ایمنی کار در ارتفاع
ایمنی کار در ارتفاع
ایمنی کار در ارتفاع
قسمت اول : در بیشتر ساختمان ها و کارهایی که در ارتفاع بیشتر از 6 فوت و یا 2 متر انجام می شوند مانند جوشکاری در ارتفاع، جوشکاری بر روی رفتر و trusses (تیرهای افقی سقفی و خرپاها ) خطر سقوط (fall hazard ) وجود داردو يا درمكان هايي كه چاله ها و گودال هاي (holes) بيش از 6 فوت وجود دارد نيز اين خطر وجود دارد.
البته این خطر فقط در این شرایط وجود ندارد مثلاً کارگر maintenance (تعمیرات و نگهداری ) که میخواد یه لامپ سقفی رو عوض کنه هم در معرض خطر سقوط هست، کارگری که داربست را نصب و یا بر روی داربست کار می کند .. و یا کارگری که در قسمت بارگیری یک محصول مایع پتروشیمی یا پالایشگاه بر روی تانکر میرود تا نازل رو داخل مخزن قرار بده هم در معرض این خطر قرار داره.
کارگری که بر روی pipe (لوله) حرکت می کند تا برای اندازه گیری میزان خوردگی، ضخامت سنجی انجام بده، هم در معرض این خطر هست. تقریباً کارهایی که در ارتفاع انجام میشوند خیلی زیادن که به همین دلیل، این کارها، فرکانس خطر بالایی دارند، همچنین به دلیل تاثیر سقوط بر روی بدن انسان ، این خطر دارای شدت بالایی نیز می باشد که در نتیجه سقوط از ارتفاع دارای ریسک بالایی هست.
(ریسک = فرکانس × شدت)
نکته ی خیلی مهم اینه که تو فرم های ارزیابی ریسک یه جورایی به دلیل “تابلو” بودن ریسک سقوط از ارتفاع معمولاً این خطر شناسایی شده و کاهش یا حذف ریسک در دستور کار قرار میگیره اما چیزی که خیلی مهمه طبق اصول ارزیابی ریسک باید در ابتدا همه ی خطرات شناسایی بشن و بعد ارزیابی ریسک برای آنها انجام بشه و بعد اقدام اصلاحی تعریف بشه تا برحسب اولویت و اهداف ایمنی شرکت ، نسبت به کنترل کردن خطر اقدام بشه اما به دلیل اینکه در مرحله ی اول تمامی خطرات به درستی شناسایی نمی شوند ، خطر سقوط ، جزء خطرات با ریسک بالا شناخته می شود و خطرات دیگر که ریسک بالاتری دارند ، یه جورایی گم میشن (در واقع شناسایی نمیشن )
به عنوان مثال در صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی ، خطراتی که مربوط به فرایند می شوند، معمولاً دارای ریسک بالاتری هستند ، و می بایست نسبت به حذف و کاهش آنها اقدام کرد ، نه اینکه تمام وقت ، هزینه و تلاش خود را برای جلوگیری از خطر سقوط قرار بدیم مثلاً تویه همین کارخانه کیمیا گستر تو شازند اراک مطمئناً اگه بریم تو مستنداتشون جستجو کنیم ، مطالب فراوانی رو در مورد ایمنی کار در ارتفاع پیدا می کنیم ، اما اگه یه سیستم “مدیریت ایمنی فرایند” قوی داشتن ، احتمال رخداد همچین انفجاری کمتر بود، و جون اون 30 (؟) تا کارگر به راحتی گرفته نمیشد اینها رو گفتم تا اینکه خواهشاً ، جایی که ریسک انفجار ، قرار گرفتن دست و پای کارگر بین اجزای ماشین ، و غیره ، بالاتر از ریسک سقوط از ارتفاع هست (معمولاً در کارخانه های صنایع شیمیایی ، قطعه سازی ، خودروسازی و… ) (و نه ساختمانی !) ، اداره ی HSE وقتشو صرف این موضوع کمتر کنه این چیزی که دارم میگم نتیجه ی حوادثی هست که اتفاق افتاده !! در قسمت بعد در مورد روش های کنترل مینویسم .
مطالب زیادی در رابطه یا ایمنی کار در ارتفاع در سایت قرار گرفته است که چند نمونه را در زیر می توانید مشاهده کنید و برای موارد بیشتر از کادر جستجو بالا استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)