ارایه الگوی مدیریت ایمنی و حفاظت ساختمان های بلند
ارایه الگوی مدیریت ایمنی و حفاظت ساختمان های بلند
مقدمه:
پروژه های بلندمرتبه سازی به دلیل افزایش جمعیت و توسعه شهرها و همچنین مهاجرت افراد به شهرهای بزرگ، روز به روز رو به افزایش هستند و از سوی دیگر علاوه بر ایمنی این ساختمانها از نظر مقاوم بودن در مقابل زلزله، خطر دیگری که آنها را تهدید می کند، وقوع حریق و نحوه کنترل آن می باشد. هدف از این مقاله بررسی راهکارهای مناسب برای کنترل حریق در این قبیل اماکن می باشد.
يکی از مهمترین نيازهاي طراحی ساختمانهای بلند، تأمین ايمني در برابر آتش است. هرچه ساختمانها از نظر جانی، اجتماعی، سیاسی یا اقتصادی مهمتر باشند، باید از ایمنی بیشتری نیز برخوردار باشند. این موضوع بخصوص برای ساختمانهای بیمارستانی هم صدق می نماید.
باتوجه به اهمیت این ساختمانها و رشد روزافزون آنها در جامعه امروزی و نبود اطلاعات کافی در مورد اقدامات ایمنی در مقابل حریق سعی شده تا در این مقاله بخشی از کاستی های موجود برطرف شود.
بعنوان نمونه براي تأمين ایمنی و مقاوم سازي ساختمانهای بلند در برابر آتش، لازم است از مصالح مناسب در سازه و نازک کاري ساختمان استفاده شود. بنابراين طراح بايد از مشخصات مصالح و سيستمهاي ساختماني در برابر آتش مطلع باشد و انتخاب مناسب را متناسب با مشخصات ساختمان مورد نظر انجام دهد.
همچنين مقاومت سازه و عناصر ساختماني در برابر آتش بايد مطابق با مقررات ساختماني تأمين شود. براي اين هدف در بسياري از مواقع نياز است تا از پوششهاي محافظت كننده براي مقاوم سازي اجزاي ساختمان در برابر آتش استفاده شود.
روش تحقیق
به طور كلی، هدف از تدوین و اعمال آیی ننام ههای حفاظت در برابر حریق را می توان در چهار عنوان زیر بیان كرد:
الف)حفظ جان و ایمنی ساكنان ساختمان
ب) حفظ جان و ایمنی ماموران نجات و آت شنشانی
ج) حفظ بنا و محتویات آن
د) حفظ ساختما نها و اموالی كه در مجاورت حریق قرار دارند.
برای رسیدن به این هدفها باید معیارها و ویژگی هایی از طراحی و معماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند كه گسترش حریق را محدود و ایمنی فرار را تامین كند. برخی از این ویژگی ها تاثیر مشخص و آشكار بر چهار هدف فوق دارند.
با توجه به وقوع بیشترین حریق ها در مراكز مسكونی و با عنایت به این كه بروز حوادث ناشی از عدم اطلاع و رعایت مسایل ایمنی بوده، ضروری به نظر می رسد.
موارد پیشینه تحقیق, پاسخ به سوال های تخصصی و نتیجه تحقیق را در فایل پیوستی مشاهده کنید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)