ایمنی در تخریب ساختمان ها
ایمنی در تخریب ساختمان ها
ایمنی در تخریب ساختمان ها
فرمت: PPT تعداد صفحات: 15
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 166
فهرست:
بخش اول: ایمنی تخریب
- مقدمه
- کلیات ایمنی تخریب
- فاکتورهای کلیدی مرتبط با تراز بالای ایمنی و بهداشت در نوسازی
- اهمیت و تاثیر ایمنی و بهداشت در پروژه های نوسازی
- شناسائی فاکتورهای کلیدی ایمنی و بهداشت در پروسه های نوسازی
- نقش های کلیدی در پروسه های نوسازی شامل فعالیت های تخریب
همه بخش دوم: ایمنی خاکبرداری
- مقدمه
- کلیات ایمنی خاکبرداری
- انواع خاک ها
- اثرات آب و راه حل های مقابله با آن
- قبل از خاکبرداری نصب و جداسازی سیستم های حفاظتی
- خطرات جانبی در خاکبرداری و به همه ایمنی و آموزش کارگران
- خاکبرداری های باز
- ضمائم
- منابع
عملیات تخریب ساختمان بطور ذاتی و طبیعی فرآیندی خطرناک است و در بسیاری از فعالیت های عمرانی و ساختمانی به عنوان اولین و حساس ترین بخش از عملیات اجرایی می باشد که تعداد حوادث در آن بسیار بالاست.
طی سال های اخیر به دلیل رشد روز افزون ساختمان سازی آمار حوادث ناشی از کار افزایش چشمگیری داشته و بالاترین رتبه از نظر تعداد حوادث ناشی از کار را به خود اختصاص داده است که نمایان گر این مطلب می باشد که تخریب های غیر اصولی، تبعات و آسیب های جانی و مالی سنگینی را به همراه داشته است.
این حوادث اغلب به علت عدم شناسایی خطرات بالقوه و عدم آموزش صحیح کارگران اتفاق می افتد. از این رو به وسیله شناسایی و ارزیابی خطرات محیط کار می توان از بسیاری از حوادث پیشگیری کرد
طبق اعلام اداره کل بازرسی وزارت کار و امور اجتماعی حوادث منجر به فوت در بخش ساختمان 14.5 درصد است که این رقم در سایر بخش ها 9.6 درصد می باشد. همچنین 22 درصد حوادث ساختمانی در زمان آماده سازی و تخریب و 61 درصد در حال احداث رخ می دهد.
به منظور تخریب یک بنا می توان از روش های مختلفی (با توجه به وضعیت ساختمان) استفاده کرد که این روش ها عبارتند از:
- روش انفجار ← استفاده از چاشنی های انفجاری در ساختمان های بزرگ یکی از روش های تخریب به شمار می رود. این روش که باید با دقت و بعضا با محاسبات لازم و همچنین اطلاع رسانی قبلی صورت گیرد، عموما در محل های باز و نسبتا وسیع صورت گرفته و از سرعت تخریب بالایی نیز برخوردار است.
- روش دستی ← یکی از روش های معمولی در تخریب ساختمان های نسبتا کوچک، استفاده از روش گام به گام به صورت دستی (از بالا به پایین) می باشد. در این روش دسته بندی مصالح و جداسازی آنها امکان پذیر بوده و از سرعت کمتری نیز برخوردار می باشد. باید از افراد مجرب استفاده شود و رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت می باشد.
- روش مکانیکی ← معمولا در ساختمان های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش به بخش های مقاوم ساختمان به وسیله ماشین آلاتی نظیر پیکور یا به وسیله گوی های سنگین ضربه وارد شده تا محل مورد نظر تخریب گردد که عموما با سر و صدای زیاد همراه بوده و باید قبل از شروع عملیات اطلاع رسانی به اهالی محل صورت گیرد
پس از تحویل زمین از سوی کارفرما و در صورت وجود ابنیه در محل اجرای طرح، پیمانکار موظف است نسبت به آماده سازی و تخریب ساختمان های موجود در محل اجرای کار به شرح زیر اقدام نماید:
عملیات مقدماتی تخریب
- ماده 192: قبل از اینکه عملیات تخریب شروع شود، باید بازدید دقیقی از کلیه قسمت های ساختمان در دست تخریب بعمل آمده و در صورت وجود قسمت های خطرناک و قابل ریزش، اقدامات احتیاطی از قبیل نصب شمع، سپر و حایل و ستون های موقتی جهت مهار آن قسمت ها بعمل آید.
- ماده 193: قبل از شروع کار، جریان برق، گاز، آب و سایر خدمات مشابه با اطلاع و نظارت سازمان های مربوطه بطور مطمئن قطع و در صورت نیاز به برقراری موقت آنها، این عمل نیز باید با موافقت و نظارت سازمان های ذی ربط و رعایت کلیه احتیاطات و مقررات ایمنی مربوطه انجام گردد.
- ماده 194: منطقه خطر در اطراف ساختمان در دست تخریب باید کاملا محصور و علامات خطر و هشدار دهنده نصب گردد و از ورود افراد غیرمسئول به منطقه محصور شده جلوگیری بعمل آید.
- ماده195: در هنگام شب، مرز منطقه محصور شده باید با نصب چراغ های قرمز و یا علائم مشخصه دیگر از قبیل تابلوهای شبرنگ و غیره مشخص گردد.
- ماده 196: کلیه راه های ورودی و خروجی ساختمان در دست تخریب به جز راهی که برای عبور و مرور کارگران و افراد مسئول در نظر گرفته شده، باید مسدود گردد.
- ماده 197: کلیه شیشه های موجود در درها و پنجره ها باید قبل از شروع عملیات تخریب، درآورده شده و در محل مناسبی انبار گردد.
اصول کلی تخریب
- ماده 198: عملیات تخریب باید از بالاترین قسمت یا طبقه شروع و به پایین ترین قسمت یا طبقه ختم گردد. مگر در موارد خاصی که تخریب بطور یکجا و استفاده از مواد منفجره در فوندانسیون و از راه دور با رعایت کلیه احتیاطات و مقررات ایمنی مربوطه و کسب مجوزهای لازم انجام و یا از طریق کشیدن با کابل و واژگون کردن و یا از طریق ضربه زدن با وزنه های در حال نوسان انجام شود.
- ماده 199: در مواردی که عمل تخریب از طریق کشش و واژگون کردن انجام می شود، باید از کابل های فلزی محکم استفاده شده و کلیه کارگران و افراد مسئول در فاصله مناسب و مطمئن و کاملا دور از منطقه خطر مستقر شوند.
- ماده 200: در مواردی که از وزنه های در حال نوسان برای تخریب استفاده میشود باید در اطراف محل اصابت وزنه، میدان عملی به عرض 5.1 برابر ارتفاع ساختمان در نظر گرفته شود.
- ماده 201: وزنه های در حال نوسان مذکور در ماده فوق باید به ترتیبی کنترل گردند که به جز ساختمان در دست تخریب به جای دیگر اصابت ننمایند.
- ماده 202: از تخریب قسمت هایی از ساختمان که باعث تخریب و ریزش ناگهانی قسمت های دیگر ساختمان گردد باید جلوگیری بعمل آید.
این مطلب بروزرسانی شد و فایل pdf تخریب ایمنی ساختمان در 6 صفحه به موضوعات زیر پیوست شد.
- برنامه ریزی برای ایمنی
- بررسی های لازم برای تخریب ساختمان
- تعیین روش ارجح جهت اجرای کار
- اسناد تعیین روش اجرای کار
- راهکارهای تخریب ساختمان
ادامه مطلب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ چک لیست اصول ایمنی در کارگاه های ساختمانی
⇐ مدیریت ایمنی ساختمانها در صنایع فرآیندی
⇐ حفاظت در کارگاه های ساختمانی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)