بررسی استرس گرمایی در کارگران نانوایی های کاشان
بررسی استرس گرمایی در کارگران نانوایی های کاشان
سابقه و هدف: با توجه به عوارض شناخته شده استرس گرمایی در محیطهای گرم از جمله نانواییها و عدم اطلاع از وضعیت آن در کاشان و به منظور تعیین استرس گرمایی و عوامل مربوط به آن، این تحقیق روی کارگران نانواییهای شهر کاشان در تابستان سال 1382 انجام گرفت.
مواد و روشها: پژوهش به روش توصیفی روی 175 کارگر (شاطر و نان درآور) در 100 نانوایی که به طور تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. جهت تعیین استرس گرمایی محیط با استفاده از شاخص WBGT از دستگاه WBGT با مدل HSM100 استفاده شد و مطابق با روش استاندارد ISO 7234 اندازهگیریها در گرمترین ساعات روز تابستان صورت پذیرفت. در این مطالعه عواملی نظیر تکنیک پخت، نوع نانوایی، نوع تهویه و فضای نانواییها مورد بررسی و قضاوت آماری قرار گرفت.
یافتهها: از مجموع 100 نانوایی مورد مطالعه، 51 نانوایی دارای تکنولوژی پخت ماشینی و 49 نانوایی دارای تکنولوژی پخت سنتی بودند و از مجموع 175 کارگر مورد مطالعه در این نانواییها 107 نفر (1/61 درصد) در محیطهای با استرس گرمایی کار میکردند. میزان استرس گرمایی در نانواییهای سنتی 2/54 درصد و در نانواییهای ماشینی 8/45 درصد بود و کارگرانی که در نانوایی با تکنولوژی پخت سنتی کار میکردند 3/3 برابر بیشتر از کارگران نانوایی ماشینی در مواجهه با استرس گرمایی بودند. (3/3= OR ).
نتیجهگیری و توصیهها: استرس گرمایی در نانواییهای کاشان نگرانکننده بوده و در نانواییهای سنتی به مراتب بیشتر از نانواییهای ماشینی است، لذا انجام برخی تغییرات در تکنولوژی پخت سنتی را به صورت تحقیق پیشنهاد مینماید.
بررسی استرس گرمایی در کارگران نانوایی های شهر کاشاناین pdf یک کار عملی و اندازه گیری تحقیقاتی در نانوایی شهر کاشان می باشد . اینگونه پروژه های تحقیقاتی و کارهای عملی بیش از هر چیز دیگر بر تجربه کاری دانشجویان و بازتر شدن دید آنها نسبت به مسایل کمک خواهد کرد. امیدوارم شما عزیزان از این pdf استفاده لازم را ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)