تاثیر مدیریت ریتم های زندگی (مدیریت بیوریتم) و نقش آنها در روابط انسانی
تاثیر مدیریت ریتم های زندگی (مدیریت بیوریتم) و نقش آنها در روابط انسانی
تاثیر مدیریت ریتم های زندگی (مدیریت بیوریتم) و نقش آنها در روابط انسانی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 6
تهیه و تنظیم: بهروز پیری زاده، عهدیه آقامحمدی، حمیدرضا ناصری
فهرست:
- چکیده
- مقدمه
- تعریف بیوریتم
- تاریخچه بیوریتم
- سیکل های بیوریتم
- هدف بیوریتم
- ترسیم و تفسیر چرخه های بیوریتم
- بحث و نتیجه گیری
- منابع
چکیده
بیوریتم (Biorhythm) یکی از تازه ترین موضوع ها در حیطه شناسایی ارگونومی ذهن است که با شناخت جنبه های سه گانه: فکری، جسمی و روحی شخص می تواند در تقلیل حوادث ناشی از کار و اشتباهات بدون دلیل ظاهری بسیار موثر باشد. بیوریتم یا زیست آهنگ بیان می کند؛ زندگی هر فرد تحت تأثیر سه چرخه زیستی ریتمیک به نام های سیکل حسی، سیکل فکری، و سیکل جسمی قرار دارد. بیوریتم بر این پایه استوار است که این چرخه های سه گانه در بدن هر فرد بر اساس ساعت درونی و بیولوژیکی عمل می کنند و هر چرخه بر اساس موج سینوسی با دوره های متفاوت در حال گردش است که نقطه شروع همه آنها، روز تولد هر فرد است. چرخه جسمی هر 23 روز یکبار، چرخه حسی یا عاطفی هر 28 روز یکبار و چرخه ذهنی هر 33 روز یکبار تکرار می شود. هر فرکانس از این موج دو فاز دارد. فاز مثبت، فاز منفی. نقطه بحرانی که دقیقا در مرز صفر و مرحله گذر از ناحیه مثبت به منفی یا بالعكس واقع شده است. کاربردهای این دانش نوین را می توان در سطوح مختلفی مانند سطح مدیریت، کارمندان، کارگران و غیره مورد بررسی قرار داد.
واژه های کلیدی: مدیریت بیوریتم، سیکل جسمی، سیکل فکری، سیکل احساسی
مقدمه:
آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چرا همواره از نظر روحی احساسی و یا فیزیکی در وضعیت یکسان و ثابتی به سر نمی برید؟ یک روز سر زنده اید و روز دیگر بی حوصله، یک روز به قدری پر انرژی هستید که می توانید کارهایی را که قبلا قادر به انجام آن نبودید با موفقیت انجام دهید و روز دیگر آن قدر بی رمق و ضعیف هستید که توان انجام کارهای روزمره خود را هم ندارید؛ یک روز خیلی راحت مطالب درسی را می آموزید و روز دیگر همان مطالب را حتی با چند بار خواندن هم متوجه نمی شوید به راستی چرا یک فرد نمی تواند همواره در یک حالت خاص به سر برد؟ اگر با اندکی تامل به محیط اطراف خود نگاه کنیم، متوجه می شویم همه چیز به صورت دوره ای تکرار شده و تغییر می یابند. مانند حرکت ماه به دور زمین و چرخش زمین به دور خورشید، پیدایش روز و شب، تغییر فصول و به تبع آن کوچ کردن یا خواب زمستانی پرندگان و حیوانات، ریزش برگ درختان و رویش مجدد آنها و …. انسان ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و به صورت ادواری دستخوش تغییرات درونی می شوند دانشمندان در این راستا، به وجود سیکل هایی در بدن افراد پی برده اند که بیوریتم نامیده می شوند. این سیکل ها قادرند مواردی نظیر قدرت، تحمل میزان مقاومت در برابر امراض، غرایز، عواطف و احساسات، ثبات فکری، حالات روحی تفکر منطقی، توان یادگیری، فراخوانی حافظه و سایر موارد را تحت تاثیر خود قرار دهند. به تصویر کشاندن بیوریتم هر فردی می تواند اشاره درستی به توانمندی وی در یک زمان مشخص داشته باشد (140-131 ،1989،Martin Gardner).
تعریف بیوریتم:
در واژه نامه آکسفورد بیوریتم به صورت زیر تعریف شده است. “هر الگوی مکرری از فعالیت ها فیزیکی، احساسی و ادراکی که به اعتقاد برخی ها بر رفتار انسان تاثیر می گذارد”.
معنای اصطلاحی بیوریتم “ريتم حیات” است، بر اساس اصول بیوریتم، زندگی هر انسان از لحظه تولد تا لحظه مرگ مرتبا در سه سیکل خاص که مانند منحنی های سینوسی دارای فازهای مثبت و منفی هستند، می گذرد. هر انسان، دارای سه سیکل 23 دوره فعالیت های جسمی، 28 دوره احساسی و 33 دوره فکری است که به نظر می رسد نصف دوره زمانی هر کدام از این سیکل ها “مثبت” و نیم دیگر آن “منفی” باشند. به عبارت دیگر، در هر 11/5 روز اول، فعالیت جسمی همراه با تحرک، انرژی، قدرت جسمانی بالا، کار مفید عاری از اشتباه و توام با تحمل و پایداری است و در 11/5 روز بعد، ضعف، خستگی، انرژی ذخیره ای کمتر و کاهش توانایی مشاهده می شود. در 14 روز اول دوره احساسی، خوش رویی، خوش بینی، علاقه مندی به کار و زندگی، علاقه مندی به مشارکت فعال در امور تشریک مساعی دوره مثبت سیکل و 14 روز دوم که همراه با بد اخلاقی ، زودرنجی و تند مزاجی، بدبینی و تحریک پذیری است. به همین ترتیب از نظر فکری، بعد از 16/5 روز نخست قدرت هوش و درک و فهم مطالب، روحیه تحلیلی بالا و خلاقیت جای خود را به 16/5 روز دوم می دهد که مشخصات آن فراموشکاری، تنبلی فکری، مشکل بودن تمرکز ذهن و تصمیم گیری است (جواهردشتی ،1379).
تاریخچه بیوریتم
قدمت بیوریتم به دوران ما قبل تاریخ بر می گردد. چینی ها به بهره گیری از علم ستاره شناسی، آن را مورد استفاده قرار می دادند. بعدها دانشمندان و محققان زیادی بر روی این موضوع کار کردند و نتیجه الگوهای مختلفی را در محیط اطراف و در آسمان و ستارگان کشف کردند اما سیکل های بیوریتم انسانی برای نخستین بار در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در اروپا مطرح شد. تاریخ کشف این پدیده علمی به سال۔ های 1897 تا 1912 میلادی باز می گردد. در آن زمان دکتر هرمان سوبودار (استاد روانشناس دانشگاه وین اتریش) در تحقیقات خود متوجه شد که حالت جسمی و احساسی بیماران او به صورت چرخه ای است. وی با ثبت دوره های بیماری و سکته قلبی و توهمات بیماران خود متوجه شد که چرخه یا سیکل تکرار اوج و نزول انرژی فیزیکی و جسمی افراد هر 23 روز یکبار تکرار می شود و چرخه شارژ و دشارژ انرژی احساسی افراد هر 28 روز یکبار تکرار می شود.
همزمان با او و بدون اطلاع وی در برلین هم دکتر ویلهلم فلیس پزشک و دوست نزدیک روانشناس بزرگ زیگموند فروید این چرخه های 23 و 28 روزه را با فروید در میان گذاشت که ضمن تایید نظریه وی روی افراد مختلفی آزمایش شد. بعد از آنها فردی به نام پروفسور آلفرد تلتچه که استاد علوم مهندسی بود متوجه شد که قدرت استدلال و توانایی ذهنی شاگردانش همیشه یکسان نیست و از یک سیکل 33 روزه تبعیت می کند. بعد از کشف این پدیده در جسم و روح و ذهن انسان تحقیقات زیادی در آلمان، ژاپن و ایالات متحده صورت گرفته که نتایج آن در مقالات علمی متعددی درج و اثبات شده است (مجیدیان، 1378، 50).
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بیوریتم و کاربرد آن در مهندسی فاکتورهای انسانی (ارگونومی)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)