آموزش کار با نرم افزار CAMEO در مدیریت شرایط اضطراری
آموزش کار با نرم افزار CAMEO در مدیریت شرایط اضطراری
آموزش کار با نرم افزار CAMEO در مدیریت شرایط اضطراری
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 24
تهیه و تنظیم: دکتر بهمن عبدالحمیدزاده
امروزه استفاده از نرم افزارهای گوناگون در این حیطه بسیار رواج دارد. نرم افزاری که خاص مدیریت شرایط اضطراری ناشی از رهایش مواد شیمیایی طراحی شده است CAMEO نام دارد. این نرم افزار توسط (EPA (Environmental Protection Agency تولید شده و به دلیل موثر بودن کاربرد آن در بسیاری از صنایع، به صورت رایگان در تارنمای این سازمان برای استفاده قرار داده شده است.
پیش از شرح امکانات این نرم افزار شایان ذکر است که این نرم افزار نیز مانند تمامی همتایان خود که در مدیریت بحران های گوناگون به کار می آیند، برخوردار از هوش مصنوعی و خودآگاهی نیست. بنابراین هیچ یک از نرم افزارهای موجود، خود به مدیریت بحران و تصمیم گیری نمی پردازند. بلکه ابزارهایی در خدمت مدیران بحران برای دسترسی به اطلاعات و تصمیم گیری هستند.
نرم افزار CAMEO خاص مدیریت شرایط اضطراری ناشی از رهایش مواد سمی و یا آتش گیر طراحی شده است و طبعاً تنها در مدیریت اینگونه بحران ها که عمدتاً ناشی از فعالیت های صنعتی هستند کاربرد دارد. پس از نصب و اجرای نرم افزار صفحه اصلی نرم افزار به مانند شکل 1 ظاهر می شود.
این نرم افزار این توانایی را به کاربران خود می دهد که از آن هم به صورت واکنشی و در برخورد با رهایش یک ماده شیمیایی و هم به صورت پیش فعال برای ذخیره اطلاعات موثر در مدیریت شرایط اضطراری بالقوه در یک واحد صنعتی استفاده کنند.
در واکنش آنی به رهایش یک ماده شیمیایی در صنعت و یا حمل و نقل ریلی و جاده ای، اولین و مهمترین داده لازم آگاهی از خواص آتش گیری و سمیت آن ماده است. برگه اطلاعات ایمنی مواد یا MSDS مدرکی کاربردی برای آگاه شدن از این خواص است. فاجعه یی سترگ چون قطار نیشابور شاید در صورت دسترسی به اطلاعات و خواص مواد درگیر در آن حادثه به نحوی دیگر ختم می شد.
نرم افزار CAMEO دارای یکی از جامع ترین و به روزترین بانک های خواص مواد شیمیایی است. با فشردن کلید Search for a Chemical کاربر وارد صفحه جستجو به مانند شکل 2 می شود.
همانطور که در شکل 2 مشخص است، کاربر از طرق مختلف می تواند به ماده مورد نظر خود برسد. از طرقی چون تایپ نام آن ماده یا شماره شناسایی CAS آن و یا حتی یک توضیح در مورد آن ماده. حتی در صورتیکه این صفحه نیز کاربر را به ماده مورد نظر نرساند، گزینه جستجوی پیشرفته به مانند شکل 3 وجود دارد.
برای مثال در ادامه نتایج جستجو برای آمونیاک در شکل 4 نمایش داده شده است. برای هر ماده نام، فرمول، شماره شناسایی، نام های دیگر ماده در صنعت و نیز لوزی خطر آن در بخش NFPA 704 این پنجره نمایش داده شده است.
اما مهم تر از این اطلاعات برای افراد درگیر در واکنش به شرایط اضطراری رخ داده از انتشار چنین ماده ای آگاهی از خواص آن چون پتانسیا آتش گیری و سمیت و همچنین چگونگی واکنش است. کاربر با کلیک بر روی عبارت Response Information Data Sheet در پنجره فوق وارد بخش اطلاعات مفید برای
مقابله با این ماده می شود. نمایی از این پنجره در شکل 5 نمایش داده شده است.
همانطور که در شکل 5 نمایش داده شده است، اطلاعات عمومی در مورد هر ماده، اطلاعات مربوط به واکنش پذیری، کمک های اولیه، اطفاء آتش و PPE مرتبط با جزییات شرح داده شده است. دسترسی به چنین اطلاعاتی بی شک منجر به اتخاذ تصمیم های صحیح تری در واکنش به شرایط پیش آمده در اثر انتشار آن ماده می شود.
در ادامه به شرح سایر ماژول های نرم افزار پرداخته می شود. کاربر با برگشت به پنجره ی اصلی می تواند مجموعه ای از اطلاعات را در زمان آرامش پیش از بحران ذخیره و در هنگام رخداد شرایط اضطراری بکار برد. برای مثال در ماژول Facilities می توان اقدام به ذخیره اطلاعات واحدهای صنعتی مجاور نمود. با ورود به این بخش لیستی از واحدهای مجاور که قبلا تعریف و ذخیره شده آشکار می شود که می توان آنها را حذف یا مورد ویرایش قرار داد. برای مثال در شکل 6 نمایی از یک واحد از پیش تعریف شده در نرم افزار نمایش داده شده است.
همانطور که در شکل 6 نمایش داده شده است، اطلاعات ضروری از یک واحد صنعتی مجاور که می تواند در زمان بحران سطح دوم بکار آید در این بخش ذخیره می شود. این اطلاعات همانطور که در شکل نمایش داده شده شامل آدرس، شماره تلفن ها، مواد حاضر در آن واحد و نقشه جانمایی آن واحد است.
از موارد دیگر که برای تصمیم گیرندگان در حین شرایط اضطراری مهم است، مقدار ذخیره مواد شیمیایی در سایت و یا در اطراف واحد صنعتی است. با برگشت به صفحه اصلی نرم افزار و انتخاب ماژول Chemicals in Inventory می توان در پنجره یی مطابق شکل 7 به ثبت و ذخیره اطلاعات و حجم انبارش مواد شیمیایی درگیر پرداخت.
در این ماژول می توان نام ماده، شماره شناسایی آن، نوع نگهداری آن و نیز بیشینه و میانگین انبارش روزانه آن را مشخص کرد. دسترسی به چنین لیستی در حین رخداد شرایط اضطراری تیم مدیریت بحران را از رجوع به سایر مدارک و صرف وقت فراوان بی نیاز می سازد.
یکی از مهمترین و گاه حیاتی ترین اطلاعات در حین واکنش در شرایط اضطراری، اطلاعات تماس است. این اطلاعات تماس شامل اطلاعات افراد صاحب سمت در طرح واکنش اضطراری یک واحد صنعتی، اطلاعات تماس سازمان های همکار مثل آتش نشانی و حراست واحدهای صنعتی مجاور، اطلاعات تماس مراکز درمانی و امدادی مجاور و نیز اطلاعات سازمان هایی چون بسیج و هلال احمر در شرایط بحرانی سطح سه است.
ذخیره این اطلاعات تماس شامل شماره های ثابت و موبایل و کانال های بی سیم به صورت سنتی می تواند در حین رخداد شرایط اضطراری ناکارآمد باشد. نرم افزار CAMEO این امکان را به کاربران خود می دهد که در آرامش و در فاز آمادگی در برابر بحران شماره ها را به روز و ثبت کنند. این کار در بخش Contacts که از پنجره صفحه اصلی نرم افزار قابل دسترسی است انجام می گیرد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
سلام وعرض ادب آموزش نرم افزار cameo را بسیار ساده و روان درست کردهاید فقط جهت دانلود فایل تکمیلی چطور باید کار خرید
رو انجام بدم
سلام. کاربران ویژه به لینک دانلود دسترسی دارن
سلام. مهندسی عمران نمیتونن وارد بهداشت حرفه ای شوند