• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید فروشگاه
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • انجمن
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولاتی که خریدم!
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
    • سفارش ترجمه
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو

خانه | ایمنی صنعتی | بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار

بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار

بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: ایمنی صنعتیلینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=69588

بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار

0 دیدگاه /در ایمنی صنعتی/توسط Sirvan Sheikhi/لینک کوتاه https://acgih.ir/?p=69588

بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار

بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار

فرمت: pdf   تعداد صفحات: 33

فهرست:

  • انواع بازرسی دوره ای در ظروف تحت فشار و مراحل آماده سازی آن
    • بازرسی در حین سرویس انواع مخازن
    • اقدامات اولیه و امکانات مورد نیاز
    • ابزارهای بازرسی
  • بازرسی ظاهری
  • نحوه ی انجام تست ضخامت سنجی
  • نحوه ی انجام تست هیدرواستاتیک
  • نحوه ی آزمایش ایمنی ادواری برای صدور تاییدیه در ظروف تحت فشار با تعمیرات اساسی
  • دستورالعمل ایمنی بازرسی فنی
  • ضمیمه
    • آشنایی مختصر با تنش های داخلی در ظروف تحت فشار
  • جداول

انواع بازرسی دوره ای در ظروف تحت فشار و مراحل آماده سازی آن

هدف از بازرسی ظروف تحت فشار مانند انواع مخازن دخیره هوای فشرده، دیگ های آب گرم، بخار، اتوکلاوها، دیگ های روغن داغ و …. بررسی وضعیت کلی ،تجهیز یکپارچگی مکانیکی آن بر اساس استانداردهای مربوطه و رفع عیوب احتمالی ایجاد شده می باشد که احیاناً امکان رفع آنها در طول بهره برداری میسر نیست. بازرسی ادواری ظروف تحت فشار شامل بخشهای زیر می باشد:

  • مکانیکی (کنترلرها) برقی
  • ظرف تحت فشار (بدنه)

بخش مکانیکی، همانگونه که از نامش پیداست مربوط به چک کردن و بررسی عملکرد مکانیکی تجهیز بر طبق استانداردهای مربوطه می باشد که در صورت نیاز دستورالعمل تعمیراتی مورد نیاز صادر میشود و تجهیز مورد تست های الزامی قرار خواهد گرفت. همچنین از نظر ابزار دقیق نیز تجهیز باید مورد بررسی قرار گیرد و از لحاظ عملکرد و کالیبره بودن کنترلرها اطمینان حاصل گردد که در فصل بعد به طور مفصل به آن پرداخته شده است.

بخش برقی بسته به نوع تجهیز دیگ یا مخزن شامل سیستم ارتینگ و تابلو برق، باید مورد ارزیابی و تستهای مورد نیاز قرار گیرد و از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل گردد. در این فصل به شرح موارد مورد نیاز برای بازرسی در بدنه ظروف تحت فشار، شرح دامنه بازرسی و دستورالعمل های لازم پرداخته می شود.

با توجه به اهمیت و گستردگی بازرسی دیگ های گرمایش دیگ های آب گرم، (دیگ های بخار) نسبت به سایر ظروف تحت فشار بازرسی آنها از زمان نصب در محل آغاز می گردد. هدف اصلی از بازرسی ادواری، تعیین هماهنگی عملیاتی دیگ و صدور گواهی های لازم بر اساس قوانین و مقررات قانونی است. بازرسی ادواری توسط یک بازرس مجاز که دارای صلاحیت قانونی است انجام می شود. بازرسی ادواری، یک روش پیچیده است که مستلزم تجربه و دانش درباره آیین نامه های ظروف تحت فشار است. «آیین نامه دیگ و ظروف تحت فشار ASME بخش ۶» نکاتی درباره مراقبت و بازرسی دیگ های گرمایش ارایه می دهد.

عمر عملیاتی یک دیگ گرمایش بلافاصله پس از نصب آغاز میگردد. یک بازرس شخص سوم Third Party Auditor (TPA) اولین بازرسی دیگ را پس از تکمیل نصب انجام میدهد و معمولاً یک گواهی برای یک سال صادر می گردد. بر اساس مقررات قانونی دیگ به طور منظم توسط بازرس مجاز بازدید می شود و یک گواهی کارکرد پس از هر بار بازرسی صادر می گردد. شرایط یک دیگ وابسته به میزان فرسایش در طول زمان بوده و ایمنی آن مورد بحث است. قانون بر اساس گزارش بازرس مجاز تصمیم میگیرد که آیا یک دیگ قدیمی از ایمنی لازم برای کار کردن برخوردار است یا خیر.

به طور کلی، دفعات بازرسی دیگهای گرمایش در قوانین و مقرارت قانونی دیگ مشخص شده است. هر دیگ گرمایش سالی یک بار دو سال یک بار یا سالی دو بار … بسته به مقتضیات قانونی بازرسی می شود. بازرسی که منجر به صدور گواهی سازگار می شود (بازرسی گواهی) نامیده می شود. بازرسی داخلی و بازرسی خارجی هر دو می تواند به عنوان بازرسی گواهی استفاده گردد. بازرسی بدون گواهی برای کنترل شرایط کلی دیگ بین دو بازرسی گواهی انجام می شود.

بازرسی ادواری

بازرسی ادواری به معنای بازرسی مجدد دیگ های موجود، بر اساس قوانین و مقررات قانونی دیگ است. اگر بازرسی به طور سالیانه انجام شود، بازرسی سالیانه نامیده می شود. این بازرسی نشان میدهد که دیگ در شرایط ایمن و رضایت بخش است و توسط بازرس قانونی یا شرکت بیمه ،مجاز برای صدور بیمه نامه مورد تایید است. بسیار مهم است که بازرسی به طور کامل انجام شود به نحوی که کلیه شرایط ناامن و مغایرت های آیین نامه ای مورد بررسی قرار گیرد در صورتی که همه شرایط دیگ رضایت بخش باشد، یک گواهی سازگاری با گواهی بازرسی صادر می شود.

از مهم ترین بازرسی ظروف تحت فشار بر اساس استانداردهای مربوطه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بازرسی در حین ساخت انواع مخازن و مولدهای بخار.
  • بازرسی در حین سرویس انواع مخازن و مولدهای بخار
  • بازرسی بعد از تعمیرات اساسی انواع مخازن و مولدهای بخار.

پس از انجام هر بازرسی با توجه به نوع آن نتایج مشاهدات بازرسی در فرمهای مربوطه به پیوست تهیه و گزارش می گردند. با توجه به اجرای بازرسی و تایید تجهیز براساس ثبت گزارشات صورت گرفته، گواهینامه کاربری و پلاک بازرسی جدید برای دیگ صادر می گردد.

بازرسی در حین سرویس انواع مخازن

برای بازرسی ظروف در زمان سرویس آنها مراحل زیر به ترتیب باید انجام پذیرند:

  1. بررسی مدارک، تجهیز سوابق بازرسی و محاسبات صورت گرفته در صورت موجود بودن.
  2. انجام PMI و تعیین متریال در صورت در دسترس نبودن مشخصات تجهیز.
  3. بازرسی چشمی (VT) از پوشش خارجی تجهیز خط جوش ها و وضعیت عمومی آن در صورت دسترسی
  4. نمونه برداری از لجن یا رسوبات موجود روی سطح داخلی تجهیز برای آنالیز در آزمایشگاه
  5. نظارت بر فرآیند اسید شویی یا لایروبی و … (در صورت نیاز تجهیز به اسیدشویی)
  6. بازرسی چشمی (VT) از پوشش داخلی تجهیز خط جوش ها و وضعیت عمومی
  7. انجام کنترل خوردگی روی سطوح بیرونی و به خصوص سطوح داخلی که مستقیماً با سیال فرآیندی در تماس هستند.
  8. انجام تست های غیر مخرب پیشرفته (NDT) شامل تست ذرات مغناطیسی (MT)، تست مایع نافذ (PT) و ضخامت سنجی بر حسب نیاز
  9. بررسی سیستم ارتینگ تجهیز و ان ز و اندازه گیری مقاومت آن
  10. صدور دستور العمل تعمیراتی، جوشکاری اعمال پوشش (چه داخلی چه خارجی)، یا تعویض قطعات در صورت نیاز
  11. نظارت بر انجام تست فشار به صورت هیدرواستاتیک

اقدامات اولیه و امکانات مورد نیاز

یک دیگ گرمایش باید قبل از ورود بازرس مجاز برای بازرسی آماده شود. بازرس مجاز معمولاً حدود زمان ورود خود را، به ویژه برای بازرسی داخلی تجهیز به مالک یا نماینده وی اطلاع می دهد. در بازرسی های خارجی مالک قانوناً باید کلیه امکانات لازم برای بازرسی را مهیا کند حتی اگر بازرس زمان حضور خود را به مالک اطلاع نداده باشد.

ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.

برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...

 

حجم: 327 KB فرمت: PDF آموزش فعال کردن اکانت ویژه (VIP)

حتما بخوانید:

⇐ راه اندازی، تجهیز، اصول سرویس و نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه ظروف تحت فشار

⇐ دستورالعمل های بازرسی قبل از راه اندازی تجهیزات تحت فشار

⇐ آنالیز ایمنی فعالیت های بهره برداری از دیگ های بخار

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2023/01/Inspection-of-pressure-vessels.webp 402 669 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2023-01-08 23:44:352023-01-08 23:46:31بازرسی ادواری حین کارکرد ظروف تحت فشار
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

ورود
عضویت

دسته‌ها

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران MEHRDADZAMANI
  • آواتار کاربران farhadhabibi
  • آواتار کاربران mhkz
  • آواتار کاربران milad.kasmapour
  • آواتار کاربران Alirezamo
  • آواتار کاربران Behza
  • آواتار کاربران Ali amooei
  • آواتار کاربران alirezabiomedical
  • آواتار کاربران Amir.iz
  • آواتار کاربران elhammomen

تعداد کل کاربران ویژه: 14039

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • جزوات و سوالات تستی آزمون استخدامی
  • اندازه گیری عوامل زیان آور محیط کار
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه
  • samandehi
  • 81
قبلیبعدی
  • 09338413734
  • آ.غ - بوکان - خیابان سردار عزیزخان، کافی نت و نوشت افزار کالج
تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارسال مطلب
  • ارتباط با ما
  • درباره ما و قوانین سایت
رفتن به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 51653 نفری مهندسین سایت بپیوندید
:معادله را حل کنید + =
هر مشکلی در فرایند ثبت نام داشتید از طریق پیامک به شماره 09338413734 اطلاع دهید. (از مرورگرهای کروم و موزیلا استفاده کنید)

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم. ایمیل بازیابی معمولا به پوشه SPAM فرستاده می شود.

:معادله را حل کنید − =

برگشت برای ورود به سایت