بررسی سطح آگاهی دانشجویان در زمینه تغذیه و نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران
بررسی سطح آگاهی دانشجویان در زمینه تغذیه و نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران
عنوان کامل: بررسی سطح آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در زمینه تغذیه و نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران
Awareness of medical students of Gonabad University about nutrition and food preservation in disasters
چكيده:
سابقه و هدف: غذاهای سالم و بهداشتی باید برای زندگی سالم انسانها در دسترس باشند همه شرایط این مسئله زمانی مهم است که یک فاجعه رخ دهد. ایران در میان کشورهایی است که در معرض خطرهای طبیعی قرار دارند، باید همواره آماده باشند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی آگاهی دانشجویان پزشکی دانشگاه گناباد درباره تغذیه و غذا برای حفاظت در زمان فاجعه است.
مواد و روش ها: اين مطالعه مقطعی و توصيفی روی 360 دانشجو از 1800 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گناباد انجام شد که توسط روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده در سال 1395 است. پرسشنامه خود طراحی شده شامل 10 پرسشنامه با روایی و پايايی قابل قبول با ضريب آلفای کرونباخ 0.8 مورد استفاده قرار گرفت در نهايت داده ها با استفاده از آزمون آماري t-test 1 و آزمون Mann-Whitney با استفاده از نرم افزار SPSS 16 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته ها: نتايج نشان داد که 39٪، 5.35٪ و 25.5٪ متوسط و کم آگاهی در مورد تغذیه و حفظ آن در بلایای طبیعی است. اختلاف معنی داری بین جنس ها (P>0.05) و زمینه های مطالعه با توجه به آگاهی آنها (P=0.002) مشاهده نشد.
نتيجه گيری: آگاهي دانشجويان درباره تغذيه و حفظ مواد غذايي نشان داد در زمان فاجعه ضعيف بود. بنابراین، برای رسیدن به یک مدیریت موفق فاجعه، توصیه می شود که یک کتابچه راهنمای مناسب برای تغذیه و حفظ مواد غذایی آماده شده باشد كه توسط سازمان های واکنش فاجعه آمیز و برای هدایت دانشجويان آموزش داده شود.
ترجمان دانش:
لازم است آگاهی از مردم، به ویژه، دانشجویان پزشکی و پرستاری در بلایای طبیعی در مورد تغذیه و حفظ مواد غذایی، به عنوان مواد بهداشتی ارتقاء یابد. نتایج آن پیشگیری از بیماری های منتقل شده از مواد غذایی و حفظ مواد غذایی و محیط زیست در برابر آلودگی است. نتایج مطالعه نشان می دهد که آگاهی دانشجویان در مورد تغذیه و حفظ مواد غذایی در زمان فاجعه ضعيف است و توصیه می شود برای رسیدن به موفقیت مدیریت بحران آموزش مناسب باشد. توصیه می شود که دستور العمل تغذیه و نگهداری مواد غذایی توسط سازمان های پاسخ فاجعه آمیز باید برای هدایت دانشجویان آماده شود.
کلمات کلیدی: آگاهی، تغذیه، غذا، حفاظت، فاجعه، گناباد
Background: Healthy and hygienic foods should be available for healthy life of humans in all circumstances. This issue will be more important when a disaster occurrs. Iran is among high risk natural disaster countries, that should be always prepared. The present study aimed to evaluate the awareness of Gonabad University Medical students about nutrition and food preservation at times of disaster.
Materials and Methods: This cross-sectional and descriptive study was conducted on 360 students out of 1800 Medical Sciences students of Gonabad University who were selected by stratified random sampling method in 2016. A self-designed questionnaire consisting of 10 questions with acceptable validity and reliability was used with Cronbach alpha coefficient of 0.8. Finally, the data were analyzed by 1-sample t-test and Mann -Whitney test through SPSS 16.
Results: The results showed that 39%, 35.5%, and 25.5% of the participants had a good, moderate, and low level of awareness about nutrition and preservation in disasters, respectively. No significant difference was observed between genders (P>0.05), and fields of study with regard to their awareness (P=0.002).
Conclusion: It was found that the studentschr(’39’) awareness about nutrition and food preservation at times of disaster was poor. Thus, to achieve a successful disaster management, it is recommended that an appropriate instruction manual of nutrition and food preservation be prepared by disaster response agencies and be taught for the guidance of students.
نتایج مفصلتر تحقیق فوق را می توانید در مقاله تمام متن با رفرنس ذیل مشاهده و کلیک نمائید:
URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-168-en.html
شکل صحیح رفرنس:
Biglari H, Hami M, Yari A R, Poursadeghiyan M, Mehrdad Farrokhi ,April 2017. Awareness of medical students of Gonabad University about nutrition and food preservation in disasters . Health in Emergencies and Disasters Quarterly,2( 3):133-138.
توضیحات مقاله دوم با عنوان مشابه در زیر پیوست شد:
بررسی سطح آگاهی دانشجویان واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد در زمینه تغذیه و نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران
بررسی سطح آگاهی دانشجویان واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد در زمینه تغذیه و نگهداری مواد غذایی در شرایط بحران
چکیده:
زمينه و هدف: مصرف غذاهای سالم و بهداشتی برای زندگی سالم ضروری است. این مسئله اهمیت بیشتری در هنگام دریافت مواد غذایی ندارد و بسیار آسان نیست. کشورهایی که مستعد ابتلا به بلایای طبیعی هستند همیشه باید برای بلایای طبیعی آماده شوند. هدف این مطالعه بررسی آگاهی عمومی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آزاد در زمینه تغذیه و ذخیره مواد غذایی در صورت وقوع بلایای طبیعی است.
مواد و روش ها: در اين پژوهش از روش توصيفي تحليلي استفاده شده است. شرکت کنندگان شامل 1350 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی آزاد بودند که به طور تصادفی از تمامی دانشجویان سال تحصیلی 1394-1395 انتخاب شدند. روايی پرسشنامه توسط متخصصان تاييد شد و در بين دانشجويان توزيع شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
يافته ها: با توجه به نتايج مطالعه، فقط 39 درصد از شركتكنندگان سطح آگاهي خوبي داشتند، 35.5 درصد آگاهي متوسط داشتند و 25.5 درصد آگاهي كافي در مورد تغذيه و چگونگي نگهداري غذا در حوادث داشته اند. تفاوت معنی داری بین مردان و زنان و همچنین بین گروه های سنی مختلف (α = 0.05) در این رابطه وجود نداشت.
نتیجه گیری: کارشناسان و مقامات بهداشتی باید تا حدودی در مورد ایمنی تغذیه و نمونه برداری از مواد غذایی خطرناک آگاه باشند. این می تواند در صورت وقوع یک فاجعه، مخصوصا در ساعات اولیه زلزله و بعد از حل و فصل جمعیت آواره، مفید باشد. به این ترتیب، آموزش کارشناسان و مقامات مسئول در چنین شرایطی می تواند مفید باشد. بنابراین، برگزاری دوره های آموزشی و آموزش مقامات مربوطه در مورد جلوگیری از بروز بیماری های منتقل شده از آب و غذا می تواند از شیوع مسمومیت غذایی و مرگ و میر بالا جلوگیری کند.
ترجمان دانش:
نتایج نشان داد که دانشجويان در دانشکده هاي بهداشت و پرستاری بیشترین آگاهی و دانشجویان دانشکده های فارماکولوژی و دندانپزشکی کمترین آگاهی را در مورد تغذیه و ذخیره مواد غذایی در طول بحران داشتند.بنابراین باید برنامه های آموزشی در قالب یک کارگاه آموزشی یا شامل یک دوره در برنامه درسی در مورد آگاهی در مورد تغذیه و ذخیره مواد غذایی در طول بحران انجام شود.
نتایج مفصلتر تحقیق فوق را می توانید در مقاله تمام متن با رفرنس ذیل مشاهده و کلیک نمائید:
URL: http://hdq.uswr.ac.ir/article-1-131-en.html
شکل صحیح رفرنس:
Miri A, Hami M, Dargahi A, Poursadeghiyan M, Farrokhi M, Ivanbagha R et al, 2018. Study on the awareness of the students of Azad University of Medical Sciences about nutrition and food storing stuff during crisis . HDQ, 3 (2) :91-96.
کلمات كليدي: آگاهی، تغذیه، ذخیره مواد غذایی، بحران
این مقاله را نیز مثل مقاله اول می توانید برای ترجمه سفارش دهید.
درخواست ترجمه کامل این مقاله: (هزینه ترجمه براساس تعداد کلمات تعیین می شود. جهت سفارش، مقاله اصلی را از لینک بالا دانلود و در فرم زیر به همراه مشخصات خود ارسال کنید)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)