مطلب
  • ارتباط با ما
  • درباره ما و قوانین سایت
اسکرول به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 18219 نفری مهندسین سایت بپیوندید
:معادله را حل کنید + =
هر مشکلی در فرایند ثبت نام داشتید از طریق پیامک به شماره 09338413734 اطلاع دهید. (از مرورگرهای کروم و موزیلا استفاده کنید)

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم. ایمیل بازیابی معمولا به پوشه SPAM فرستاده می شود.

:معادله را حل کنید + =

برگشت برای ورود به سایت