اصول ایمنی و بهداشت کار
اصول ایمنی و بهداشت کار
اصول ایمنی و بهداشت کار
ایمنی safety
- ایمني عبارت از ميزان دوري از خطر
- ایمني حفاظت نسبي از برخورد با خطرات است و کميتي نسبي دارد .
- ایمني به طور صد در صد و متعلق وجود ندارد و عملا هم هيچگاه حاصل نخواهد شد از اینروست که گفته مي شود ایمني حفاظت نسبي دربرابر خطرات است .
- از لحاظ لغوی و طبق لغت نامه دهخدا ایمنی به مفهوم سلامتی و امن بودن است.
سازمان ملل متحد ایمنی را جزء حقوق بشر دانسته بیان میکند که انسان باید از خود ، اموال و داراییهایش به نحوی حفاظت کند که بدون دغدغه از آسیب و از بین رفتن آنها از زندگی لذت ببرد.
خطر بالقوه Hazard
- شرایطی است که داراي پتانسيل رساندن آسيب به کارکنان، تجهيزات و ساختمانها، از بين بردن مواد یا کاهش کارایي در اجراي یک وظيفه از پيش تعيين شده مي باشد .
- هنگامي که Hazard وجود دارد امکان وقوع اثرات منفي یاد شده وجود خواهد داشت .
خطر بالفعل Danger
کلمه Danger گویاي قرارگرفتن در معرض یک Hazard مي باشد. به این ترتيب ایمني متضاد Danger است و در صدد حذف خطرات بالفعل موجود در محيط کار مي باشد .
واژه خطر بالفعل بيان کننده قرارگرفتن نسبي در معرض یک خطر بالقوه مي باشد ولي وقتي که یک خطر بالقوه وجود داشته باشد الزاماً یک خطر بالفعل را به همراه نخواهد داشت.
ریسک risk
ریسک عبارت است از امکان وارد آمدن آسيب به انسان یا دارائي او
قوانین کار:
ماده 85
برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعملهایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تامین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماری های حرفه ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار) تدوین میشود ، برای کلیه کارگاهها ، کارفرمایان ، کارگران و کارآموزان الزامی است.
ماده 91
کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده 85 مکلفند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرارداده ، چگونگی کاربرد وسایل را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند.
ماده 95
چنانچه کارفرما یا مدیران واحدهای موضوع ماده 85 این قانون برای حفاظت فنی و بهداشت کار وساایل و امکاناات لازم را در اختیاار کارگر قرار داده باشند و کارگر با وجود آموزشهای لازم و تذکرات قبلی بدون توجه به دستورالعمل و مقررات موجاود از آنها استفاده ننمایند کارفرما مسئولیتی نخواهد داشت . در صورت بروز اختلاف، رای هیات حل اختلاف نافذ خواهد بود.
علل وقوع حوادث (90% اعمال ناایمن – 10% شرایط ناایمن)
ادامه مطلب که شامل موضوعات زیر است را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
-
تفسیر زنجیر خطی حوادث
-
عوامل موثر بر مدیریت حوادث
-
هرم حوادث
-
آسیب های ناشی از کار و غیرکار
-
بررسی msds, بهداشت حرفه ای و عوامل زیان آور محیط کار
-
مدیریت عوامل زیان آور محیط کار
حتما بخوانید:
⇐ اصول ایمنی وبهداشت کار و جلوگیری از حوادث
⇐ اصول ایمنی وبهداشت کار آریافر
⇐ آموزش مقدماتی ایمنی و بهداشت حرفه ای
⇐ تشکیلات حقوقی و سازمان های مشترک مرتبط با ایمنی و بهداشت کار
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)