اصول ایمنی و بهداشت کار آریافر
اصول ایمنی و بهداشت کار آریافر
Safety and health principles Ariafar
حفاظت صنعتی و اصول ایمنی
کار: کار بخشي از زندگي ماست و خیليھا حداقل یکسوم از زمان شبانه روزشان را مشغول کارند و در محیط کارشان سپري ميکنند. کار علاوه بر کسب درآمد و تامین نیازھاي مالي در یادگیري مھارتھاي جدید، پروش استعدادھا و تقویت خودباوري و اعتماد به نفس موثر است.
اما ھمه اینھا در گروي این است كه كار، سلامت رواني و جسماني ما را دچار مشكل نكند. یک حادثه یا بیماري ناشي از كار، كافي است تا زندگي را به كام ما، خانواده و نزدیکان ما تلخ كند.
تاریخچه ایمنی:
- اسکان انسانهاي عصر حجر در غارها (حوادث و بلایاي طبیعی …)
- ساخت ارابه هاي جنگی در دوران کوروش و ایمنی فرد سوار برارابه
- مطالعات سقراط و ابوعلی سینا درارتباط با دردهاي شکمی کارگران نقاش که با سرب موجود در رنگهاي مصرفی ارتباط داشته است
- مطالعه دانشمندان بزرگ دنیا روي معدن کارانی که در تماس با سیلیس و …. بودن
تاریخچه بهداشت حرفه ای در ایران و جهان
براي اولین بار سقراط و ابوعلی سینا در آثار خود از دردهاي شکمی قولنج مانند در بین کارگران نقاش نام برده اند که مسلما” با سرب موجود در رنگهاي مصرفی ارتباط داشته است
دکتر اگري کولا ( 1555- 1494)
نامبرده یکی از پزشکان برجسته قرن شانزدهم میلادي است که کتابی در 12 جلد در مورد جنبه هاي مختلف بهداشت کارگران و تهویه در معادن نگاشت. نامبرده استفاده از پارچه نازک بعنوان ماسک جهت محافظت معدن چیان در برابر گرد و غبار را توصیه کرده است .
دکتر رامازینی
در سال 1633 میلادي در ایتالیا بدنیا آمد و بعدها بعلت خدمات ارزنده اش در بهداشت حرفه اي بعنوان ( پدر طب کار) نامیده شد وی در سال 1701 کتاب معروف خود را به نام Demorbis Artoficum Diatriba منتشر کرد . نامبرده مطالعات زیادي را در مورد کارگران معادن ، شیشه سازان ، نقاشان ، آهنگران و سایر مشاغل بعمل آورده و به بیماریهاي حاصله و نحوه ایجاد آنها پرداخت
او نخستین فردي است که به پزشکان توصیه کرد در ضمن پرسشهاي خوذ از بیمار ، شغل او را نیز مورد پرسش قرار دهند، زیرا او معتقد بود که ممکن است ارتباطی نزدیکبین شغل فرد و بیماري وي وجود داشته باشد.
تاريخچه ايمنی
تا اواخر قرن ھیجدھم مخاطرات صنعتي به سبک امروز وجود نداشت تاریخچه ایمني با دید علمي و منظم به عصر ماشین و انقلاب صنعتي ( ١٧٨٢ – اختراع ماشین بخار و جھش در صنایع نساجي ) بر مي گردد
قبل از انقلاب صنعتي انسان علاوه بر نیروي ماھیچه خود از انرژي حیوانات ، باد و آب استفاده مي كرد و در انقلاب صنعتی ماشین وارد عرصه تولید و نیروي مكانیكی و سپس الكتریكی بوجود آمد.
ورود ماشین و ساخت چرخ دنده ھا ، پرسھا و تیغه ھا و…و عدم توجه به وضعیت ایمني آنھا با توجه به شرایط تولید باعث مرگ و ناقص العضو شدن تعداد كثیري از كارگران بخصوص در انگلستان شد (لشكر معلولین منچستر ) كه علت عمده آن :
١. فقدان وسایل حفاظتي و بد بودن شرایط فیزیكي كار و نبودن روش ھاي ایمني در كار
٢. بي تجربه بودن كارگران جذب شده به كارخانه ھا براي كار با ماشین ھاي جدید ( روستایي و كشاورز)
این جزوه درواقع یک پاورپوینت می باشد که به pdf تبدیل شده است و از 217 اسلاید تشکیل شده است. در زیر به بعضی از مهمترین موضوعات ان اشاره شده است:
- سیر تحولات ایمنی و بهداشت حرفه ای در سالهای گذشته
- تاریخچه ایمنی, حفاظت و بهداشت کار
- تاریخچه ایمنی در ایران
- آشنایی با سازمان های بین المللی
- اصول ایمنی
- برنامه ریزی در ایمنی
- پیشگیری و کنترل مخاطرات
- اجرای سیستم مدیریت ایمنی OHSAS 18001
- حوادث ناشی از کار
- ارزیابی ریسک
- لوازم حفاظت فردی
- بیماری های ناشی از کار
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)