تغییرات اقلیمی بر بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
تغییرات اقلیمی بر بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
تغییرات اقلیمی بر بهداشت حرفه ای و ایمنی کار
بهداشت حرفه ای و ایمنی کار و اقلیم
تنوع در دما، بارندگی، باد، و یا دیگر پدیده های آب و هوایی، توانایی تاثیر گذاشتن روی ایمنی و سلامت کارکنان دارد. تحقیقات مرتبط با تاثیرات شغلی اقلیم می تواند برای برنامه های مدیریت ریسک و ارتقاء سیاست ها به کار برود. کارفرمایان، متخصصان ایمنی و بهداشت، دستگاه های دولتی و دیگر دستگاه ها می توانند در محافظت کارگران از مخاطرات مرتبط با اقلیم نقش داشته باشند.
کارکنان شاغل در فضای باز و یا بسته بیشتر از عموم جامعه ممکن است تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار گیرند. بعنوان مثال پرسنل اورژانس، کادر بهداشت و درمان، آتش نشانان، کارگران تاسیسات، کشاورزان، کارگران بخش تولید و کارگران حمل و نقل همگی تاثیرات اقلیمی را در محل کار تجربه می کنند. اثرات آب و هوایی ممکن است مسائل بهداشتی و ایمنی موجود را بدتر کرده و منجر به بروز خطرات جدید شود. کارگران همچنین ممکن است در معرض خطراتی قرار بگیرند که عموم مردم می توانند از آنها اجتناب کنند مثال اکثر مردم ممکن است ترجیح دهند در زمان اوج گرما در خانه بمانند اما برخی از کارگران باید برای انجام کار خود در محیط بیرون باشند. علاوه بر این خطرات مربوط به آب و هوا ممکن است در زندگی برخی از کارگران چه در محل کار و چه در خانه تاثیر داشته باشد. این امر به ویژه برای کارگران مهاجر، کارگران روزمزد و سایر کارگرانی که ممکن است مسکن با کیفیت پایین یا سایر محدودیت های اجتماعی و اقتصادی داشته باشند صادق است.
مخاطرات و مواجهات شغلی مرتبط با آب و هوا
❖ افزایش دمای محیط
بسیاری از کارگران کل شیفت کاری خود را در محیط های گرم می گذرانند که می تواند در داخل یا خارج از ساختمان باشد. این محیط ها ممکن است به دلیل دماهای بالاتر، رویدادهای گرمای شدید (مانند امواج گرما) و تغییر و گسترش فصول گرم، گرمتر شوند. برای بسیاری از کارگران، مواجهه با گرما و رطوبت در محل کار ممکن است خطرناک تر از مواجهه ی سایر اقشار جامعه با این موارد باشد. این به دلیل این است که کارگران معمولا کنترل کمتری بر مواجهه در فعالیت های کاری خود دارند.
تنش گرمایی یک خطر بزرگ برای بسیاری از محیط های کار، مانند کشاورزی، ساخت و ساز، و خدمات در فضای باز (به عنوان مثال، محوطه سازی و باغبانی) است. کارگران این بخش ها اغلب در گرم ترین ماه ها در فضای باز کار می کنند. آنها ممکن است به کارهایی که نیاز به فعالیت بدنی شدید دارند، حتی در طول اوج گرما و سایر رویدادهای گرمایی شدید ادامه دهند.
❖ آلودگی هوا
تحقیقات آلودگی هوا را با اثرات حاد سلامتی (مانند سرفه کوتاه مدت و سوزش چشم) و اثرات مزمن (مانند بیماری قلبی، بیماری های تنفسی و اختلالات آلرژیک) مرتبط دانسته اند. مطالعات نشان داده اند که آلاینده های هوا مانند تراز سطحی ازن و ذرات آلودگی بر سلامت تنفسی تأثیر می گذارند.
مواجهه شغلی با آلودگی هوای محیط بسته به موارد زیر متفاوت است:
- محل کار
- شرایط آب و هوایی
- کیفیت هوای بیرون
- افزایش دفعات آتش سوزی های جنگل ها
❖ اشعه ماوراء بنفش (UV)
اشعه ماوراء بنفش (UV) بخشی نامرئی از تابش نور خورشید است. فعل و انفعالات پیچیده بین گازهای گلخانه ای، آب و هوا و شرایط جوی باعث افزایش تشعشعات UV در سال های اخیر شده است. قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند منجر به سرطان پوست، آسیب چشم و تضعیف سیستم ایمنی شود.
❖ آب و هوای شدید
افزایش رویدادهای شدید آب و هوایی شامل سیل، رانش زمین، طوفان، رعد و برق، خشکسالی و آتش سوزی جنگلی می باشد. این رویدادها منجر به مرگ و میر شغلی، جراحات، بیماریها و استرس می شوند. کارگرانی که درگیر امداد و نجات، پاکسازی و مرمت هستند، هم در طول و هم پس از رویدادهای شدید آب و هوایی در معرض شرایط خطرناک قرار می گیرند.
❖ خطرات بیولوژیکی (از جمله بیماری های منتقله از طریق ناقلین) و تغییر یا گسترش زیستگاه ها
شرایط متاثر از آب و هوا مانند دما و بارندگی بر روی موجودات مختلف تأثیر می گذارد. جمعیت آنها ممکن است رشد کند و موقعیت جغرافیایی آنها ممکن است با جابجایی یا گسترش تغییر کند.
جانداران آسیب دیده عبارتند از:
- ناقلین (مانند کک، کنه و پشه که عوامل بیماری زا را پخش می کنند.)
- عوامل بیماری زا (مانند باکتری ها و ویروس ها)
- میزبان (انسان یا سایر حیواناتی که آلوده می شوند)
- آلرژن ها (مانند گرده و کپک)
- گیاهان سمی
- گونه های سمی
اثرات بهداشتی عبارتند از:
- بیماری های منتقله از طریق ناقل مانند آنهایی که توسط کنه ها و پشه ها منتقل می شوند بیماری های منتقله از غذا و آب
- آسم و آلرژی ناشی از گرده گل
- آسم مرتبط با کپک
- تحریک پوست و ریه از گیاهان سمی
- نیش مارهای سمی
آفت کش ها اغلب برای کنترل خطرات بیولوژیکی استفاده می شوند. آفت کش ها مواد شیمیایی هستند که برای از بین بردن یا کنترل علف های هرز (علف کش ها)، آفات حشرات (حشره کش)، آفات جوندگان (جونده کش)، یا قارچ ها (قارچ کش ها) استفاده می شوند. با این حال، قرار گرفتن در معرض آفت کش ها ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی کارگران داشته باشد. کارگران در فضای باز، امدادگران اورژانس، کارگران پاکسازی پس از فاجعه، و کارکنان مراقبت های بهداشتی بیشتر در معرض خطر هستند.
❖ تحولات صنعتی و صنایع نوظهور
در پاسخ به نگرانی ها در مورد آب و هوا و محیط زیست ما، اقتصاد تغییر کرده است. بسیاری از کسب و کارها به سمت بهره وری انرژی، شیوه های سازگار با محیط زیست و مشاغل سبز حرکت می کنند. برخی از صنایع رو به افول خواهند رفت و منجر به ناامنی شغلی می شود. در همان زمان، صنایع جدیدی مانند صنایع خورشیدی، بادی، بیودیزل، هسته ای، بازیافت و مشاغل سبز ظهور خواهند کرد. نگرانی های ایمنی و سلامت کارگران در این صنایع نوظهور باید شناسایی و برطرف شود.
❖ تغییرات در محیط ساخته شده
دمای بالاتر نیاز به ساختمان های سازگار با آب و هوا را افزایش می دهد. از آنجایی که کارگران بیشتری وقت خود را در ساختمان های تحت کنترل آب و هوا می گذرانند، بیماری های مربوط به ساختمان (مانند سندرم ساختمان تنگ یا سندرم ساختمان بیمار) ممکن است رخ دهد. این بیماری ها گاهی به کیفیت هوای داخل ساختمان مربوط می شود. ساختمانهای کم مصرف انرژی با رطوبت سازهای آلوده به میکروب یا هواسازهایی که از بیوسیدها استفاده می کنند نیز در معرض خطر کاهش کیفیت هوای داخلی هستند. ساختمانهای تنگ همچنین ممکن است منجر به تجمع رادون در مناطق کاری مانند اتاقهای کوچکتر، مکانهای ذخیره سازی یا دفاتر شود.
ملاحظات دیگر برای ایمنی شغلی و اثرات آب و هوا
❖ اثرات سلامت روان
مشکلات یا تلفات مرتبط با آب و هوا ممکن است اختلالات سلامت روان را در بین کارگران افزایش دهد. به عنوان مثال، اولین پاسخ دهندگانی که در تلاش های نجات و پاکسازی پس از رویدادهای آب و هوایی شدید شرکت می کنند، ممکن است بیشتر به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و افسردگی دچار شوند.
❖ بار اقتصادی
اثرات مرتبط با آب و هوا (مانند دمای شدید) ممکن است بهره وری کارگران را کاهش دهد. کارفرمایان ممکن است استخدام و حفظ کارگران را دشوارتر بدانند. برای مثال، استرس گرمایی ممکن است منجر به کاهش بهره وری کارگران در فضای باز شود، زیرا ممکن است در دماهای گرمتر سریعتر خسته شوند و برای خنک شدن و آبرسانی مجدد به استراحت های اضافی نیاز داشته باشند. علاوه بر این، هزینه های پزشکی و مطالبات غرامت کارگران ممکن است افزایش یابد. کارگران ممکن است پس از صدمات و بیماری های ناشی از گرما به روزهای بیشتری دور از کار نیاز داشته باشند.
❖ از منظر بهداشت حرفه ای
اثرات مرتبط با آب و هوا بر عدالت سلامت شغلی تأثیر می گذارد. آب و هوا به طور فزاینده ای خطرات مرتبط با کار را با تأثیر بیشتری بر کارگرانی که در حال حاضر در معرض خطر بیشتری برای آسیب، بیماری و مرگ هستند، ایجاد می کند. به عنوان مثال، میلیون ها کارگر در خارج از منزل در ایالات متحده در معرض خطر بیشتری قرار دارند، زیرا به صورت فصلی در معرض خطراتی مانند گرمای شدید قرار دارند. بسیاری از کارگران در فضای باز کارگران فصلی یا مهاجر هستند و ترکیبی از عوامل آنها را مستعد گرما و سایر خطرات می کند،
مانند فقدان دانش و آموزش ایمنی، فقر، فصلی بودن کار، شرایط کاری شدید، تفاوت های فرهنگی و زبان. علاوه بر این، آنها ممکن است برای مشاغل کوچکی کار کنند که اغلب با کمبود منابع برای اقدامات ایمنی و بهداشتی و کارمندان کمتری برای شرکت در فعالیت هایی مانند کمیته های ایمنی مواجه هستند.
منبع:
https://www.cdc.gov/niosh/topics/climate/
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)