• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • انجمن
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولات
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
    • سفارش ترجمه
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو
خانه عوامل زیان آور محیط کار عوامل فیزیکی زیان آور محیط کار خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو
تاثیر میدان مغناطیسی بر بدن انسان

خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: عوامل فیزیکی زیان آور محیط کارلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=834

خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو

2013-05-01/0 نظرها/در عوامل فیزیکی زیان آور محیط کار /توسط Sirvan Sheikhi/لینک کوتاه https://acgih.ir/?p=834

خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو

خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو

1-مایکروویو چیست؟

مایکروویو جزء امواج الکترو مغناطیسی است (مانند نور) که فرکانس امواج آن بسیار بالا است (فرکانس امواج مایکروویو خانگی 2450 میلیون هرتز است)

2- مایکروویو چگونه باعث گرم شدن می شود؟

موادی توسط پرتوهای مایکروویو گرم می شوند که قادر باشند این امواج را جذب نمایند , و موادی پرتوهای مایکروویو را جذب می کنند که دارای رطوبت یا آب باشند پس فلزات، شیشه و پلاستیک و غیره که فاقد رطوبت باشند , توسط مایکروویو گرم نمی شوند.

بنابراین در فرهای مایکروویو تنها مواد غذائی گرم می شوند، به این مفهوم که با نفوذ پرتوهای مایکروویو در غذا، مولکول های آب موجود در غذا متناسب با فرکانس امواج ورودی نوسان می کنند که در اثر این نوسانات بین مولکول ها  اصطکاک ایجاد می شود و این اصطکاک موجب تولید گرما می شود. گرمای تولید شده بستگی به مقدار آب موجود در ماده غذائی دارد. پس هر چه ماده غذائی آب بیشتری داشته باشد در فر مایکروویو زودتر پخته می شود. ( به همین دلیل سبزیجات در فرهای مایکروویو سریعتر میپزند)

3- دستگاه فر مایکروویو چگونه کار می کند؟

در فرهای مایکروویو برق ورودی که 220 ولت است توسط یک مبدل ولتاژ به برق 3000 تا 4000 ولت تبدیل می شود, سپس قطعه ای به نام مگنترون با دریافت این ولتاژ بالا، امواج مایکروویو را به فرکانس 2350 میلیون هرتز تولید می کند. این امواج توسط لوله های خاصی به نام موج بر به داخل محفظه فر هدایت و در آن ساطع می شود. موج ساطع شده در صورت برخورد با مواد غذائی جذب و تبدیل به حرارت می شود.

4- پرتوهای مایکروویو برای انسان چه خطراتی دارد؟

امواج مایکروویو قادرند در بافت های بدن انسان نیز مانند مواد غذائی تولید گرما کنند، که در این صورت باعث سوختگی می شوند.

عوارض برخورد با امواج مایکروویو عبارتد از :

  • عدسی چشم ها به گرما بسیار حساسند، بنابراین پرتوگیری دائم با پرتوهای مایکروویو می تواند سبب آب مروارید گردد.
  • این پرتوها می توانند باعث کشته شدن اسپرم در مردان و ناباروری موقت آنها گردد.
  • بدن انسان با قرار گرفتن در میدان های مایکروویو از خود واکنش نشان می دهد و مانند زمانی عمل می کند که در شرف بیماری است.
  • تاکنون به درستی مشخص نشده است که چه مقدار از امواج مایکروویو برای انسان خطر ندارد، بنابراین ” از پرتو گیری غیر ضروری” اجتناب کنید
    حساسترین قسمت های بدن در برابر پرتوهای مایکروویو عبارتند از عدسی چشم، روده، مثانه و غدد جنسی مردان.

5- مزایای فرهای مایکروویو چیست؟

  • انرژی پرتوهای مایکروویو تنها توسط مواد غذائی به حرارت تبدیل می شود.
  • غذای طبخ شده در فر مایکروویو خاصیت رادیواکتیویته ندارد.
  • گرم شدن شیر و غذا توسط فرهای مایکروویو این مزیت را دارد که به قند و پروتئین موجود آنها آسیب نمی رسد و همچنین ویتامین ها نیز کمتر از بین میروند.
  • مدت زمان طبخ غذا در فرهای مایکروویو کوتاه است.
  • در استفاده از فرهای مایکروویو افزودن آب به مواد غذائی ضروری نمی باشد.
  • اتلاف انرژی در فرهای مایکروویو بسیار کمتر از فرهای معمولی است.

6- محدودیت های استفاده از فرهای مایکروویو در طبخ غذا

  • مواد غذائی که قرار است زمان زیادی نگهداری شود بهتر است با فرهای مایکروویو طبخ نشود .
  • گاهی غذا در فرهای مایکروویو همگن و یکدست پخته نمی شود و در نتیجه ممکن است برخی نقاط از مواد غذائی سرد یا نیمه پخته باقی بماند، لذا برای پخت همگن، اغلب لازم است غذا را برگردانید و یا به هم بزنید.
  • حتی الامکان غذا را در ظرف های درب دار طبخ نمائید.
  • درب ظروف بایستی طوری باشد که بخار به آرامی از آن خارج شود.
  • اگر روی ظروف را با پوشش مخصوص می پوشانید بایستی پوشش را سوراخ سوراخ نموده تا امکان خروج بخار وجود داشته باشد.
  • هر چند وقت یک بار غذا را به هم زده و یا آنرا زیر و رو کنید.
  • قطعه های بزرگ گوشت را با توان 100% طبخ ننمائید؛ بهتر است این قطعات را با توان 50% و در زمان طولانی تر طبخ کنید.
  • مرغ و ماکیان درسته را در فرهای مایکروویو طبخ ننمائید.
  • آب ممکن است در فر مایکروویو به جوش نیاید ولی دمای آن بسیار بالا است و در صورتی که به سرعت از فر خارج گردد با یک تکان کوچک سر رفته و به دست و صورت پاشیده می شود.
  • در صورتی که آب در فر مایکروویو کاملآ داغ شود، بلافاصله پس از خروج قهوه یا شکر به آن اضافه نکنید زیرا آب سر میرود، در این صورت ممکن است به شما آسیب برساند.
  • برای داغ کردن آب و مایعات به توصیه های ارائه شده در کتاب راهنمای فر توجه نمائید .
  • هرگز غذای نیمه پخته توسط مایکروویو را در یخچال نگهداری نکنید.
  • مواد غذائی را قبل از قرار دادن در فرمایکروویو از پوشش (تفافه) که هنگام انجماد روی آن بوده است خارج کنید.
  • بعد از یخ زدائی بلافاصله غذا را طبخ نمائید.
  • از انجماد و یا نگهداری مواد یخ زدائی شده برای استفاده های بعدی خودداری کنید.
  • غذاهای فوری (مانند سوسیس) را حتمآ تا زمانی که از آنها بخار خارج شود گرم نمائید.
  • غذاهای فوری (مانند سوسیس) را قبل از گذاشتن در فر مایکروویو، توسط چنگال چند سوراخ در آنها ایجاد نمائید.
  •  قبل از مصرف غذاهای گرم شده در فر مایکروویو حداقل 30 ثانیه صبر کنید.

7-   نکات ایمنی در استفاده از فرهای مایکروویو :

  • فویل آلومینیوم نباید با بدنه فر برخورد نموده و یا خیلی نزدیک باشد.
  • ظروفی که دارای درب محکم و بدون روزنه هستند و یا ظروف دارای پوشش کاملا بسته را در فرهای مایکروویو بکا نبرید.
  • در فرهای مایکروویو ظروف شیشه ای نشکن و یا کاغذ و پلاستیک مخصوص استفاده کنید.
  • کاغذ معمولی را در فرهای مایکروویو استفاده نکنید.
  • برای پختن و یا گرم کردن موادی که دارای پوست می باشند مثل کوجه فرنگی و سیب زمینی. غیره روی پوست آنها چند سوراخ ایجاد نمائید.
  • هرگز تخم مرغ درسته را در فر قرار ندهید.
  • هرگز فر مایکروویو را خالی روشن نکنید.
  • هرگز قوطی های کنسرو و شیشه های در بسته محتوی مواد غذائی را در فر قرار ندهید؛ زیرا ممکن است منفجر شده و به افراد آسیب برساند.
  • برای جلوگیری از خطرات ناسی از روشن شدن احتمالی فر خالی، می توانید همیشه یک لیوان آب داخل فر بگذارید.
  • از یک پریز برق بطور مشترک برای فر و دستگاه های دیگر استفاده نکنید.
  • هرگز از سیم سیار یا سیم اضافی برای اتصال فر به برق استفاده نکنید.
  • قفل ایمنی درب فر را دستکاری نکنید.
  • هرگز فر را با درب باز ( و یا وقتی که درب فر کاملآ بسته نمی شود) استفاده نکنید.
  • نشتی اشعه مایکروویو بایستی با دستگاه های مخصوص اندازه گیری گردد که مقدار آن از حد استانداردهای بین المللی بیشتر نباشد.
  • پوشش پلاستیکی معمولی و یا ظروف پلاستیکی معمولی را در فرهای مایکروویو استفاده نکنید.

توجه: فر مایکروویو یکی از خطرناکترین وسایل خانگی محسوب می گردد.

 

هر گونه سوالی در رابطه با خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

 

حتما بخوانید:

⇐ ارزیابی تابش های مایکروویو

⇐ ایمنی و بهداشت در برابر تشعشعات مایکروویو

⇐ اندازه گیری پرتوهای رادیویی و مایکروویو ها

⇐  بهداشت پرتوهای غیر یونساز (امواج رادیو فرکانس)

 

4 / 5 ( 1 امتیاز )
تگ ها : خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو
اشتراک این مطلب
  • اشتراک گذاری در Facebook
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک گذاری در LinkedIn
  • اشتراک گذاری در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2016/05/Magnetic-fields-on-humans.jpg 400 400 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2013-05-01 00:29:592020-03-20 19:19:00خطرات ناشی از تشعشعات مایکروویو و فرهای مایکروویو
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

دسته‌ها

ورود
عضویت

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران hedieh.kashi
  • آواتار کاربران Sina OHS
  • آواتار کاربران omidd
  • آواتار کاربران ParsaNiloofar
  • آواتار کاربران leila hoseini64
  • آواتار کاربران maryam1374hse
  • آواتار کاربران Morib
  • آواتار کاربران ka22
  • آواتار کاربران lashgari31
  • آواتار کاربران parmidaafzali

تعداد کل کاربران ویژه: 7115

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • تبلیغ شما در این مکان
  • تبلیغ شما در این مکان
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه - تعداد افراد مشترک تعداد افراد فید برنر
  • نماد اعتماد الکترونیکی 2 ستاره
قبليبعدي
12
  • 09338413734
  • آ.غ - بوکان - خیابان 55
تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارتباط با ما
  • ارسال مطلب
  • درباره ما و قوانین سایت
رفتن به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 37445 نفری مهندسین سایت بپیوندید
معادله را حل کنید: + =

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم.

معادله را حل کنید: − =

برگشت برای ورود به سایت