ایمنی و بهداشت حرفه ای در صنعت کشتی سازی
ایمنی و بهداشت حرفه ای در صنعت کشتی سازی
کشتیرانی و دریانوردي تجاري در 30 سال اخیر به خصوص در کشورهاي پیشرفته صنعتی و با سابقه دریایی تغییر قابل ملاحظه کرده است . عواملی از قبیل تغییر در انواع و کیفیت کالاهایی که از طریق دریا حمل می شوند، افزایش هزینه خدمه کشتی و هزینه هاي بندري و تراکم کشتی ها در برخی از بنادر دنیا، بهره برداري بهینه از کشتی با ارائه تکنولوژي نوین روي عرشه حمل بیشتر بار و کاهش تعداد خدمه ، کم کردن زمان توقف در بنادر و در بسیاري از موارد بکار بردن کشتیهایی با منظور خاص ضرورت یافته است.
صنعت کشتیرانی شاید از لحاظ بین المللی بودن اولین صنعت و یکی از خطرناك ترین آنها باشد بویژه انکه کشتیرانی نقش حیاتی را براي امنیت ملی، اقتصادي و حمل ونقل بازي میکند. در حدود 50 هزار کشتی در ناوگان تجاري جهان کالاها را حمل میکنند.
علرغم پیشرفت عظیم در ایمنی کشت یها بطور کامل و کار در کشتی و پیشرفت ناوبري، پیش بینی هوا ارتباطات و غیره مخاطرات طبیعی و خطرهاي دریاها هنوز دریانوردي را به حرفه اي بخصوص و خطرناك تبدیل میکند سازه ایمنی و قابلیت دریانوردي کشتیها پیشگیري از اتش سوزي و اتش نشانی در کشتی تدارك تجهیزات نجات، رادیو, تلفن، ایمنی ناوبري و مخاطراتی که از جانب بعضی از کالاهاي خاص متوجه کشتی میشود در چندین سند بین المللی مانند کنوانسیون بین المللی ایمنی زندگی در دریا 1974، کنوانسیون بین المللی مقررات پیشگیري از تصادم در دریا 1972، قانون ساخت و تجهیز کشتی هایی که مواد شیمیایی خطرناك بصورت فله حمل می کنند، قانونمند شده است.
به غیر از مخاطرات ذاتی دریانوردي و تنوع عواملی که مختص این حرفه و کار و زندگی در کشتی است که مرتیط با ایمنی و سلامت خدمه میباشد بسیاري از خطرها ناشی از این واقعیت است که کشتی هاي نوین اساساً کارخانه اي شناور است که شرایط کاري در آن به دلیل دریا و آب و هواي سخت تر میشود. هر کشتی نیروي محرکه اول یه، دکل و وینچ، دستگاه هاي بالابر و سایر تجهیزات کاري مکانیکی ،تاسیسات الکتریکی, تسهیلات آشپزي، نردبان و راهرو دارد که همگی میتوانند مسبب حادثه شوند . بنابراین لزوم ایجاد فرهنگ ایمنی براي کمک کردن به دریانوردان با استفاده از سیستمهاي ایمن و مطمئن براي انجام کار ضروري میباشد.
فهرست:
- اهداف
- وظایف و مسئولیت ها
- گزارش حادثه و کمک های اولیه پزشکی
- مجوز انجام کار
- دستور العمل های بهداشت و ایمنی بر روی کشتی
- دستور العمل های وارد شدن و کار کردن در فضا بسته
- دستور العمل های ایمنی جابجایی بار
- دستور العمل های ایمنی ابزار و تجهیزات موجود در کشتی
- دستور العمل هاي ایمنی جوشکاری و برشکاری و دیگر کارهای گرم
- دستور العمل ایمنی رنگ آمیزی بر روی کشتی
- دستور العمل های ایمنی کار در ارتفاع بر روی کشتی
- دستور العمل های ایمنی کار با برق و تجهیزات برقی
- دستورالعمل های ایمنی کار کردن با مواد خطرناک و مواد رادیواکتیو
- دستور العمل های ایمنی نگهداری از سیم و طنابها
- دستور العمل های ایمنی عملیات لنگر انداختن، ورود کشتی به حوضچه تعمیر
- دستور العمل های ایمنی کار بر روی عرشه یا در فضای انبار کشتی
- دستور العمل های ایمنی کار در فضای موتورخانه
- دستور العمل های ایمنی کار در آشپزخانه
- نکات ایمنی کابین استراحت دریانوردان
- مقررات کشتی سازی
حتما بخوانید: مجلات بهداشت حرفه ای
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)