ارزیابی سیار از فشار خون برای ارزیابی فشار کار
ارزیابی سیار از فشار خون برای ارزیابی فشار کار
فرمت: Word تعداد صفحات: 20
زمینه و کاربردها: اگر چه از جمله معیارهای موثر بر فشار خون عواملی چون اخلاق و رفتار و همچنین تلاشهای فیزیولوژیکی می باشد و فشار خون از عملکرد این عوامل ایجاد می شود ولی اکثر تجزیه و تحلیل ها در این زمینه تنها پارامترهای روانی را در نظر گرفته اند «پشتیبانی توسط طیف وسیعی از پرسشنامه»
یکی از برجسته ترین تجزیه و تحلیل ها در این زمینه در چند دهه گذشته پیشرفت در روش های ارزیابی سیار می باشد. تعامل رفتاری، احساسی، تکنیک های مجاز باید با حجم کار و شرایط واقعی کار همخوانی داشته باشند علاوه بر این اثرات باید تأثیر فعالیت، رفتار در حین کار، بعد از کار و همچنین اثرات بهبودی در طول شب اندازه گیری شوند.
اثرات کوتاه مدت افزایش بار: خستگی، بیخوابی و… و اثرات دراز مدت بار شامل بیماری های قلبی عروقی، دیابت، افسردگی و … می باشند.
تمرکز این بحش بر روی استفاده از ABPM «ارزیابی سیار از فشار خون برای ارزیابی حجم کار» می باشد ABPM فرمی است که تمام اطلاعات در آن ثبت می شود.
در وهلۀ اول ارزیابی برای اهداف بالینی است. از سال 1980 این تکنیک برای بررسی ویژگی های روانی – اجتماعی کار و خطر بیماری های قلبی عروقی مورد استفاده قرار می گرفت، اکثر مطالعات بر اساس تقاضا صورت می گرفت بدل تصمیم عرضی توسط کاراسک و همکارانش ارائه شد« 1990»، اطلاعات گزارش شده توسط Theo Rell و همکارانش «1991»، پیگرینگ «1991»، راو «1996»، Schanall و همکارانش «1998» و Belkic و همکارانش «1998» نشان داد که فعالیت عصبی سمپاتیک در اثر قرار گرفتن در معرض کار با فشار بالا افزایش می یابد – در کارهایی که در محیط هایی با عرض جغرافیایی کم انجام می گرفت باید کنترل و نظارت صورت می گرفت.
شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد بین فشار خون بالا و قرار گرفتن در معرض فشارخون بالا ارتباط وجود دارد. بعنوان مثال مطالعات Schnall و همکارانش «1998»، پیتر و «Siegrist «2000 مازاو و همکارانش «2001» علاوه بر این مطالعات که به بررسی اثر انجامید. و یا تاثیر زیاد کار بر فشار خون و یا وضعیت فشار خون پرداخت. اثر حمایت اجتماعی Under و همکارانش «1991»، کنترل درک شده Geren و همکارانش «1992»، تلاش، پاداش، عدم تعادل، «Siegrise «1998. ترتیبی کامل و سلسله مراتبی از وظایف هکر «1994»، راو «2001» در این زمینه انجام شد.
2) روش کار:
فشار خون درمانگاهی به معنای ثبت خودکار و مکرر فشار خون شریانی است، پارامترهایی که در ارزیابی ABPM به کار می روند شامل ارزیابی فشار خون سیستولیک، دیاستولیک و گاهی فشار خون متوسط شریانی و همچنن فشار خون پویات است.
در بررسی حجم کار با استفاده از ABPM چند مرحله وجود دارد:
- تهیه دستگاه ABPM
- انتخاب روش تجزیه و تحلیل مناسب مثلا وظیفه تشخیص بررسی « Pahland و همکارانش 1999»، قرارگرفتن در معرض ماتریس شغلی «Fredund و همکارانش 2000» و یا ذهنیتی از روش تجزیه و تحلیل «بعنوان مثال شغل ، محتوای پرسشنامه، کاراسک و همکارانش 1998» .
- نگهداری اطلاعات در کامپیوتر و یا کاغذ و سوالاتی برای – راه اندازی « که در آن فعالیت فرد ،وضعیت بدن فرد به تنهایی و … – وضعیت فعلی حضور کاربر «مشاهدات توصیه شده مثل تصور ذهنی و جسمی فرد از بار، خلق، درک فرد و …»
- آماده نظارت بر فشار خون و ثبت عنوان، تاریخ و با اندازه گیری فواصل باشیم.
- نظارت مناسب بر فشار خون با توجه به « توصیه های اضافی که در مورد فعالیت سینسور متصل داده شده»
- راهنمایی در مورد موضوع اندازه گیری فشار خون، احتمال وقفه در اندازه گیری فشار خون، استفاده ازکامپیوتر دستی و یا دفترچه خاطرات
- موضوعی که می تواند در زندگی روزمره آغاز شود مثلاً موضوعی که با کار شروع می شود.
- حذف نظارت بر فشار خون پس از زمان ارزیابی سیار «مثلا بعد از 24 ساعت»
- نرم افزار انتقال اطلاعات به کامپیوتر
فشار خون بالا بیماری است که ناشی از افزایش غیر طبیعی فشار خون است که نیروی مکانیکی حاصلی از آن می تواند باعث مجروح شدن «پاره شدن» شریان ها شود هایپرتنش می تواند به نوبه خود باعث افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی شده و باعث تصلب شرایین انفارکتومس میوکارد و یا سکته شود.
وضعیت فشار خون را می توان بوسیله ABPM های روزانه ای که ثبت شده اند مشخص نمود. شواهدی وجود دارد که نقش موثر محل کار را در زیاد شدن فشار خون نشان می دهد – « داده های تجربی قوی با توجه به قرارگرفتن در معرض فشار کار ترکیبی از خواسته های بالای تصمیم گیری روانی جغرافیایی کم و افزایش فشار خون سیار در محیط کار»
Belkic و همکارانش «2001» مطالعاتی که به بررسی اثر فشار کار بر وضعیت فشار خون پرداختند نشان دادند که احتمال افزایش فشار خون در افرادی که در معرض فشار کارند بخصوص مردان زیاد است بعنوان مثال Landespergis و همکارانش «1994» نسبت شانس 2.9، فاصله اطمینان 95% ،6.6 – 1.3، 262 نفر مرد، Tsutsumi و همکارانش «2001»، نسبت شانس 1.18 و فاصله اطمینان 95%، 1.32 – 1.05، 3187 نفر مرد
قرائت فشار خون به دلیل واکنش سریع فشار خون به تغییرات موقعیتی سریع می باشد، همچنین واکنش می تواند ناشی از فشار بار باشد و می توان این وضعیت را آسیب شناسی کرد.
بعنوان مثال مطالعه بر روی رانندگان حرفه ای دارای بیماری های ایسکمیک قلبی بودند نشان داد که فشار خون دیاستولیک تغییر یافته و بالا رفت (فشار خون دیاستولیک افزایش یافت) و Emdad و همکارانش «1998» این طرح نشان میدهد که این رانندگان در این موقعیت چه تصمیمی می گیرند.
مسیرهایی که به گسترش فشار خون کمک می کنند «Belkic و همکارانش 1994» نمونه هایی از مطالعاتی که به اثرات کوتاه مدت فشار خونی که بوسیله تغییرات در طول کار ایجاد می شوند می پردازند می توان به TheoRell 1992، یلامد و همکاران 1998، نتایج مطالعات Kannel، فرامین هام و همکاران 1971، استوک و همکاران 1989، Fleback و همکاران 1989» بودند که بارها و بارها فاش کردند که فشارخون سیستولیکی پیش بینی کننده بیماری های قلبی عروقی مثل انفارکتوس میوکارد می باشد.
مطالعات بسیاری نشان داد که فشارناشی از کار باعث بیماری های قلبی عروقی می شود چون باعث افزایش فشار خون می شوند از جمله این مطالعات می توان به ون اگرن 1992، تئورل و همکاران 1991 و 1993، اسچنل و همکاران 1992، راو و همکاران 2001 ،اشاره کرد، بعلاوه خطر ابتلا به تغییرات پاتوژنیک در سیستم قلبی عروقی افزایش می یابد. بوسیله فرکانس و ارتفاع قله فشار خون موقعیتی تعیین می شود (اشمیت 1982).
تغییرات در مورد سرو صدای مربوط به کار دون و همکاران Kempen 2002 مورد ارزیابی قرار گرفت اگر بخواهیم بگوییم فشار کار در توسعه پایدار فشار خون بالانقش دارد باید نشان دهیم که نه تنها فشارخون در طی کار باعث افزایش فشارخون می شود بلکه در اوقات فراغت و شب هم باید افزایش فشارخون داشته باشیم، مطالعه این اثر در فشارخون شبانه مهم است، چرا که فشارخون شبانه به طور مستقل باعث آسیب به ارگانها شده و ایجاد خطر می کند.
علاوه بر این کاهش فشارخون شبانه باعث کاهش نرخ آسیب می شود، فشارخون با دخالت ارگان هدف در ارتباط است. کارهای مربوط به اثرات فشار خون شبانه توسط تئورل و همکاران گزارش شده است ( 1991) پیکرینگ و همکاران (1991)، اگرن وان 1992 و فاکس و همکاران 1993، پیکرینگ 1997، اسچنل و همکاران 1998، راو و همکاران 2001، داده های این افراد نشان داد که فشارخون در شغل های پرفشار افزایش می یابد. فشار بالا بر اساس تعریف مدل Job- demend / Control توسط کاراسک 1979 پیشنهاد شد در مورد کارهای پرفشار معمولا برچسب های تمایز نیافته ای «اوقات فراغت تو در محیط خانه» در مورد فشار کار و اثرات فشار بعد از کار مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که برچسب های «اوقات فراغت و در خانه» برای فعالیت های بعد از کار تعیین شده اند در مطالعات آینده به کار می روند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)