ایمنی کار در رستوران

ایمنی کار در رستوران

ایمنی کار در رستوران

ایمنی کار در رستوران

فرمت: PPT تعداد صفحات: 60

 

سالانه 7.7% از حوادث غیر کشنده محیط کار در رستوران ها رخ می دهد.

حوادثی که ممکن است برای کارکنان رخ دهد و به آنها آسیب برساند:

  • سرخوردن و سقوط
  • گرفتگی عضلات و کمردردهای ناشی از کار
  • بریدگی ها و جراحات
  • سوختگی ها

تعاریف:

ایمنی (SAFETY): ایمنی یعنی درجه دوری از خطر، همان اصولی که همه می دانند اما کسی رعایت نمی کنند. (ایمنی = پیشگیری از حادثه یا حوادث).

خطر: موقعیت و یا منبع بالقوه ی ایجاد خسارت و یا بیماری، تخریب اموال، تخریب محیط کار و یا ترکیبی از آن ها. مثل: بار سنگین، ارتفاع، زمین لغزنده، اجسام با لبه تیز

رویداد: اتفاق یا رخدادی که منجر به یک حادثه می شود ویاپتانسیل تبدیل شدن به یک حادثه را دارد

حادثه: اتفاق ناخواسته ای که منجر به فوت،بیماری،جراحت،خرابی یا خسارات دیگر می شود.

شبه حادثه: رویدادی که هر چند می تواند باعث صدمه و یا جراحت شود ولی به موارد فوق منجر نشده و به اصطلاح به خیر می گذرد.

عوامل ایجاد حادثه: حوادث محیط کار در دو شرایط زیر روی می دهد:

10% حوادث به علت شرایط ناایمن از جمله عوامل محیطی و عوامل مادی و تجهیزاتی و 90% حوادث به علت اعمال ناایمن از جمله فقدان استاندارد، آموزش ناکافی، کمبود پشتیبانی، کمبود نظارات و خطای فردی ایجاد می شود.

منظور آسیب های اسکلتی – عضلانی چیست؟

هر گونه اختلال یا آسیب به ماهیچه ها ، تاندون ها، رباط ها، مفاصل، اعصاب، رگهای خونی ، بافتهای نرم که شامل فشار و تنش ،التهاب و درد که ممکن است در اثر شغل فرد بوجود امده باشد، یا بوسیله کار فرد تشدید گردد گفته می‌‌ شود.

عوامل اصلی خطر آسیب های اسکلتی عضلانی کلیه مشاغل شامل موارد زیر باشند:

  • بکار بردن نیروی بدنی زیاد
  • حرکات تکراری
  • وضعیت نامناسب بدنی

درست بلند کردن بار

صرف نظر از وزن بار ، قدرت بدنی شما یا دفعات بلند کردن بار، برای بلند کردن بار راه هایی وجود دارد که این راه ها می توانند به شما کمک کنند تا از صدمات کمر مصون باشید.

  • از کفش هایی که رویه خوب و محافظ دارند استفاده کنید.
  • وزن شی را امتحان کنید.
  • عضلات شکم را سفت کنید.
  • نفس خود را به زور نگه ندارید و با حداکثر توان بازدم کنید.

 

نکات ایمنی

  • مواظب روغن ریخته در کف قسمت های مختلف آشپزخانه باشید
  • در جابجایی دست به دست مواظب کمر خود باشید
  • از دیگران برای حمل بار سنگین کمک بخواهید
  • از حرکت ورزشی ناگهانی و شدید کمر و گردن به خصوص اول صبح خودداری نمائید
  • جلوی دید خود را سد نکنید
  • هنگام حمل بار دستکش را فراموش نکنید
  • پوشیدن دستکش ضایعات دست را بشدت کاهش می دهد
  • جنس دستکش باید متناسب با نوع کار شما باشد
  • از دست های کثیف یا آلوده به چربی برای حمل بار استفاده نکنید

ادامه مطلب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید

 

لطفا ابتدا در سایت ثبت نام کنید
ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید

 

هر گونه سوالی در رابطه با ایمنی کار در رستوران داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

 

حتما بخوانید:

ارگونومی در رستوران (Ergonomics in restaurant)

آموزش بهداشت در رستوران

 

مدیر وبسایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای, علاقمند به ایمنی و بهداشت و نرم افزارهای مربوطه هستم و همراه با تیم تخصصی سعی می کنم که محیطی پرباری را برای شما عزیزان فراهم کنم.
با عضویت در خبرنامه ایمیلی جدیدترین مطالب را در ایمیل تان دریافت کنید. اعضاء خبرنامه و صفحات اجتماعی ACGIH از امکانات ویژه ای برخوردار خواهند شد !!! تعداد افراد فید برنر
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله زیر را حل کنید: *