ارزیابی پراکندگی گرد و غبار سیلیس موجود در هوا
ارزیابی پراکندگی گرد و غبار سیلیس موجود در هوا
مقدمه و اهميت موضوع : در ميان ساير عوامل زيان آور كه در صنايع و معادن موجود است گردو غبار سيليس معمولا بسيار بحث انگيز بوده، داراي عوارض وخيم تري است و غير قابل درمان مي باشد كه مي بايست توجه خاصي به منظور پيشگيري از بروز عوارض ناشي از آن و همچنين ارزيابي و كنترل آن در محيطهاي كاري صورت پذيرد. هدف از انجام اين تحقيق، تعيين مقدار پراكندگي گرد و غبار سيليس كريستالي در هواي محيط كار و ارزيابي و مقايسه حدود مواجهه كارگران با حدود استاندارد مجاز تعيين شده مي باشد.
مواد و روش ها: براي نمونه برداري و ارزيابي گردوغبار سيليس كريستالي پراكنده در محيط كار مطابق روش NIOSH7500 از روش نمونه برداري فردي و براي تجزيه و تعيين كيفي و كمي سيليس كريستالي در نمونه ها ، از روش پراش اشعه X توسط دستگاه XRD استفاده گرديد كه در اين روش به منظور تعيين ميزان مواجهه كارگران با گرد و غبار سيليس پراكنده در هوا و سيليس كريستالي ، از معيار ارائه شده توسط ACGIH استفاده شد .
نتايج و بحث: حد مجاز پذيرفته شده براي مواجهه با ذرات سيليس كريستالي از نوع كريستو باليت0/5 mg/m3 (ذرات قابل تنفس) براي 8 ساعت كار در روز در نظر گرفته شده است. با توجه به اينكه ميانگين درصد سيليس كريستالي تشكيل دهنده گرد و غبار قابل تنفس 6/2% اندازه گيري شده است حد آستانه مجاز با توجه به فرمول ACGIHبصورت زير است: 5 mg/m3)/2+2/6=1/1mg/m3)=حد آستانه مجاز لذا ميزان گردوغبار سيليس كريستالي از حد مجاز بيشتر است.
نتيجه گيري : به منظور حفظ سلامتي كارگران، انجام اقدامات كنترلي به ويژه روشهاي فني و مهندسي از قبيل تهويه هاي موضعي و …. امري ضروري و اجتناب ناپذير مي باشد.
حتما بخوانید:
منبع:
http://congress.tbzmed.ac.ir/be/Abstract/11488
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)