حمل دستی بار
حمل دستی بار
حمل دستی بار
در اكثر موارد صدماتي كه در ناحيه تحتاني كمر رخ مي دهد به علت ضعيف بودن عضلات كمر و يا به دليل طريقه نادرست بلند كردن بار و حمل نادرست اشياء مي باشد . عضلات ضعيف ( در اثرعدم ورزش كافي ) مي توانند فعاليت هاي ساده بدني از جمله نشستن ؛ ايستادن و بلند نمودن اشياء را به عوامل بالفعل و بالقوه مضري تبديل نمايند . هنگامي كه يك فعاليت بدني انجام مي دهيد ؛ در حين انجام كار فعاليت هايتان بايد براي كمرتان قابل تحمل باشد شما با اختصاص دادن چند دقيقه در روز براي قوي كردن عضلات مي توانيد از صدمات احتمالي وارده به كمرتان جلوگيري كرده و به راحتي فشار هاي كاري را كه به كمرتان وارد مي شود تقليل دهيد .
علل بروز كمر درد :
بطور كلي صدمات كمر ناشي از تركيبي از مشكلات در طول زندگي مي باشد كه عبارتند از :
- نگراني و اضطراب
- شيوه نادرست بلند نمودن و حمل اشياء
- حالت نادرست نشستن و ايستادن
- انعطاف پذيري ضعيف كمر
- كمبود قدرت عضلاني شكمي وكمري
- وزن زياد ( بخصوص افراد با شكم بزرگ)
- تناسب فيزيكي ضعيف اندام
بسيار مهم است كه كمري سالم ؛ قوي و انعطاف پذير داشته باشيد ؛ خوب مراقبت كردن از ستون فقرات بيشتر يك احساس عمومي ؛ دانستن زمان كمك خواسن از ديگران و زمان استفاده از كمك هاي مكانيكي و عادات سالم زندگي مي باشد .
درست بلند كردن بار :
قبل از بلند كردن بار چند لحظه براي چگونگي انجام كار و يافتن بهترين شيوه تامل كنيد . امتحان كنيد كه گوشه تيز نداشته و ليز نباشد ، ديگر خطرات احتمالي را بررسي اگر وزن بار بيش از حد توانايي شماست آن را بلند نكنيد و براي بلند كردن آن از ديگران كمك بخواهيد و يا اگر امكان دارد آن را به قسمت هاي كوچكتر و سبكتري تقسيم نماييد . بدانيد كه بعد از بلند كردن بار آن را كجا مي خواهيد قرار دهيد و مسير عبور را بررسي كنيد كه مانعي در آن وجود نداشته باشد . سپس مراحل زير را انجام دهيد.
1- براي حفظ تعادل در كنار بار طوري قرار گيريد كه يك پاي شما جلوتر از پاي ديگر باشد.
2- بار را با فشار بر روي پاهاي خود نه با فشار بر روي كمر بلند كنيد و هنگام بلند كردن بار پشت خود را صاف نگه داريد .
3- قبل از بلند كردن بار آن را محكم در دست بگيريد .
4- آرام شروع به بلند كردن بار با پاهايتان نماييد و هرگز بدننتان را در حين كار نچرخانيد .
5- وقتي عمل باند كردن بار تمام شد بار را تا حد امكان به بدن خود بچسبانيد دور شدن مركز ثقل بار از بدن باعث مي شود فشار بار به حد بسيار بالايي افزايش يابد .
عادات زيستي خوب براي سلامت ستون فقرات :
انتخاب عادات زيستي روزانه مي تواند سلامت عمومي را افزايش داده و بدن و كمرتان را در بهترين شكل نگهدارد . در زير برخي عادات خوب و اختصاصي كه شايسته است روزانه تمرين كنيد بيان شده است .
1- ورزش هاي هوازي
ورزش هاي هوازي مثل شنا كردن ، قدم زدن ، دوچرخه سواري و نرمش مي تواند به كم كردن وزن شما كمك كند و شرايطي را ايجاد كند كه ماهيچه هاي شما تقويت شده و كمرتان را سالم نگه دارد .
2- تغذيه مناسب
رژيم غذايي خوب و متعادل روزانه كمك مي كند كه وزن ايده ال خودتان را كسب كنيد و استرس و فشار روي ماهيچه هاي كمرتان را كاهش دهيد . غذايي انتخاب كنيد كه داراي چربي و قند كم و مقادير زيادي الياف باشد.
3- كاهش استرس
استرس زياد مي تواند با عث انقباض عضلات كمر گردد . ورزش هاي عادي روزانه مي تواند عضلات منقبض شده را آرامش داده ، از استرس بكاهد و حال شما را بهبود بخشد.
4- وضعيت پوسچر خوب بدن
هميشه در حالت نشستن و يا ايستاده خود را يك وضعيت خوب قرار دهيد . راست بايستيد در حالي كه سر بالا و شانه ها عقب و لگن نه عقب و نه جلو باشد . اگر براي مدت طولاني در جايي ايستاديد ، سعي كنيد يك پايتان روي يك سطح بالاتر ( نظير يك پله ) قرار گيرد . مي توانيد با ايستادن در جلو يك ديوار وضعيت خود را بسنجيد كه در حالت درست پشت شانه ها ، باسن و پشت پاها ديوار را لمس مي كنند. و ديوار وجود خواهد داشت .
5- ترك سيگار
به اين عادت پشت پا بزنيد و سلامت عمومي خود را افزايش دهيد. وقتي سيگار مي كشيد بدنتان اكسيژن مورد نياز را بدست نمي آورد كه مي تواند باعث آسيب به ديسك شود.
حتما بخوانید:
⇐ پاورپوینت اصول ارگونومی در حمل دستی بار
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)